Пълно мускулно възстановяване

04.06.13
17:34

При спазване на РБД или ВВД с високо съдържание на протеин (над 2,3гр/кг) и над 7.30-8часа сън приблизително колко време е нужно на мускулна група да се възстанови. Знам, че периода е 48-72ч в зависимост от големината на мускулната група, но искам да видя и вашето мнение. НАПРИМЕР : Ако тренирам гръб в събота и го тренирам отново във вторник то ще претренирам ли (имам над 72часа от едната до другата тренировка) ?!

Зависи от много неща, не само от храната.
1. Какво правиш през тия 72 часа
2. Какви микронутриенти взимаш
3. Как си го тренирал гърба?

Дори и в поредни дни да тренираш, пак няма да претренираш.

04.06.13
21:07

казано от Херцог Трън на 04.06.13, 17:51:

Мислиш ли ? Все пак освен издръжливост и релеф искам сила и маса..

До Grey Knight :  1) Тренировка във фитнес за маса (мъртва тяга в обратна пирамида и още 5 упражнения по 4 серии в 6-8 повторения, понякога вкарвам дроп серии)
1) Тренирам други мускулни групи.
2) БЦАА, иначе се старая да се храня качествено с високо съдържание на протеин, които да гради мускула и сложни въглехидрати, които да го предпазват.
3) Във фитнес, като целта ми е след 72 часа да е готов да бъде включен в кръгова тренировка тип кросфит.

Тренирам двуразово : Фитнес + борба/бокс +  кратка (15-20 минути) кръгова силова подготовка ( веднага след тренировка) включваща мускулите, които вече са си починали от фитнес ( тоест има минимум 48 часа интервал от предната тренировка и няма да ги тренирам следващата)  , като след втората тренировка (която приключва около 20-21:00 часа) не приемам никакви въглехидрати, но пия БЦАА и хапвам извара и яйца (бавен и бърз протеин), това достатъчно ли е да възстанови мускулите ми ?

Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 04.06.13 21:15.

06.06.13
01:39

Аре стига с това претрениране.Гърба понася супер много на бой (особено моя).Това не са гърдите или ръцете,дето ако ги претрепиш веднъж,после 3 дни трябва да не ги движиш.Гърба може всеки ден да се тренира (както и краката).Особено важи за някой по-напреднал.

казано от Georgi Ivanov на 04.06.13, 21:07:

казано от Херцог Трън на 04.06.13, 17:51:

Мислиш ли ? Все пак освен издръжливост и релеф искам сила и маса..

Убеден съм. Както ти е написал и A.W.E.I.T (по изключение да съм съгласен с него) - гърба може да отнесе изключително много. Голяма мускулна група, най-голямата заедно с краката. Правил съм в 4 поредни дни тяга (2 тежки, 2 средни), не съм го претренирал. И ти няма да успееш. Освен това претренирането е МИТ. За да претренираш(ама наистина да претренираш) трябва да се подложиш на натоварване, което не можеш и да си представиш, камо ли някаква фитнес тренировка да те доведе до претрениране. А за да имаш издръжливост, релеф, сила и маса трябва бая да го натовариш гърба. Тежка тяга, набирания с тежест, гребане (аз лично предпочитам с дъмбел, но ти може да предпочиташ щанга) и нещата ще станат.

07.06.13
18:17

Това исках да чуя :) .. Обичам да правя сравнително дълги и тежки тренировки и да тренирам често, но много хора твърдят че претренирам. Сега ще тествам по самия себе си какво ще се получи :) !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1