21.11.04
20:21
Спазвам партийната заръка на Сакса и пускам рецептата под формата на анкета :D .
На пръв поглед рецептата звучи странно, но е отвратително вкусна.
Вземате 1 /може и 2/ пилешка гърда, обезкостявате я, отстранявате кожата и я нарязвате на хапки /според размера на устата ви/.
Сипвате зехтин /повечко/ в дълбок тиган на котлона, включвате на степен малко по-висока от средната и след като зехтина се сгорещи слагате нарязаните хапки и ги бъркате често за да не загорят. След около 8 мин. хапките са крехки /внимайвате да не загорят!/, слагате малко вода /колкото да покрие дъното/, 1 чаена лъжица /с връх/ горчица и 1 чаена лъжица сладко от праскови или кайсии, оставяте още 3-4 минути да поври, като разбърквате за да се получи хомогенен сос.
Ендоморфите да не се плашат, въпреки сладкото въглехидратите в тази рецепта са много малко и ако не си отопите соса /който е супер/, могат да бъдат пренебрегнати. Нещо повече, източникът на рецептата е съпругата на др Аткинс, въпреки че в оригинала сладкото от кайсии трябва да е sugar-free.
Време за приготвяне – около 15 минути.
Хранителна стойност – почти изцяло зависи от това колко пилешки гърди ще сложите.
Приятен апетит!
21.11.04
20:41
#1
6-да супер е