09.06.13
16:05
казано от Диана Христова на 09.06.13, 14:23:
Аз преди за започна диетата си за маса,изпивах около 2л зелен чай:)))и още толкова вода,сега с тази храна ми е малко трудно и не пия чай,но мисля че другия месец си го започвам пак,страхотно ми дайстват..аз лично съм фенка на зеления,ройбоса ми е за по-зимните месеци,но не съм забелязала подобни ефекти като запичане и т.н...доста е богат на магнезий...Аз обожавам джинджифила страхотно...слагам го навсякъде:)))заначи немога да ти препоръчам любимите си вкусове,но оттам каквото и да си избереш няма слабо..пък да не започваме с шоколада,който се предлага...хахаха интересното е че аз не обичам страстно шоколад,но пък съм ценителка:)))
Мда, познато, но не само зелен, ами всякакъв е при мен.. За деня изпивам 2 зелени(чист или/и ароматизиран), 2-3 ройбос, коприва (заради диуретичния ефект, не ми е вкусен), черен чист или ароматизиран, рядко плодов. С една дума ще овършея Моменти и без препоръки май :)) Пък щом никой няма такъв ефект на запичане, значи другаде ще търся проблема...
Ох, шоколад... Не съм купувала още от насипния, само бонбони ръчни, но не ми харесаха особено. Или пък имах други очаквания. Иначе шоколадец си бъркам у нас с какаово, кокосово масло, агаве и какао и ям в доволни количества... :)
09.06.13
20:04
Здравей, ето връзка към чаената къща http://www.vedahouse.bg/ На място е много приятно, но от насипния им чай доста миксове имат добавени аромати, есенции и не са чак 100 % натурални. Сигурно основните видове- зелен и черен са ок. Имат доста био-сладки и какви ли не неща за хапване и цените не са лоши. Последно си купих ройбос от DM -имат с портокал и един с джинджифил, карамфил, кардамон -въпреки, че обичам чай с подправки ми дойде в повече.
Гледам, че ядеш и тахан...сигурно е страшна вкусотия и ако започна няма да мога да се спра. Две-три лъжици държат ли те сита до обяд?
Мнението беше редактирано от Viara Keranova на 09.06.13 21:51.
10.06.13
07:04
казано от Viara Keranova на 09.06.13, 20:04:
Здравей, ето връзка към чаената къща http://www.vedahouse.bg/ На място е много приятно, но от насипния им чай доста миксове имат добавени аромати, есенции и не са чак 100 % натурални. Сигурно основните видове- зелен и черен са ок. Имат доста био-сладки и какви ли не неща за хапване и цените не са лоши. Последно си купих ройбос от DM -имат с портокал и един с джинджифил, карамфил, кардамон -въпреки, че обичам чай с подправки ми дойде в повече.
Гледам, че ядеш и тахан...сигурно е страшна вкусотия и ако започна няма да мога да се спра. Две-три лъжици държат ли те сита до обяд?
Не вярвах, че е възможно, но да, 3-4 часа не съм гладна. Обикновето тахана го бъркам с малко сироп от агаве да ми стане сладичко, сурови ядки и семки. Ако не подбираш храни с нисък гликемичен индекс (затова съм харесала агаве) - можеш и мед да си сложиш.
Мнооого благодаря за инфото! Ще гледам като почивам да посетя и да разгледам!
