04.10.05
16:41
скулиоза!!!
двустранна!!
днес ми я откриха :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
вече няма да има мъртва тяга и клек!
ужас!!! :(
голям болка изпитвам :cry:
сигурно сега и ще се пропия
безсилен съм :cry: :cry: :cry:
пич нищо ти няма . то половината и повече хора са я със сколиоза , я с кифоза на грибнака. такива с идеални гръбнаци в днешно време няма:)аз сум с кифоза , ама ми дреме на шушляка - тренирам си тежко и не слушам глупаци.
Не се притеснявай, ше можеш и да си клекаш и тяга да си дърпаш след време, че даже и на пиенето няма да ти пречат :lol: .
04.10.05
16:47
ти какво имаш?
снима правил ли си си?
специалист виждал ли те е?
аз бях в хотел диана на 6 етаж,при пофесионален спортен травматолог
и ми каза че ако продължавам да правя мъртва тяга с 130кг за 8 повторения,на 40 ще съм с множествена склероза
и на въпроса ми:та нали от тежките,правилно изпълнени упражнения,костите заздравяват,ми вика:заздравават мускулите не и костите...
04.10.05
16:51
е как така е хора!!!
искам да го чуя от специалист!!!!
знаете ли д-р Владимир Нейчев,маи се казваше,един пич дето работи в пирогов,преди ходеше и на залата в ст.Академик,и пишеше статии за гръбначните изкривявания,в Олипм,та бях отишъл при него и той ми каза че нищо ми нямало :shock: :shock: :shock:
а сега двустранна!
вие от каде можете да дадете такава гаранция?
сбласквли ли сте се с такав проблем,че така говорите?
ами няма сам да си поставям диагнозата я:)разбира се , че е от лекар. множествената склероза е дегеративно заболяване на нервната система и не може да има ама нищо общо в случая. тая тяга на 140 дори не може да мине за голямо натоварване. аз си правя на 250. от 13 години съ тежко по залите и нищо ми няма на кифозата. а колкото до заздравяването на костите - нормална скелетна структура е достатъчна да издържи всичко.сдават евентуално хрущяли и съединения, не кости.
04.10.05
17:00
и каква е тая кифоза?
казаха ми го това зза склерозьата,като краен,най-лош сценарии
и че са ми се натоварвали мног прешлените с тея упражниния,като ми даде пример с ниските и набити щангисти
само ще кажа,че винаги,като правя тяга и гребане с щанга или мечка,усещам и виждам огледалото,лявото ми рамо по-нагоре од дясното
като някав недагав сам
и ми жика с плуване ще си пшоддаржаш формата :shock:
коя форма?
60 килограмовата ли?
в която бях преди да почна да вдигам
Абе аз не знам за ниските и набити щангисти ама Милен Добрев сигурно има 1.90,а има и още един Величко Чолаков(може и да греша),който е още по-висок.Милен Добрев имаше злато,а Величко бронз на олимпиадата в Атина.
А ти ако си почнал късно да тренираш фитнес може и от там да ти е проблема.В смисъл ако беше почнал когато си бил по-млад тогава тялото е щяло да свикне с натоварването.Не само мускулите ами и костите.Поне така мисля.
ко си се изприщил бе пич :) аз преди 2 години изнасях доклад на една научна конференция “Здравословното състояние на учениците от 1 до 8 клас” изследването което бях правил беше в 22 училище. оказа се че повече от 1/3 от учениците имат гръбначни изкривявания тъй че не си само ти ! като имаше и такива със кифоскулиози, аз също имам предскулиоза и като малък ходих с едни точилки на главата. важно е ква степен ти е скулиозата... b/w нали знаеш че лечението е кинезитерапия и физически упражнения. е ся 200 кила единичка на мъртва тяга незнам дали ще ти помогне :)
04.10.05
19:32
Пи4 , по добре слу6аи лекарите кво ти казват... Съвсем сериозно !
Няма да има6 грамадни крака, ама поне 6е си здрав и прав....
04.10.05
20:16
на 22 съм,това вече не се лекува.
ако бях на 12 може и да може да се оправи.
тъй че като имате деца ги водете на прегледи :(
Дишай спокойно........ нищо ти няма! Аз също съм с двустранна скулиоза, с дископатия също и съм 3 пъти седмично в залата, така че не се шашкай толкова. Ако не ме бяха прегледали никога нямаше и да предположа колко съм изкривена!
