Добавки и глюкозен метаболизъм.

11.06.13
08:29

Здравейте, може ли да ми препоръчате добавки, които влияят позитивно върху глюкозния метаболизъм. Тези, за които се сещам, са хром, АЛА, рибено масло, зелен чай. Четох нещо за вит.Е. Най-вече се интересувам за някакви билки - намерих инфо, че сминдуха действа позитивно, както и жен-шена, но всякакви мнения са добре дошли. Благодаря ви отсега. По-здрави.
П.С. Смятам да купя и канела.

11.06.13
10:10

1. Всякакъв вид билкови продукти за диабет тип2 в аптеките, имат по 5-6 билки в тях (листа от коприва, боровинки и тем подобни), без рецепта са и не са скъпи, да ли имат някакъв ефект не знам.
2. Сулфанилурейни лекарствени продукти - вдигат ти инсулина, имат странични ефекти.
3. Инсулин - знаеш кой вид атлети си бият инсулин.

11.06.13
10:14

казано от ALEKSANDAR GEYMAN на 11.06.13, 10:10:

1. Всякакъв вид билкови продукти за диабет тип2 в аптеките, имат по 5-6 билки в тях (листа от коприва, боровинки и тем подобни), без рецепта са и не са скъпи, да ли имат някакъв ефект не знам.
2. Сулфанилурейни лекарствени продукти - вдигат ти инсулина, имат странични ефекти.
3. Инсулин - знаеш кой вид атлети си бият инсулин.

Чакай сега: ще вдигаме или ще подтискаме секрецията на инсулин?

Намаляваме. :)

11.06.13
10:22

И аз така помислих в началото, но с този коментар се зачудих...(wasntme)
Тогава остава това, което по-рано ти писах. :)
...и това, което сам си знаеш.
Билковите смеси за диабет по аптеките не мисля че са такива, които да стимулират инсулиновата секреция. Останалите два варианта предложени от Александър дори няма да ги обсъждам, тъй като не съм медицинско лице и нямам опит с такъв род медикаменти. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 11.06.13 10:22.

11.06.13
10:37

:) Ако ще я намаляваш - прецизираш храненето. Предполагам знаеш добре, че секрецията е отговор на това, което имаш в храната (без болестните състояния).

Има разни не особено скъпи медикаменти по аптеките, но те действат при намалена инсулинова чувствителност, която ти едва ли имаш!

Вчера бях на биосигнатура и беше много странно. Абсолютно всички гънки са ми надолу, а инсулиновите са се вдигнали, но си мисля, че е станало заради едни мои тъпи изцепки. Сигурен съм, че веднага ще паднат нещата с едни промени. Като цяло искам да атакувам инсулина здраво с някакви билки.
Иначе мисля да взема канела, но какво да търся?

11.06.13
14:11

Някои автори твърдят, че и алфа-липоевата киселина, ванадият (като във ванадил-сулфата) и магнезия също подобряват инсулиновата чувствителност. Има сигурно стотина билки и извлеци от растения, за които се твърди това - момордика (горчив пъпеш) е едно от малкото, които могат лесно да се намерят. И никое от тях поотделно не може да се сравнява с ефекта на редовните тренировки

Взех си канела и сминдух, както и витамин Е. Спирам въглехидратите в следтренировъчния шейк, и сменям чийт храненията (които са 100 % причината за увеличилата се гънка)

Сминдухът и канелата са добри варианти. Канелата обаче трябва да е в дози около 4-6 грама.

Други добавки, които имат добра наука “зад гърба си” са екстрактът от листа от маслина (Olive Leaf Extract) и жен-шен с висока концентрация на гинзенозиди. Този жен-шен някъде се среща и като Южен (Southern Ginseng), но мисля, че и Panax Ginseng ще ти свърши работа.

За намаляване на глюкозата много ефективен е banaba leaf extract (не знам как се води на български), но него май само от чужбина можеш да го поръчаш, тъй като по българските сайтове не съм го мяркал. Дават около 20% намаление на глюкозата.

Има още много добавки, които подобряват инсулиновата чувствителност, но при тях ефектът е по-скоро спорен. Доста от тях Solomon Kane е изредил.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1