От ДМ и аз съм купувала, последния май беше нещо от типа на Gluecklich Tee, май така се казваше. С какао, анасон, ванилия, но ми дойде в повече аромата на анасон и пак какаото си напомняше на какаови зърна. Пих 2-3 пъти и го завещах на колежките :))
EDIT: разгледах ей сега линковете към онлайн магазините, според публикациите цените са една идея по-ниски от тези в Моменти, което е добре. Ако и качеството е добро ще си заслужава човек да си купи. Иначе и в Моменти не всички чайове са с натурални аромати, зависи какъв ще си подбереш, но момичетата са изключително любезни и ако им обясниш, че не искаш изкуствени добавки ще те насочат. На мен ми вадят целия магазин да подуша, докато си харесам чай, голяма съм претенция! Че и като ми направят и 20% отстъпка и... :D Ама така е, да имам някакви привилегии, че работя в Сердика поне :)
ЕДИТ 2: Ей сега пия чай и сравнявам един пакетиран Липтон (цейлонски зелен с цветя около 6лв, виждат се листата в пакетчето, но са малки, не големи, като при насипния) и японски зелен от Моменти (Sencha Fukuju - 50гр за 10,50лв). Това по повод цвета, наскоро обсъждах темата, та... Липтон е жълт, леко кафенее, а японския е жълт, но зеленее много леко. Това като се сложат един до друг. Не съм изпила кой-знае колко вида зелен чай но още типично зелен с наподобяващ пресен грах цвят не съм намирала. Ако случиш на нещо зелено - казвай! Да видим наистина ли цвета е показател за невероятно качество. Иначе знам, че има сортове, които са си жълти, кафяви, зависело от ферментацията.
Мнението беше редактирано от Шош на 10.06.13 07:32.
10.06.13
07:08
Тук ще си разпиша на ново вчерашното хапване, че да не редактирам на предната страница:
Закуска: банан, зелен чай
Закуска 2: шепа суров слънчоглед
Обяд: домат, краставица, 100гр сирене
Следобедна закуска: 50гр октопод консерва, резен айсберг
Вечеря: 30гр сирене, 3 яйца бъркани с масло и зелена чушка, домат, краставица + 5 фурми (имам още 4-5, свършват и няма повече:))
Течности и добавки: чай зелен, ройбос няколко вида, вода = 2-3л. Цял ден ми беше суха устата и се наливах не знам защо така се получи. ДОбавките са обичайните - спирулина, мака, хлорела
10.06.13
07:38
Планът за днес:
Закуска: бъркани две цели яйца и два белтъка, 30гр сирене, зелен чай
Закуска 2: ябълка
Обяд: Голяма салата домати и краставици и шепа сурови ядки 50-100гр
Вечеря: айсберг цяла глава с консерва скумрия в собствен сос (200гр)
Течности и добавки: обичайните
Размисли и страсти: Тези дни пак без почивка 5 поредни дни. Ставам в 6-7 и се прибирам късно вечерта. Оправдание е, че не ставам 30 мин да спретна една тренировка, ама си държа версията, че съм изморена. Днес уж съм от обяд, ама съм при гинеколога сутринта. Бях забравила и се точех да се раздвижа и не ми се получи. Утре последно работа и вдругиден вече ще отида до фитнеса. Заричам се!
Мнението беше редактирано от Шош на 10.06.13 13:27.
10.06.13
13:46
Няма да пропусна да се похваля с откритието си - нов много вкусен сусамово-ленен тахан! Сутринта на път към доктора минах през люлинския пазар и на любимата ми сергия с истинския мед имаше домашен тахан. Взех си малко бурканче, за д аопитам, определено ще повторя с голям! Сусамът е на крем смлян, лененото семе е само ситно натрошено, пише, че е студено пресован, но в бързината забравих да попитам дали е белен или небелен сусама. По-светъл е от на Тръндеви, но идея по-тъмен от арабския. Може би ако се сложи до буркан на Балчо ще сивее, ама не съм направила разлика, защото съм на работа в момента. Като се прибера ще сравня.... :)
10.06.13
14:34
Аз съм си купувала сусамено-ленен на Балчо, ама не ме запали. Предпочитам в сусамовия да си сложа ленено семе и други екстри. Ох, само дето не сънувам тахан още, че съм го спряла за месец поне (wasntme) Само се наслаждавам чрез чуждите постове относно него... АМа най-якия си остава от тиквено семе, ама е печен. Мрън :D
10.06.13
17:01
казано от Radost_nezemnA на 10.06.13, 14:34:
Аз съм си купувала сусамено-ленен на Балчо, ама не ме запали. Предпочитам в сусамовия да си сложа ленено семе и други екстри. Ох, само дето не сънувам тахан още, че съм го спряла за месец поне (wasntme) Само се наслаждавам чрез чуждите постове относно него... АМа най-якия си остава от тиквено семе, ама е печен. Мрън :D
На Балчо нито един тахан не ми харесва, не знам защо така. Много постен ми е на вкус, а останалите някак ми удрят на халва и това търся. Може би заради ситното смилане ми допада повече, или ако е печен, пък не е упоменато на етикета. Но определено има разлика. На тръндеви си е такъв какъвто ми харесва, но по-едро смлян, а пише, че е сушен сусама. В началото не ми харесваше, ама после ела да видиш с голямата лъжица! :)
А ти защо си го спряла, няма да се излагаш така, да се цепиш от фен-клуба! Бой! :)
От тиквено семе не съм рпобвала, ама ако е пристрастяващ не искам, щото ще има изпитание на волята n-ta част :D
10.06.13
18:43
Вероятно гънпаудър е твоят зелен чай ;) не знам дали си го пила, но е много интересен с тези навити на кълбо листенца.
