Поддържане на форма при проблеми със сърцето

08.06.13
00:01

Да се представя, на 18 съм момче, имам проблем със сърцето и не мога да се натоварвам по никакъв начин. Оттук следва, че и трупам мазнини. 170 съм висок, 65 килограма, но мазнините ми са 30%. Резултатите от тестовете са да премахна 10 килограма мазнини и да кача 8 мускулна маса, но как без да спортувам. По малко плувам, малко коремни преси, но имам явно и метаболитни проблеми, постоянен глад. Мисията е невъзможна с много ядене без почти никакви тренировки да се постигне поне половината от нужното, но възможно ли е някак си. Всичко ми увисна от натрупване на мазнини в определени области, опитвам по малко да правя упражнения за дадените места, но за година пак няма резултати. Пулсът ми достига 160, при съвсем леко натоварване като 15 коремни преси. Плувам с почивки, не ми е толкова трудно. Попитал съм лекари, диетолози, фитнес инструктори, но все ми казват да ям по-здравословно, а аз определeно ям, даже често разделно, но по много и без изразходване на енергията... Дори пеша не мога да ходя. Допитвам се тук, просто за съвет, защото всеки казва много общи неща - по-малко ядене, по-здравословно и дори да не можеш по-малко тренировки. :(

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 10.06.13 08:09.

08.06.13
01:41

Виж...щом не можеш да ходиш пеша, надали някой от нас може да сподели нещо, което да е коректно и съобразено със състоянието ти, което е някаква загадка обобщена с “имам проблем със сърцето и не мога да се натоварвам по никакъв начин”, което машинално ми звучи, като оправдание освен, ако не си вързан към някоя машинария и си 24/7 на легло.
На твое място бих направил следното:
- Следващия път, когато ми се дояде ще си купя/сипя/сготвя по-малко. Не може здравословното ти състояние да е плачевно и да ядеш, като разпран а.к.а Фидосова.
- Следващия път вместо да пусна тема във форум и да очаквам отговор от непознати келеши,тролове и новоизлюпени фитнес гурута, които не стават от стола (с извинение ама едно 80% от обитаващите форума влизат в графата) или пък да пръскам нечии пари по диетолози, лекари и “фитнес инструктори” ще се разходя. Да ...излиза, че една разходка е доста удачен начин да започнеш от някъде. Тя ще ми гарантира евентуален калориен разход и база от която да започна. В момента в който ме свие сърчицето, ще седна, ще си почина за минута две и ще продължа. Има доста физически упражнения, които не изискват голяма сила и са удачни за всеки (като се започне от зарибявки, като стиски, които са отлични за някакви периферни движения до някакви вариации на лицевите в които колената ти са на пода.)
- Може да греша или да звучи грубо, ала според мен те мързи или си наплашен и ти трябва стимул да започнеш от някъде. Започни от днес! Младо момче си, а живеем един живот. Предполагам, че най-добре ще е да си направиш нещо, като архив в който да си записваш броя повторения, които си изпълнил или времето, което си ходил и с времето да следиш какъв е прогерса...няма по-добра мотивация от прогерса било то силов/визуален и etc.
- Ако не може да мръднеш от кревата...започни да хапваш по-малко и правилно. Можеш ! Щом си жив, значи някой се грижи за теб, помоли го да ти помогне да ходиш и да се движиш до момента в който може да го правиш самостоятелно, макар че 65 килограма не ми звучат много дори за болен човек. Когато той не е до теб прави периферни движения (Щракането по клавиатурата не се брои).
пс. Казват, че фибрите/храните богати на фибри са чудесен вариант за хора, които не могат да контролират апетита си. Тъй, като абсорбират течности и буквално се надуват веднъж хапнати и носят ситост, а калориите им са смешни или усвоимостта им е слаба. Та една идея е да добавяш фибри към храната си.
Успех и да се стягаш!

Мнението беше редактирано от Strelok91 на 08.06.13 01:50.

АЧ

08.06.13
05:22

Може и психически да ти влияе това твойте “немога”. Опитай всеки ден малко по-малко да спортуваш. Примерно днес 5 минути, утре 6 и т.н. Не използвай първоначално големи тежести започни с леки, за да видиш как ще ти влияят. Както казаха над мен, направи си един дневник и си записвай резултатите подробно и сам ще разбереш дали има някакъв напредък.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1