10.06.13
13:35
Здравейте! И аз се реших да си водя дневник. Идва лято, а аз винаги 2 седмици преди да облека банския се сещам, че цяла зима съм папкала като прасенце и съм заприличала на такова. Тази година съм решила, че тренировките и правилното хранене ще ми станат начин на живот, а не задължение!
И така... днес е понеделник (10.06.2013 г.) и сутринта тичках 30 минути (пушачка съм и не съм спортистка..само толкова издържах) + 4 серии по 25 повторения коремни преси + 2 серии по 10 повторения клякане.
Менюто ми за деня е следното:
- 07:30 ч. - чаша кафе с мляко(без захар); 1 препечена филийка + 50 грама сирене
- 10:30 - чаша преяно мляко
- 13:30 - зеленчукова супа + 50 гр. сирене
- 16:30 - чаша кафе с мляко(без захар) + 1 ябълка
- 18:30 - зелена салата
През деня пия около 3 литра вода. Надявам се по-опитните и напреднали да дават съвети, ако имам грешки в менюто или тренировките. Приемам критика.
Здравей,(wave)
Не съм нито опитна,нито напреднала,но относно храненето си мисля,че ти е доста оскъдно.
Гладуването не е вариант за отслабване.
Вечерята само от зелена салата ли ти се състои ? Поне маслинки и яйчица да има към нея ?:)
А може ли да кажеш колко кг искаш да смъкнеш?
Желая ти много успех
10.06.13
16:42
Еми, висока съм 160 см. и тежа 57 кг. Целта ми е по-скоро, когато се погледна в огледалото да се харесвам. Миналата година бях 50 кг. и бях доволна от себе си.
Пенев, къде да включа яйцата и месото. Например яйцата към закуската, а месото към обяда? Все си мисля, че вечерята трябва да е най-малко като количество и калории спрямо другите хранения. Знам също, че не е хубаво да пропускам хранения. А трябва ли да се храня по-често?
Благодаря за съветите!
Включи ги, където ти е удобно на теб. Вечерта просто не преяждай и гледай да консумираш протеин, вместо въглехидрати или мазнини и не би трябвало да имаш никакъв проблем. А относно честотата- мнения много, аз съм от тези, привърженици на малко, ама често, но във форума има примери на момичета, които си постигат целите и с хранения по 3 пъти на ден. Просто гледай да приемаш по-малко калории, отколкото изразходваш, не се задълбочавай толкова точно кога да го правиш. Успех (F)
казано от Нина Илиева на 10.06.13, 16:42:
Еми, висока съм 160 см. и тежа 57 кг. Целта ми е по-скоро, когато се погледна в огледалото да се харесвам. Миналата година бях 50 кг. и бях доволна от себе си.
Пенев, къде да включа яйцата и месото. Например яйцата към закуската, а месото към обяда? Все си мисля, че вечерята трябва да е най-малко като количество и калории спрямо другите хранения. Знам също, че не е хубаво да пропускам хранения. А трябва ли да се храня по-често?
Благодаря за съветите!
Ivetass ти го каза всичко , точно и ясно , аз само ще допълня.Закуската трябва да ти е стабилна-от нея ти тръгва деня , а той трябва да тръгне добре , а за да тръгне добре се иска хубаво хранене. Под хубаво хранене не разбираи преяждане , ами просто хубава порция качествен протеин(яйцата примерно,сирене,кашкавал,мляко или шепа ядки ) и качествени въглехидрати (някакъв плод например,зеленчук, или може и някакъв сандвич ).Пилешкото си го сложи преди тренировка и след нея.Вечерта пак ако имаш възможност за пилешко -супер , ако не може да си вземеш извара..само , че отпусни малко бюджета за някоя по-скъпа , но да е с по-добро качество отколкото оная насипната дето е по 25 ст. и да не ти казвам какъв вкус има.
10.06.13
23:10
Благодаря на всички! Ще пиша после резултатите.