Голямо изкушение сте с този тахан, сигурно съм единствения човек във форума, който не е опитвал. Ако е вкусен като фъстъченото масло лошо ми се пише.:D Значи да търся на Тръндеви или Балчо.
10.06.13
19:42
казано от Viara Keranova на 10.06.13, 18:43:
Вероятно гънпаудър е твоят зелен чай ;) не знам дали си го пила, но е много интересен с тези навити на кълбо листенца.
Голямо изкушение сте с този тахан, сигурно съм единствения човек във форума, който не е опитвал. Ако е вкусен като фъстъченото масло лошо ми се пише.:D Значи да търся на Тръндеви или Балчо.
На кълбо не, но цилидрично са си навити листенцата, като се отворят и са един сантиметър дълги :)
няма да сгрешиш, ако се зарибиш по тахана. Първо ще попреядеш малко, после ще понамалее меракаа, ама хареса ли ти на вскус - няма да ти мине :)) Чист тахан малко хора обичат, аз лично и чист хапвам, но предпочитам забъркан с нещо сладко. Напомня ми на халва. Иначе е аналогичен на фъстъчения, само дето е сусамов вкус, не фъстъчен ;)
11.06.13
10:24
Днес:
Закуска: Roo’bar с годжи
Закуска 2: 30гр сурови бадеми
Обяд: краставица, домат, четвърт глава айсберг и 100гр ементал
Следобедна закуска: 30гр бадеми
Вечеря:2 цели и 2 белтъка бъркани, салата като на обяд + 50гр ементал
Течности и добавки: чай и вода = над 2л. Днес няма спирулина, мака и хлорела, защото бях рано-рано в лабораторията за кръв на гладно и не знаех дали мога да ги взема, та все пак се отказах. Ако се сетя като се прибера ще ги взема...
Мнението беше редактирано от Шош на 11.06.13 10:24.
12.06.13
11:23
Днес:
Закуска: сладолед (2 малки замразени банана, 100гр ленено-сусамов тахан и се мята в блендера) - цялата порция!
Остатък от храната до края на деня: салата (айсберг, рукола, чери домат), бадеми 100гр, фреш морков и портокал (400гр)
Мнението беше редактирано от Шош на 12.06.13 22:47.
13.06.13
08:05
Днес:
Закуска: две преливащи суп.л. ленено-сусамов тахан, една суп.л. агаве, зелен чай
Тренировка вкъщи:
[color=blue]- интервално вело 20 мин 45/15
Течности и добавки: чай, вода = 3л, списулина, хлорела. Почивам от маката
Мнението беше редактирано от Шош на 13.06.13 08:47.