[quote author=“BabaVanga”]
А ти ако си почнал късно да тренираш фитнес може и от там да ти е проблема.В смисъл ако беше почнал когато си бил по-млад тогава тялото е щяло да свикне с натоварването.Не само мускулите ами и костите.Поне така мисля.
Да свикне с натоварването??? То ако на 22 като са му здрави костите ако не свикне на 15 като още расте и костите му са крехки тогава ли ???
Може да си я правиш но кой е казал че трябва да си трибоец в културизма се гледат размерите не силата
04.10.05
22:47
като казах на лекаря какво е мартва тяга и ме пита,с 50 кг ли? :shock:
това е спортен лекар,не мисля че се е забавлявал с мене
а знаете ли някой истински специалист?
защото този за който казах работи ж Пирогов,пише за гръбначните изкривявания ж Олипм,тренира и не ми видя нищо :shock:
6те го претрепя
Ами не се е сблъсквал със спорта знаеш ли че като вдигнеш 50 кг всеки прешлен в гръбначния стъб се натоварва с 850 кг
04.10.05
22:56
и вие приказвате как тренирате с такива изкривявания,ама сигурни ли сте че като остареете,няма да сажалявате че така сте тренирали?
гледах Здравко Петков,не съм сигурн как точно се казваше,дето на 57 год и иглежда,по-добре от повечето момчета тука
ей това беше най-якия съзтезател за мене
това е моя идол
искам и аз на неговите години да сам такав дядка
ама днес май ми се оибаркаха плановете..
04.10.05
22:56
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Ами не се е сблъсквал със спорта знаеш ли че като вдигнеш 50 кг всеки прешлен в гръбначния стъб се натоварва с 850 кг
зависи как дигаш... не е много правилно да се обобщава по този начин
04.10.05
22:57
лекаря беше спортен травматолог,ж Хотел Диана,не знам това говори ли ти нещо
05.10.05
00:10
[quote author=“marry jane:P”]и вие приказвате как тренирате с такива изкривявания,ама сигурни ли сте че като остареете,няма да сажалявате че така сте тренирали?
гледах Здравко Петков,не съм сигурн как точно се казваше,дето на 57 год и иглежда,по-добре от повечето момчета тука
това е моя идол
Знаеме го Здравко, как да не го знаеме. Сега даже уча математика при него. Сега, ако има някакви изкривявания не е много хубаво да се прави мъртва тяга. Вярно, че е много хубаво упражнение, но можеш да го замениш с други, които натоварват гръбнака по- малко. :wink:
05.10.05
01:13
[quote author=”®off™”][quote author=“marry jane:P”]и вие приказвате как тренирате с такива изкривявания,ама сигурни ли сте че като остареете,няма да сажалявате че така сте тренирали?
това е моя идол
Знаеме го Здравко, как да не го знаеме. Сега даже уча математика при него. Сега, ако има някакви изкривявания не е много хубаво да се прави мъртва тяга. Вярно, че е много хубаво упражнение, но можеш да го замениш с други, които натоварват гръбнака по- малко. :wink:
Ей НПМГ, а?
Бат Здравко е най-якия математик в света! :lol:
пич по-добре не прави тяга и клек. мани ги другите кво ти говорят. освен това кифозата май е изгърбване, а сколиозата си е на страни. щом е двустранна значи и гоирната и долната част са криви. не трябва да се натиска гръбнака на долу. т.е. дигането на тежко е изключено. не те знам колко си се изкривил, но моя съвет е да внимаваш. плувай, тренираи, но внимавай как натоварваш гръбнака.
05.10.05
10:46
ЕТО ЕДНА ОТ ЛЯТОТО
и една двоен бицепс(при подписа ми),при която с десния крак съм стъпил доста назаде,казвам го защото изглежда доста криво :lol:
(късите широки гръбни мускулки са ми ген :wink: )
здрасти!
