Намаляща сила и издръжливост

08.06.13
23:40

Здравейте! Захванах се с фитнес преди 4 месеца, тъй като тежах почти 80кг на възраст 16г при положение че съм нисък(1,73м). От януари насам съм променил коренно хранителния си режим. досега правих само кръгови тренировки за релеф. С промененото хранене и фитнеса успях да сваля към 18кг и сега съм около 62. Проблемът е, че към момента имам още доста мазнини за чистене в коремната област и в краката( там при мен е най-трудно), а от корема нагоре и особено в ръцете съм станал абсолютна хилка. Заедно с мазнините там си е отишла и всичката мускулна маса.

Тъй като ме е страх да премина на програма за маса, при положение че имам проблеми с мазнините в корема и особено в краката, засега продължавам с релефа, въпреки че в ръцете особено нуждата от маса е очевидна. Проблемът е, че вероятно от диетата силата ми намалява значително всеки път и към момента ми създават проблем тежести които още на третата седмица от тренировките ми не ми бяха чак такъв зор. Примерно с мъка вдигам 40 от лежанка с 8 повторения. Освен това наблюдавам все по-често световъртеж и силно причерняване като стана от легнало положение например.

Напоследък хранителният ми режим е следният:
закуска- един банан+ 2-3 малки бисквити Grany + половин чаша прясно мляко + една лъжица пчелен мед
обяд- пилешка супа с картофи, пилешко или свинско с ориз или понякога нещо постно( като например пълнени тиквички с яйца и сирене)+ салата+ няколко лъжици извара
вечеря- пилешко+ 50гр извара + салата( домати, краставици, зехтин)

От месеци не ям никакъв хляб, макарони, сладко( освен няколкото малки бисквити сутрин и малко черен шокоад преди тренировка), никакви пици, баници..., въобще нищо тестяно.
Въпросът ми е как мога да променя храненето си, при положение, че искам да продължа да топя мазнините в определени области, но не искам да оставам без сила, а масата в ръцете ми е належаща...

Темата беше редактирана от mitoss8 на 08.06.13 23:43.

09.06.13
00:04

почни си програма за маса (тридневен сплит),а в почивните дни прави кардио сутрин на гладно

09.06.13
10:21

Започни да се храниш достатъчно и тренирай високоинтензивно.

09.06.13
10:44

Какъв релеф искаш като нямаш грам мускул, бре момче? Skinny-fat
Свалил си ударно, храниш се като конлагерист, тренираш кой знае колко гламаво и резултатите са налице.

Започни да се храниш и тренираш мъжката и ще заприличаш на човек.

09.06.13
11:47

Добре, ще увелича храната и ще започна тридневен сплит+ кардио в дните за почивка. Но при подобна програма това няма ли да направи невъзможно свалянето от краката и орефляването там конкретно?

09.06.13
14:01

Конкретно орелефяване не става за съжаление, дай си малко време и качи мускулна маса, после с нейна помощ ще гориш мазнините доста по-ефективно и бързо.

09.06.13
21:20

казано от mitoss8 на 09.06.13, 11:47:

Добре, ще увелича храната и ще започна тридневен сплит+ кардио в дните за почивка. Но при подобна програма това няма ли да направи невъзможно свалянето от краката и орефляването там конкретно?

Започваш да се храниш с поне 500 калории калориен излишък, кръгова тренировка, наблягай на клека. Кардио не ти трябва.
Конкретно преди да направиш мускул - няма смисъл и полза да сваляш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1