08.06.13
12:29
Преди месец може-би цъкахме с едно приятелче в една зала и просто си подавахме някаква топка без да има някакво усилие.И при един скок върху левия крак да стигна топката, лявото коляно направо се схвана и едвам го отворих..После 2-3-4 дена ме болеше много и уж отшумя.Седмица-две след това не съм го натоварвал и си мислех, че болката я няма.Наскоро правих крака в залата и пак - никъв проблем.2-3 часа след тренировката обаче пак се схвана и едвам го движех и оттогава леко си ме наболява.Болката се появява като се застоя на едно място, примерно седнал и после като стана докато го раздвижа боли, раздвижа ли го - нямам проблеми.Самата болка не е в коляното, а в двете жили зад коляното.Ще ходя май на лекар, ама не ми остава време...
Интересното е, че е някаква периодична болка, не ме боли постоянно а само понякога.Особено като се застоя седнал повечко време.Някой път ставам от стола сякаш нищо ми няма, друг път направо ми се сгъва коляното и аха-аха да падна..
Темата беше редактирана от Tsvyatkoff на 08.06.13 12:30.
При падането на левия крак може да си ги разтегнал тези жили.Не вярвам ако се скъсат да можеш да правиш каквото и да било с кракът.Недей да тренираш крака за известно време. Например ,когато аз имах проблеми с кръста ми беше нужен 1 месец да отшуми и после още толкова не го натоварвах с големи тежести.Ако не минава върви на лекар-здравето е на първо място , а и мястото не е за подценяване и не можеш да го оставиш на произвола.
10.06.13
23:25
По-добре отиди на лекар,за да си най-сигурен какво ти е :)
12.06.13
22:38
Ходих на ортопед, каза ми, че състоянието ми се забелязвало при доста млади хора до около 25 годишна възраст, някакво хрущялче около капачката не издържало на натиска от бедрения мускул при максимално разтягане на крака и затова се усеща най-остро след като стана от продължително седене например или по стълби на слизане.Предписа ми някво мазило и хапчета.Иначе каза да продължавам да тренирам, след като болката отшуми, ама да спра движения от тип “бедрено разгъване”.
Мнението беше редактирано от Tsvyatkoff на 12.06.13 22:39.