14.06.13
09:58
Днес:
Закуска: диня поне 400гр
Закуска 2: 50гр сурови бадеми
Обяд: 200гр сьомга от консерва в собствен сос, домат, краставица
Следобедна закуска: диня поне 400гр
Вечеря: 2 яйца на омлет, 100гр козе сирене, домат и краставица
Течности и добавки: обичайните
16.06.13
09:04
Вчера: тахан с агаве, бадеми, пълнени тиквички с амарант и елда, овесени бисквити на Ванилка, кокосово мляко, хаока бъркани яйца с наденица
16.06.13
13:29
Днес: зелен чай, кокосово мляко 400мл, 4-5 бисквитки на Ванилка с овес, череши към 400гр и повече, домати, краставици, сирене бри 200гр. Добавките са обичайните...
ЕДИТ: сменила съм изварата със сирене и намалих черешите от 500 на 400гр
Мнението беше редактирано от Шош на 16.06.13 19:13.
17.06.13
10:53
Днес:
Закуска: 50гр от овесените бисквити на Ванилка, зелен чай
Закуска 2: 100гр череши, ройбос
Обяд: Домат, краставица, 100гр козе сирене
Следобедна закуска: 50гр ядки + кафе
Вечеря: 2 яйца, 100гр козе сирене, домат, краставица
Течности и добавки: чай, вода = минимум 2л. Почивка от хлорела, мака, спирулина. Ще пътувам тези дни, та няма да ги нося с мен...
Здравей!
Виждам, че и ти си със СПКЯ и най-вече за това се включвам в дневника ти. На мен ми казаха, че го имам преди г/д 2 години, придружено със съмнителна цитонамазка (уж ЧПВ, та се бях филмирала за рак на маточната шийка). Трябваше да ми правят биопсия, а нямах време да я направя и да изчакам резултатите (тва става в България и трябваше за летя...) Гинеколога предположи, че като се върна тук (живея в Испания), ще искат да ми направят още една цитонамазка, за по-сигурно преди биопсията.
Тук обаче, лекарите са тотална скръб, мотаха ме близо месец с откази да ми направят цитонамазка, защото съм под 25г., а матката до 25 се “самолекувала”. Съгласиха се да ми направят, едва след като се разкрещях в кабинета, че няма да чакам повече. Дори не ме прегледаха.. Общо взето резултата излезе, че нищо ми няма и не се налага биопсия.
Цикъла ми взе да се оправя и всичко беше нормално, докато не усетих пак аномалии и исках направление за гинеколог, за да ми прегледат яйчниците, при което пак ми се отказваше, защото “нямало за какво”. След третата менструация за 2 месеца, тъпачката се съгласи за направление. И пак не ме прегледаха, а ме пратиха да си правя кръвни изследвания, за да установи това, което аз им пея от 2 години - че имам ПКЯ. Изписа ми противозачатъчни, които пих близо 4 месеца и наскоро ги спрях, защото си купих едни капки - Мужик корен. Част от това, което пише на листовката е “В народната медицина тази билкова комбинация се прилага не само за укрепване на организма, но и при заболявания на мъжката, а и на женската полова система (при възпаление, миоми, кисти и др.) Ефикасна е и при заболявания на кръвта; язви, гастрити, колити и др проблеми с храносмилането; при нарушена обмяна на веществата, съпътстваща наднормено тегло; при екземи, брадавици и петна по кожата.” Приложението е за общо укрепване на организма и стимулиране на имунната система.
Още не съм почнала да ги пия обаче.
За СПКЯ съм чела, че няма лечение и че противозачатъчните оправят проблема докато ги пиеш, ама като ги спреш - пак същото. Аз лично не съм знаела за проблема, защото никога не съм имала изброените видими симптоми и се учудих, дори стреснах. Спрях хапчетата, защото не си падам по хапове и ще видя как ще ми е цикъла без тях и дали капките дават резултат.
От време на време ме наболява кръста и ми казаха, че е от бъбреците и ми препоръчаха да пия чай от царевична коса и да го подслаждам с мед. Също бил полезен и за яйчниците доколкото разбрах. От 2 дни го пия и ще видим дали ще усетя някаква промяна.
