04.06.13
17:34
При спазване на РБД или ВВД с високо съдържание на протеин (над 2,3гр/кг) и над 7.30-8часа сън приблизително колко време е нужно на мускулна група да се възстанови. Знам, че периода е 48-72ч в зависимост от големината на мускулната група, но искам да видя и вашето мнение. НАПРИМЕР : Ако тренирам гръб в събота и го тренирам отново във вторник то ще претренирам ли (имам над 72часа от едната до другата тренировка) ?!
04.06.13
17:38
Зависи от много неща, не само от храната.
1. Какво правиш през тия 72 часа
2. Какви микронутриенти взимаш
3. Как си го тренирал гърба?
04.06.13
17:51
Дори и в поредни дни да тренираш, пак няма да претренираш.
04.06.13
21:07
казано от Херцог Трън на 04.06.13, 17:51:
Мислиш ли ? Все пак освен издръжливост и релеф искам сила и маса..
До Grey Knight : 1) Тренировка във фитнес за маса (мъртва тяга в обратна пирамида и още 5 упражнения по 4 серии в 6-8 повторения, понякога вкарвам дроп серии)
1) Тренирам други мускулни групи.
2) БЦАА, иначе се старая да се храня качествено с високо съдържание на протеин, които да гради мускула и сложни въглехидрати, които да го предпазват.
3) Във фитнес, като целта ми е след 72 часа да е готов да бъде включен в кръгова тренировка тип кросфит.
Тренирам двуразово : Фитнес + борба/бокс + кратка (15-20 минути) кръгова силова подготовка ( веднага след тренировка) включваща мускулите, които вече са си починали от фитнес ( тоест има минимум 48 часа интервал от предната тренировка и няма да ги тренирам следващата) , като след втората тренировка (която приключва около 20-21:00 часа) не приемам никакви въглехидрати, но пия БЦАА и хапвам извара и яйца (бавен и бърз протеин), това достатъчно ли е да възстанови мускулите ми ?
Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 04.06.13 21:15.
06.06.13
01:39
Аре стига с това претрениране.Гърба понася супер много на бой (особено моя).Това не са гърдите или ръцете,дето ако ги претрепиш веднъж,после 3 дни трябва да не ги движиш.Гърба може всеки ден да се тренира (както и краката).Особено важи за някой по-напреднал.
06.06.13
14:20
казано от Georgi Ivanov на 04.06.13, 21:07:
казано от Херцог Трън на 04.06.13, 17:51:
Мислиш ли ? Все пак освен издръжливост и релеф искам сила и маса..
Убеден съм. Както ти е написал и A.W.E.I.T (по изключение да съм съгласен с него) - гърба може да отнесе изключително много. Голяма мускулна група, най-голямата заедно с краката. Правил съм в 4 поредни дни тяга (2 тежки, 2 средни), не съм го претренирал. И ти няма да успееш. Освен това претренирането е МИТ. За да претренираш(ама наистина да претренираш) трябва да се подложиш на натоварване, което не можеш и да си представиш, камо ли някаква фитнес тренировка да те доведе до претрениране. А за да имаш издръжливост, релеф, сила и маса трябва бая да го натовариш гърба. Тежка тяга, набирания с тежест, гребане (аз лично предпочитам с дъмбел, но ти може да предпочиташ щанга) и нещата ще станат.
07.06.13
18:17
Това исках да чуя :) .. Обичам да правя сравнително дълги и тежки тренировки и да тренирам често, но много хора твърдят че претренирам. Сега ще тествам по самия себе си какво ще се получи :) !