като ти гледам снимките проблема си го имаш и е напълно основателно да изпитваш притеснения. но не мисли че всичко е изгубено. според последните виждания относно развитието на човешкия скелет се установи че реалната възраст до която се развива е 26 годишнма възраст. няма да ти обяснавам на теб или на друг защо това е вярно, но разбери че всичко в стойката може да се коригира и то доста успешно. аз имах подобен проблем и дори много по сериозен и сега си дърпам тяга и клякам както си искам макар че поддържам за момента ниско тегло от 75кг. тягата ми на макс е 180. когато бях на 26 си направих контрола при един пекан специалист и той беше учуден на гъвкавоста и стойката ми въпреки че тренирах с тежести. един друг ортопед направо ми заповяда да продължавам с тежестите. така че нищо няма непоправимо. за начало обаче е много важно да се изправиш и коригираш без тежести. аз практикувах както са ти препоръчали - плуване и всеки ден бях на боксовия чувал да блъскам за да разавия динамика и гъвкавост на цялото тяло. намери си добър масажист - аз ходих редовно при бившия масажист на ФК Спартак Варна и макар че оня беше голям алкохолик, имах чуството че ми вадеше гръбнака прешлен по прешлен за да го намести. направо ме скапваше от болки . ама ми изправи гърба завинаги. не отивай на обикновен релаксиращ масаж, а при някой добър масажист или кинезитерапевт, който умее да работи. трябва да може да те разглоби. иначе никаква работа няма да свърши някой келеш с меки ръце. ако не си доволен му нацепи един в кофата и го зарежи... .
таика че запомни от мен - 6 месеца до 1 година - плуване, бокс и шутове по чувала, рехабилитационен масаж и ако е възможно това всеки ден. УСПЕХ и желязна воля!!!!!!
GEORGIO ти на колко години си бил като си правил тези процедури. някой от лекарите които съм питал казват, че е късно вече и нищо не може да се направви (аз съм на 22). другите казват - плувай. и само то това. никой не проявява интерес общо взето.
06.10.05
16:46
Пичове много интерестна тема, само дето все едно ми говорите на непознат език.. Все пак разбрах идеята и се зачудих, дали и аз нямам някакво изкривяване, защото досега не съм ходил да проверявам.. Помня май за последно лекарките в техникума са ме гледали профилактично и тогава нищо ми нямаше, ама тва е било преди 7-8 години.. от тогава що седене пред компютара е изтекло.. :-)) Та има ли в интернет снимки на правилна стойка, на грешна стойка и т.н. изобщо някакъв начин за самоконтрол на стойката описан някъде, абе нещо по тематиката..
Благодаря!
Да! И мен доста ме интересува, че скапаната параноя ме подгони :evil: - тия дена ще ходя да се преглдам за всеки случай - както каза Now доста седене пред компютъра се е събрало...
по принцип нормалното човешко тряло не е абсолютно пропорционално. винаги по силната половина е с по различен размер или очертания. например по голям бицепс или в случая на гърба по голям широк гръбен мускул. и с гръдните мускули е така. все пак патологичните отклонения са ясно забележими. прегърбване, изкривен гръбначен стълб встрани или т.нар сколиоза. това е по принцип опасно състояние понеже с времето може да доведе до сериозни травми. но подобни изменения имат своя причинител и това не е вдигането на тежести а по скоро някакув вид заболяване на гръбначния стълб. такива заболявания могат да бъдат различните артрити и нарушения на костните или междупрешленни структури и елементи- например от травми. но не на последно мястоо може да бъде порочната стопйка по принцип. а честия и причинител е неправилното използване на тежестите и лошите навици от детство. както посочват и някои - седенето с часове пред компютъра.
как да разберете дали имате лоша стойка. най лесно можете да забележите отклоненията по разположението на ребрата. гръдната кост където се захващат е ключова. добре структурирания гръбнак издува ребрата и ги подрежда правилно. глътнете корема си и вижте в огледалото отпред дали имате добре и хармонично разположени ребра. те трябва да са симетрично разположени без да имате излишни несъразмерни изпъквания . например аватара на ХЕЛФАЙЪР където е представен франк зейн ясно показва че той определено има проблем. несиметричен гръден кош свидетелстващ за не съвсем перфектна стойка. самия франк ако забележите винаги се е отличавал с увиснали рамене което свидетелства за много развити коремни мускули и проблем с екстензорите на гърба или блокаж на тазовите и задните мускули на бедрата. но все пак той беше мр олимпия и никой не е вземал под внимание стойката му понеже не е фапиращо.
М глътнах си корема, ама пак остана да виси една педя пред гръдния кош. Въпреки това забелязах, че ребрата ми отляво започват по отдолу. А имам странично изкривяване на другата страна. Както и да е. Гиоре ти си имал гръбначно изкривяване и си се подобрил или си се оправил напълно? А на ренген видя ли го? И сериозно масажа помага ли за изправянето понеже аз не мога да си го представя.
