Честота на натоварване при отделните мускулни групи

08.06.13
19:09

Здравейте! :) Искам да попитам относно натоварването на отделните мускулни групи и трябва ли на следващия ден да се усеща т.нар. мускулна треска, за да има ефект?
Моят опит е следният :
След тренировка на гърди ме държи 2 дена. Искам да кажа, че усещам болка в тази област. Когато тренирам обаче гръб, на следващия ден не усещам нищо там. Сякаш не съм тренирал. След ръце не усещам нищо, след рамо също. След крака болката е най-голяма, а след корем понякога я има, понякога не. Това, че например след тренировка на гръб следващите дни не усещам муск.треска там, значи ли, че не правя нещо както трябва и мускулите не растат?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 10.06.13 08:03.

08.06.13
19:57

Аз ще изброя в скала от 1 до 10 колко ми е мускулната треска на следващия и в някои случай на по-следващия ден (крака например):
-крака > 10/10
-гръб > 10/10
-гърди > 8/10
-задник > 7/10 (бая наболва след клековете)
-бицепс > 6/10
-трицепс > 5/10
-рамо > 3/10

Доста е относително, но горе-долу така стоят нещата при мен, ха-ха..

п.п Не знам как нямаш мускулна треска на гърба след като си го правил... не го товариш достатъчно явно..

08.06.13
20:07

Мускулната треска не се появява само тогава, когато магията на мускулния растеж е подействала, така че изобщо не й обръщай внимание.

08.06.13
22:38

зависи дали изпълняваш правилно упражненията

09.06.13
09:32

Ако на всяка следваща тренировка имаш повече сила (можеш да направиш повече повторения или с повече килограми, на дадено упражнение), значи нещата се движат добре. Мускулната треска не е важен показател.

10.06.13
15:35

казано от `~1! на 08.06.13, 22:38:

зависи дали изпълняваш правилно упражненията

Айде бе .. значи като нямаш мускулна треска значи не правиш упражнението правилно-глупости.Променяй си упражненията.След време мускулът свиква с дадено упражнение и не му обръща внимание-смисъл не го стресира,а от там не го кара да расте , затова е хубаво упражненията да се сменят с нови на един-два месеца или поне да се сменя последователността , в която се правят.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1