Добавяне на лицеви опори

09.06.13
21:58

Здравейте маниаци :) . Първо се извинявам ако има подобна тема (търсих но не открих) и второ, ако не е на правилното място я преместете.
Днеска нещо ме изпра съчмата и реших да видя колко лицеви опори ще мога да направя.
Успях да направя 20, 15 от които си бяха напълно чисти по мой усет.
Знам че на пръв поглед не са много, но за мен си е голямо постижение поради следните причини:
- Не бях правил лицеви опори от година някъде- ама изобщо.
- В момента тежа 100 килограма.
- До преди две години едвам правих по 3 лицеви.
- Днес имах доста стабилна мускулна треска на гърдите, защото вчера тренирах... гърди във фитнеса.
По принцип изобщо не ме бива в упражненията със собствена тегло, за това във фитнеса правя изцяло упражнения със свободна тежест, тук- таме и по някой скрипец. В момента се надъхах над тия лицеви опори и искам по някакъв начин да развия бройката им. Тоест примерно в порядъка на месец- два, от 20 лицеви да надскоча на 30- 40 примерно.
Въпросите ми са следните.
Ако искам да наблегна над лицевите опори, то по колко пъти в седмицата да ги правя за да имам все пак някакво развитие. Да ги правя до отказ или по серийки с до 10 повторения примерно и просто да покачвам повторенията.
Дали ще има опасност от претрениране ако отделно си правя и упражненията за гърди във фитнеса.
Или пък дали ще е добре просто да включа лицевите опори в самата тренировка за гърди.
Тренировката ми за гърди в залата е следната:
Полулег с щанга- 4х8
Лег с щанга- 4х6-8
Пек- дек машина- 4х8-10… или флайс с дъмбели на полулег (сменям ги от време на време)
Лег или полулег с дъмбели- 4х10

09.06.13
23:37

http://www.hundredpushups.com/

10.06.13
14:06

Знаеш ли , аз преди време си мислех , че ако се науча да правя много лицеви ще мога да правя и много кофички :D Преди 5 години , когато ходех на карате правех по 60 лицеви на изпитите , ама след това като се отказах и..Когато почнах фитнес-вече 2 години и половина , 1 година  и половина  сериозно , тогава не можех да направя и 5 лицеви.Миналото лято ходих на лостове и почнах от 10 лицеви и постепенно увеличавах - стигнах до 30 някъде на серия.Правех по 6 серии .Започни от максимума си сега и опитвай да качваш с 1-2 на тренировка.

10.06.13
14:52

Махни пек дека, флайса и дъмбелите, сложи кофички и лицеви 3 суперсерии.

10.06.13
17:52

Мхм, щом казваш ще те послушам пък ще видя дали ще има резултат.
Значи лег, полу лег, кофички и лицеви опори. От другият понеделник ще ги почна, тогава по принцип ми е тренировката за гърди.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1