05.02.09
15:34
Здравейте! Поздравления за прекрасната общност, която сте сътворили.
Ситуацията е следната: висок съм 196 см и тежа 106 кг в следствие на празниците и други фактори. От 1 седмица почнах фитнес с цел кардио тренировки и влезнах в импровизирана нвд с намалени въглехидрати. Най-големия проблем при мен е коремната област. Понеже бях свикнал да поемам по много големи количества храна през деня, стомахът ми се е разширил брутално и сам като бременна жена в шестия месец.
Конкретното ми питане е как да си организирам диетата, около факта че имам възможност за кардио само привечер около 6 часа, за да мога да маскимализирам топенето на мазнините и свиването на стомаха.
Благодаря предварително на всички отзовали се.
Поздрави,
Цветан
05.02.09
18:12
Ами аз в твоята ситуация не мога да те посъветвам много (или поне си мисля така), но бих ти казал 2-2ч.30мин. преди кардио да не хапваш нищо, след това 30мин. бягане и след това нещо леко / белтъчно. Но има по-големи специалисти от мен тук, те да кажат.
казано от Fittipaldi на 05.02.09, 18:12:
Ами аз в твоята ситуация не мога да те посъветвам много (или поне си мисля така), но бих ти казал 2-2ч.30мин. преди кардио да не хапваш нищо, след това 30мин. бягане и след това нещо леко / белтъчно. Но има по-големи специалисти от мен тук, те да кажат.
Благодаря ти за мнението. И аз чакам да кажат повече хора препоръките си.
кофти е, че си допуснал това разширение на стомаха, тва е трудно обратимо. аз бих ти препоръчал, да си разделишп храненията, на 5-6 порций. Да, трудно се свиква, но все пак трябва и малко мъжка воля. така ще стомаха ще свикне да преработва по малк-храна и по-бързо, с това ще си оправиш и метаболизма...за тренировките-ами правиш си силовата тренировка и се мяташ на кардио-то...няма значение, че го правиш вечер...храненето после обаче е от значение...няблягай на зеленчуците и чистото месо, а преди лягане малко извара
05.02.09
18:54
Здрасти,
Аз бих те посъветвал да не правиш крайни нещя - да не си сътворяваш сам НВД, защото това и без друго не е лесна работа. Освен това предполагам, че организмът ти се е приспособил към определени количества хранителни вещества и което е по-опасно в случая към определени нива (високи) на кръвната захар (това е само предположение, но съдейки по килограмите ти и по факта, че хапваш доста така си мисля). В този случай е възможно едно рязко орязване приема на глюкоза да ти изиграе лоша шега, особено ако го комбинираш с кардио.
Можеш ли да дадеш малко повече инфо, на колко години си, спортувал ли си преди и какво. Най-общи неща, които обаче биха ми били от полза, за да се опитам да ти дам съвет.
Като за начало можеш да изключи всички прости въглехидрати ама всички, всички полуфабрикати и да намалиш малко мазнините. Не избягвай абсолютно всички мазнини, защото те ти трябват, дори са ти много необходими, просто се опитай да се ограничаваш.
Това, че имаш време за кардио само вечер не е чак такв проблем според мен. Може би ще е по-добре да е сутрин, но и вечер е по-добре от нищо.
Дай малко повече информация и ще се опитам да ти бъда полезен.
Поздрави,
TS>
казано от Ts. Stefanov на 05.02.09, 18:54:
Здрасти,
Аз бих те посъветвал да не правиш крайни нещя - да не си сътворяваш сам НВД, защото това и без друго не е лесна работа. Освен това предполагам, че организмът ти се е приспособил към определени количества хранителни вещества и което е по-опасно в случая към определени нива (високи) на кръвната захар (това е само предположение, но съдейки по килограмите ти и по факта, че хапваш доста така си мисля). В този случай е възможно едно рязко орязване приема на глюкоза да ти изиграе лоша шега, особено ако го комбинираш с кардио.
Можеш ли да дадеш малко повече инфо, на колко години си, спортувал ли си преди и какво. Най-общи неща, които обаче биха ми били от полза, за да се опитам да ти дам съвет.
Като за начало можеш да изключи всички прости въглехидрати ама всички, всички полуфабрикати и да намалиш малко мазнините. Не избягвай абсолютно всички мазнини, защото те ти трябват, дори са ти много необходими, просто се опитай да се ограничаваш.
Това, че имаш време за кардио само вечер не е чак такв проблем според мен. Може би ще е по-добре да е сутрин, но и вечер е по-добре от нищо.Дай малко повече информация и ще се опитам да ти бъда полезен.
Поздрави,
TS>
Здравей!
На 20 години съм спортувах активно до преди 2 години бойни изкуства в продължение на доста време. Не съм прекъсвал да играя баскет и футбол любителски. Причината за покачването на теглото е че преди 2 години претърпях операция от херния и тогава започнах да пълнея - за 2 години 15 килограма някъде.
Това е което може би ще ти бъде интересно.
Благодаря отново :)
Не съм най-големия спец ,но на мен ми се отразява добре само когато кардиото е самостоятелно. След тренировка хич н еми действа добре.
И аз правя кардиото самостоятелно, в поста съм използвал “тренировка” като синоним на “кардио”.
Без значение е кога ще го правиш.Важно е да ти е добре съставен хранителния режим и ако искаш си го прави в 3 часа през нощта.
09.06.13
20:51
Аз самият си правя кардиото вечерно време, просто сутрин нямам време.
От личен опит, не виждам никакъв проблем. Както са ти казали по- горе, важно е храненето. А кога ще го правиш кардиото няма голямо значение.
Здравейте. Знам че най-доброто време за кардио е сутрин на гладно, но нямам възможност да го правя сутрин. Правя кардио вечер около 2 часа след последното хранене и след тренировката,която е около 35-40 мин пия доза протеин. Въпросът ми е проблем ли е, че правя кардиото вечер или да продължавам по същия начин? Мерси за отговорите предварително.