10.06.13
19:11
Здравейте отново BB-Team !!! Искам да Ви попитам при спиране на фитнес, след колко време горе-долу ще има спад в изградената мускулна маса. Колко време се прави почивка за годината примерно и дали тя ще повлияе на мускулната маса в някаква степен ? И евентуално след подновяване колко време ще ми трябва за да вляза във форма и да си върна килограмите. Благодаря !!! ;) :)
10.06.13
21:02
Индивидуално е. Зависи от много работи, например качествено хранене.
10.06.13
21:34
Това сигурно ще рече да си се хранил с пълноценна и правилна храна, добре ами добавките и евентуално “препаратите” те предполагам също ще оказват влияние :)
10.06.13
21:40
Да, зависи от режима ти след спирането на активния начин на живот.
Другият фактор е отправната точка, т.е. при какво състояние и кондиция спираш да спортуваш.
10.06.13
22:01
Ами аз принципно го карам само на хранителен режим не съм вземал абсолютно нищо друго. Почнах да тренирам от средата на Октомври 2012 сериозно със строг хранителен режим като преди това съм тренирал също 1 година, но нищо не качвах - яденето е куцало. И до ден днешен не съм пропускал тренировка и до сега качих около 10 кг. Бях с 34,5 ръка (студена) сега съм 40,5 (студена). Явно яденето си е ядене, дори и да имаш добра генетика. Иначе си ям по 5-6 пъти на ден като във всяко ядене винаги включвам протеин. От протеина ям: месо (свинско, пилешко, телешко), яйца, прясно мляко, кашкавал, ядки. От въглехидратите: ориз, картофи печени, овесени ядки, сушени плодове, пресни плодове и зеленчуци, мед, рядко си позволявам и по малко черен шоколад. Не вярвах, че е възможно всичко това, но ето че с постоянство, отдаденост и правилни действия - всичко е възможно !!!
10.06.13
23:43
Аз миналото лято не тренирах 3 месеца,след 1 седмица тренировки,почнах да си подобрявам постиженията.Наскоро бях 2 месеца болен(пневмония,възпаление на хроничен синузит) изгубих 12-13кг,но за доста бързо време си възтанових част от тях и почти съм си възвърнал формата.
Основен фактор е може би телесният тип.Ако си ектоморф примерно,има доста голяма вероятност да загубиш значително маса.При мезоморфите нещата са по-благоприятни,докато при ендоморфите просто качват някое друго килце(там където не трябва).
Също така много зависи дали си следвал правилния път(ти казваш че е така),тогава прогнозите са оптимистични.
Не знам какво рабираш под невъзможност да тренираш.Дори да нямаш възможност да посещаваш спортна зала,винаги може си спретнеш тренировка вкъщи,без да ти е необходимо каквито и да е било проспособления(някои ластик,лост за набирания,дъмбел винаги биха били от полза).
Надявам се причината за невъзможноста да тренириаш,да не е сериозна(болест,операция и т.н).
11.06.13
00:01
Ами не, ама то принципно не е ли добре да се взема почивка 1 път в годината ?
11.06.13
00:04
Ами не, ама то не е ли хубаво 1 път в годината да се взема почивка за пълно възстановяване само че не знам за колко време.
Едно е почивка, друго е прекъсване на тренировките, при което почваш да губиш сила и мускулна маса.
11.06.13
00:10
Не, не :D нямам никакви проблеми питам принципно сама как стоят нещата ;)
11.06.13
00:13
А горе-долу каква почивка трябва да се прави ?
Аз обикновено почивам ако ходя на море, т.е., седмица или 10 дена.
През другото време почивам само когато имам нужда, т.е., по 1-2 почивни дни в повече, или просто разреждам тренировките за 1-2 седмици (от 4-5 на 2-3 пъти седмично).
11.06.13
21:11
Спирането на тренировките временно може и да не окаже влияние, но не и ако се промени хранителния режим !
11.06.13
22:17
Аха ок ами аз понеже тука от известно време като правя за бицепс с щанга сгъването с прав лост и отначало ме боляха двете ръце под лакътната кост и там явно нерва се притиска и от последната тренировка леко ми изтръпват сигурно и от скотовото и 21 също допълнително се товари мястото и се чудя дали да спра за известно време или да сменя пък с крив лост не знам ако някой от вас е имал такъв проблем как го е решил, защото явно при това извъртащо положение на предмишниците се получава това нещо аз поне така си го обеснявам.