Какъв хранителен режим да предприема?

06.06.13
01:10

Здравейте,
на 27г съм, тежа 63кг и съм висок 166см. Не ходя на фитнес от повече от 1,5 година, но и като ходех, нещата не бяха по-розови. Така, че откъм тренировки, смятам да започна някакво кардио-тичане или да карам колело.
Въпроса ми обаче е друг - НВД ли да започна, или по-скоро някоя за запазване на телесната маса? Ако може и нещо конкретно някой да ми предложи, ще съм много благодарен.
Поздрави!

снимка 1
снимка 2
снимка 3
снимка 4
снимка 5

06.06.13
21:19

Без да се обиждаш,  ще ти кажа,  че трябва още много хляб и мръвки да изядеш,  ако искаш да постигнеш нещо. В това състояние дето си, не ти трябват диети и подобни глупости. Като за начало,  започни да тренираш усилено,  поне час и половина два във фитнеса 5-6 пъти седмично. Натрупай малко мускулна маса и тогава поизчисти. Наблягай на месото и яйцата, намали хляба и сладкото,  но не ги спирай. Може и да си ходил на фитнес 1.5, но по-важно е колко са ти били качествени тренировките.Ако искаш максимален ефект от фитнеса,  то гледай всичките ти упражнения да са с реални тежести и да ги изпълняваш както трябва. Реални тежести имам предвид,  ако правиш по 8-10-15 повторения,  те трябва да са на такава тежест,  че да не можеш повече. Не да правиш 10, а да можеш 20 реално. Надявам се си ме разбрал.

Мнението беше редактирано от borislav adov на 06.06.13 21:25.

06.06.13
22:41

Айде да не са по 12 часа тренировки седмично като начало ;) 3-4 пъти седмично по час максимум. Даже 40 мин. стигат.

06.06.13
22:55

Аз съм написал,  ако иска максимален ефект.Не мисля,  че за 40мин ще направи нещо и при положение,  че почивките ща са му дълги и няма да има никаква плътност на тренировката. То е ясно,  че за нетрениращ човек 1:30-2ч ще са много,  но трябва да се стреми да ги достигне,  ако иска по-бързо да навакса. А и за 40мин, ако прави само тежести,  става,  но и кардио ако прави 20мин поне, нищо не правим в случая.

Мнението беше редактирано от borislav adov на 06.06.13 22:55.

06.06.13
23:03

Бе за какво стигат 40 минути, мен загрявката на цялото тяло,стави мави,кардио, 4 серии кофи с 4 серии лежанка са ми 40 минути.Тря прая леки тежести или да бързам и да не напрая нищо,освен някой гаф. Тренировката трябва да е над час и яко тежка.

Мнението беше редактирано от lordinario на 06.06.13 23:03.

06.06.13
23:27

Стигат за една качествена тренировка, особено ако си нетрениран и начинаещ.
Ти ако искаш тренирай и по 8 часа, но повечето хора имат и други занимания, освен да ядат, спят и висят в залата.

Мнението беше редактирано от Петко К на 06.06.13 23:28.

07.06.13
02:04

Аз съм съгласен с Борислав.
Не мисля ,че си за диети защото ефекта няма да е този който очакваш.
Спазвай “Равномерно балансирано хранене” (мое мнение).

07.06.13
02:41

Пич, така като те гледам, ще трябва доста да се потрудиш, ако наистина искаш сериозно да се промениш. Така че захващай се за работа и използвай пълноценно времето си! Също така, ако досега си пиел или пушел, трябва да спреш! Успех :)

10.06.13
03:48

Не пия и не пуша, а хляб ям само когато ям някаква по-течна манджа примерно 3 пъти в седмицата, но явно съм с по-бавна метаболация. Дискусията относно по колко време да тренирам - определящо би било това с колко време разполагам, а не по колко трябва. Аз по скоро искам съвети за начина на хранене?
Благодаря на всички отговорили до сега!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1