Малко дълъг пост стана, ама се надявам да съм ти била полезна с инфото, което аз имам за общия ни проблем :р
Успехи!
19.05.14
00:51
Здравейте, момичета! Преди време и аз си бях направила дневник тук, нямах възможност и желание да го водя в последствие, но важното е, че си постигнах целите в крайна сметна. Или почти, защото винаги може повече!
Поводът да се включа точно тук е, че аз също имах поликистозни яйчници, които оправих изцяло с хранене. Също така ми се появиха камъни в бъбреците, и този проблем го разреших. Та това искам да споделя с вас. Историята е горе долу следната:
Преди година тежах около 68-69 кг при ръст 170, при отпусната тяло, без никакъв спорт това е трагично както на плажа, така и с дрехи. Поликистозните яйчници си ги имах от години - при мен ми цапаше между 2 менструации, понякога идваше повече от веднъж, понякога не идваше, понякога идваше, ама нямаше почване и свършване.... нерви не ми оставаха. Противозачатъчните временно претъпяват проблема и после всичко е по стараму. Т.е. те не лекуват причината за състоянието СПКЯ. Та реших да отслабвам и да се стягам миналата година. Наблегнах на млечните и аз като ШОШ, понеже ги и обичам, пиле със салата или друго месо/риба със салата. Да отслабнах. Но само 3-4 месеца след режима бях с камъни в бъбреците. Проблемът е изцяло в честата консумацията на млечните продукти. Моят призив към теб е да ги спреш изцяло, ако искаш да имаш здрави бъбреци. Откакто не ги консумирам, проблеми и камъни в бъбреците НЯМАМ.
Няколко месеца след като спрях млечните, спрях и всичко, което съдържа глутен, понеже пак се чувствах отпаднала, сутрин сънлива все едно не съм спала, все изморена, унила без причина и т.н... Е, резултатът е поразителен! Вече трети месец без глутен, и почти половин година без млечни, аз всяка сутрин се събуждам бодра и наспана, работя по цял, но умора няма! А след последният екограф кисти нямам! Но държа да кажа, че промених храненето към високо мазнино, защото без мазнини няма нормален месечен цикъл и яйчници без кисти, уверявам ви. Закуската ми сутрин включва смутита от спанак, коприва, киснати бадеми, ленено семе, конопено семе, авокадо, също банани, ябълки.... Примерно: половин авокадо, половин ябълка, 2 лъжици ленено семе (също киснато поне 2 часа), понякога и половин банан, малко вода и всичко това пасирано. Яжте и жълтъците на яйцата, стига с тези белтъчни омлети, мазни меса, масло, зехтин, зрели сирена. Не съм качила и грам от това, че ям мазно свинско, пиле с кожа или зеленчуци с масло. Даже напротив, обиколките намаляват, макар и по-бавно, но закъде да бързам, да съм мислила преди да ги кача тези килограми.
Въобще не се страхувайте от мазнините, не се пълнее от тях, сега 60кг при 170 ръст, стегната и без целулит, но и тренирам разбира се . Цикълът ми е нормален -идва на време, няма междинни цапания, няма прескачания, хормоните ми са нормални и за нищо на света не бих се върнала към онова време, когато консумирах млечни и глутен. И всичко това за около 6-7 месеца без никакви лекарства и добавки!
Ако искате да бъдете освен стройни, и здрави, тогава опитайте високо мазниното хранене съчетано с умерен прием на въглехидрати без лактоза и глуте, и ще се удивите какви чудеса стават само за дни, а след месеци много здравословни проблеми са вече забравени. Забравих да кажа, че мигрената, която имах още от малка и ми разкъсваше главата от болка периодично, откакто се храня по този начин, не се е обадила.
Ще се радвам също ако ББ тийм напишат статия по темата, за да достигне до по-широк кръг от хора.
Е, това е, просто ако си жена и имаш някой от тези проблеми или сходни, имай предвид, че вредите от глутена и лактозата са разрушителни, а мазнините крайно необходими!