Програма за фитнес на определени мускули

Здравейте на всички! Висок съм 1.83м, 89кг на 16 год. Тренирам канадска борба от близо 2 месеца. Програмата в клуба ми е Понеделник и Петък - Пръсти, Китка, Предмишница, а в Сряда - Бицепс и Трицепс. След седмица приключвам училище и смятам да започна да ходя и на фитнес за да оформя гърди, преса (без излишни коментари, че трябва хранителен режим ) и гръб, защото виждам напредък в ръцете, но искам и напредък в цялото тяло и по-специално в гърдите. Бих желал някой да ми предложи в кои дни ще е добре да ги включа тези мускули и какви упражнения са най - ефективни за тях!

Темата беше редактирана от Стефан Димитров на 11.06.13 21:54.

11.06.13
22:32

Базови упражнения-с свободна тежест, в сайта има раздел , натискаш на мускулна група и ти излизат много видове упражнения - ти избери тези със свободна тежест-лег,гребане,клек.. .Когато искаш ги включи , ако не ти стига тренировката по канадска може в същия ден да ги включиш.3-4 пъти на седмица е достатъчно.

11.06.13
22:53

Ако досега не си ходил на фитнес започни с кръгови тренировки около месец и половина два.След това лично за мен най-добре би било да продължиш с базовите движения - тяга, клек, лег + няколко допълнителни упражнения за мускулна група.Например за гръб - набиране и гребане с щанга ; за гърди - лицеви, наклонена лежанка и флайс ; за рамо - HSPU и раменна преса ; за корем - повдигане на крака от вис и “молитва” ; за крака - сгъване и разгъване и повдигане на пръсти за прасец ; за трицепс - кофички , френско разгъване с щанга и трицепсово разгъване на горен скрипец

Но най-важното ти препоръчвам да ги систематизираш така:
1. 1-2 месеца кръгови тренировки
2. 2-3 месеца да наблягаш главно на трите трибойски движения за повече сила и по-малко на другите движения
3. След това вече да си изградиш програма, чрез която с различни упражнения да специализираш тази мускулна група, която искаш, което може да стане много ефективно със гореспоменатите упражнения и техни вариации

казано от Пенев на 11.06.13, 22:32:

Базови упражнения-с свободна тежест, в сайта има раздел , натискаш на мускулна група и ти излизат много видове упражнения - ти избери тези със свободна тежест-лег,гребане,клек.. .Когато искаш ги включи , ако не ти стига тренировката по канадска може в същия ден да ги включиш.3-4 пъти на седмица е достатъчно.

Благодаря за информацията! Ще имам много свободно време и неискам да са в 1 ден :)

казано от Борето на 11.06.13, 22:53:

Ако досега не си ходил на фитнес започни с кръгови тренировки около месец и половина два.След това лично за мен най-добре би било да продължиш с базовите движения - тяга, клек, лег + няколко допълнителни упражнения за мускулна група.Например за гръб - набиране и гребане с щанга ; за гърди - лицеви, наклонена лежанка и флайс ; за рамо - HSPU и раменна преса ; за корем - повдигане на крака от вис и “молитва” ; за крака - сгъване и разгъване и повдигане на пръсти за прасец ; за трицепс - кофички , френско разгъване с щанга и трицепсово разгъване на горен скрипец

Но най-важното ти препоръчвам да ги систематизираш така:
1. 1-2 месеца кръгови тренировки
2. 2-3 месеца да наблягаш главно на трите трибойски движения за повече сила и по-малко на другите движения
3. След това вече да си изградиш програма, чрез която с различни упражнения да специализираш тази мускулна група, която искаш, което може да стане много ефективно със гореспоменатите упражнения и техни вариации

Упражненията ще си ги подбера от тези, който изброи и ти благодаря за което. Ходил съм и преди на зала и няма да правя кръгови, защото във фитнеса ще тренирам само определени мускули. Лицеви неправя по-много, но ги увеличавам постепенно, което е добре. Набиранията и кофите ги уча и тях от 1-2 месеца, като имам по-голям успех при кофите, но ще се науча. Никой не се е родил научен! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1