до гошко: да оправих се до да ги сложим 90%. имам лека кифоза - или малко съм прегърбен . това обаче е резултат от лоши навици. когато умишлено си стегна гръбните мускули имам добра стойка и съм напълно изправен. в момнета работя над това - изграждане на добри навици. трябва да се ходи изправен да се кара колата в подходяща стойка а не гъзарската както съм свикнал и т.н. списъка е дълъг.
масажа е ерфектен за целта. действието е двойно хем разпуска мускулите хем ги кръвоснабдява и възстановява а това е важно за бързото заздравяване. за мен това беше ключово за оздравяването ми. аз имах по сериозен пробем от едно елементарно изкривяване. при мен беше заболяване на гръбначния стълб. ама за да разберете тряя много да обяснявам и мисля че никому не е необходимо.
и така : изправена стойка масаж и изграждане на добри навици са важни за цялостното лечение и възстановяване.
07.10.05
20:20
Момчета - как може да ви занимават подобни глупости !
Някой беше писал ,че костите не реагират на натоварването - ГРЕШНО !
До пича със проблема - дето е отворил темата !
Човек ,живей както ти е КЕФ сега - Не мисли за след 40 години !
Много неща могат да се случат за такъв огромен период от време - не може да се планира .
В тренировките си те, съветвам те наблегнеш на тягата и страничните усуквания със пълна амплитуда .
Не ползвай големи тежести - наблегни на техниката и правилното движение.
Можеш да замениш клека със - Лег Прес.
Продължавай да си тренираш - но разумно !
[quote author=“PROMPT”]
Много неща могат да се случат за такъв огромен период от време - не може да се планира .
:evil: :evil:
Ти си много зле бе. :evil: :evil:
Е такива като тебе няправо не трябва да съществуват :evil: :evil:
Явно нямаш капка мозък в главата
08.10.05
00:17
[quote author=“mmds”][quote author=“PROMPT”]
:evil: :evil:
Ти си много зле бе. :evil: :evil:
Е такива като тебе няправо не трябва да съществуват :evil: :evil:
Явно нямаш капка мозък в главата
Ти ако имаше малко повече мозък, може би нямаше да подходиш с такава агресия, а щеше да се вникнеш в думите му. Абсолютно прав е в това което казва.
————
Мерете си приказките. Ако искате да опонирате на някого, правете го цивилизовано и с контра аргументи, а не с простотии. Ако пак се наруши добрият тон започвам да трия мнения. :evil:
Mr_Muskul
———-
08.10.05
01:36
е за лег пресата е ясно че вече на нея ще наблягам
но аз искам да съм здрав дядка,това ми е мечта и ще се стремя към нея независимо дали ще дожидея до такава възраст или не
това дето го каза и съвет за взимане на стероиди може да прозвучи
аз обичам да планирам и да мисля какво ще стане после,каквото и да правя
не виждам смисъл в това да пражя неща за които после мога да съжалявам
за мен тягата и клека,бяха повече от просто бодибилдинг
такава агресия и извор на живот че...
и после се чуствах истински мощен и силен
но нали тука се имаме за много силни личности :lol: :lol: :lol:
така че ще го преживеем някак 8)
Всъщност GEORGIO е прав за ефектите от масажа, преди около 1 година и на мен ми откриха някакви гръбна4ни проблеми и ми казаха да спра с тренировките защото ина4е щяло да има тежки последствия.
Ходих на мануален терапевт и тои ми препоръ4а рехабилитационен масаж и за около 3 месеца имаше страхотен резултат и сега си тренирам нормално без проблеми
само 4е marry jane:P, моя съвет е да си намериш добър рехабилитатор и да продължиш с плуването и ле4ебна физкултура, но масажът има бърз ефект върху мускулите които се натоварват поради изкривената стойка
успех
georgio би ли ми казал ако не е тайна в каква степен ти бяха изкривяванията и къде мога да тренирам бокс защото до голяма степен би ми допаднало, миналата седмица и аз отидох на лекар и също разбрах че имам сколиоза та започнах лечебна физкултура и скоро започвам с плуването на май ще се наложи прекъсване на фитнеса въпреки че много кадърен лекар ми каза че не пречат всички опражнения освен тези за рамо с по-висока тежест и клековете както и останалите при които има набиване на гръбнака.