04.06.13
10:48
Добър ден! Моят въпрос е свързан с влизането във форма - преди време свалих доста килограми, но от непостоянство върнах част от тях и сега съм твърдо решена отново да се постарая и да сваля излишните килограми, които са наистина доста. Преди време се сдобих с велоаргометър, който обаче е с неработещ дисплей. Изчетох доста теми и навсякъде видях, че трябва да карам със скорост около 30 км.ч. обаче няма как да разбера точно с каква скорост карам и това ме притеснява - все си мисля, че не карам с необходимата скорост и че просто си губя времето. Другото нещо, от което се интересувам е каква трябва да е продължителността на тренировка с велоаргометъра? Четох, че трябва да е максимум до час, но въпроса ми е дали би имало по-голям ефект, ако три пъти дневно по 1 час карам велоаргометъра? В момента спазвам хранителен режим и целта ми е сваляне на килограми, но поради ограниченото ми към момента време не мога да си позволявам, а и нямам условия, за други тренировки освен коремни преси, гимнастика и колелото - достатъчно ли е това? Благодаря предварително за отговора :)
казано от Яна Георгиева на 04.06.13, 10:48:
Четох, че трябва да е максимум до час, но въпроса ми е дали би имало по-голям ефект, ако три пъти дневно по 1 час карам велоаргометъра? В момента спазвам хранителен режим и целта ми е сваляне на килограми, но поради ограниченото ми към момента време не мога да си позволявам, а и нямам условия, за други тренировки освен коремни преси, гимнастика и колелото - достатъчно ли е това? Благодаря предварително за отговора :)
Ограничено? Или просто си си наумила да караш яко колело?
Мнението беше редактирано от CarnalK на 04.06.13 11:08.
Ами под ограничено имам предвид, че нямам време да излизам особено, а доколкото съм чувала от познати, които имат време и възможност да ходят на фитнес стоят с часове в залата и затова реших, че трябва поне по няколко часа на ден. Не съм никак наясно с тези неща, но преди време гледах предаване, в което казаха, че трябват поне по 4 часа тренировки на ден, което мен лично ме шокира, но затова направих темата, понеже не съм наясно.
ИМа голяма разлика между “стоя в залата” и “тренирам”.
То е като да стоиш на работа и да работиш. Доста служители успяват да стоят по 8 часа на работа и нищо да не работят :D
Тренировката във фитнеса ти е 1 час със загрявката.
Т.е. да разбирам ли, че ако карам колело сутрин на гладно 1 час това е достатъчно? Проблем ли е, че не знам с колко км. ч. карам?
04.06.13
11:21
Разбирай, че трябва да си замъкнеш Д-то във фитнеса и да тренираш със свободни тежести за най-добри резултати. Прегледай дневниците на момичетата от форума, има тренировки, които не изискват кой знае какво.
04.06.13
12:36
прави спринтове на колелото - 1 минута работа на макс, 20-25-30 секунди почивка и така повтаряш колкото изкараш. Вземи един часовник и си мери пулса в почивката, ако е над 160-170 се справяш отлично и няма значение с каква “скорост” караш.
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 04.06.13 12:37.