06.10.05
15:19
Значи ходя на фитнес от около 5 месеца... на 16 години съм и тежа 63 кг. До сега съм пил само последния месец аминокиселини и правя 5-ци на лежанка със 60 (иначе мога да правя 10-ки с 50) До сега не съм пил нищо! Доста съм релефен ама проблема е в масата :) нещо не покачвам на килограми... И реших да си купя протеин. Отидох обаче в магазина ми казаха, че е най- добре да смеся с креатин и аз си взех и 2те... И двете добавки са български на Athletic. Та въпроса ми е според вас има ли смисъл изобщо да пия добавки на този етап, до колко е добра комбинацията протеин& креатин (вземам след всяка тренировка и аминокиселини) и най- важното: Имат ли вреден и страничен ефект протеина и креатина?(Независимо колко е голям или нищожен този ефект!!!)
От малкия опит който имам (1 година) мога да ти кажа със сигурност че от протеина и креатина няма странични ефекти , при приема на креатин мусуклите задържат вода , което означава че трябва да пиеш доста вода на ден , а като комбинация за маса това е добре , но както вече казах щом ще пиеш креатин наливай се с вода :wink: иначе по 5 гр креатин + 2 лъжици протеин преди и след тренировка са добре
по-здрави
07.10.05
17:18
Аз имам малко опит с креатина.Миналата година го взимах с геинер и качвах с около 1кг. на седмица.А колкото до комбинацията от протеин, креатин и амино, мисля че е идеалната за покачване на теглото, без да има вредни последствия за организма.
Една чаена лъжичка с връх се равнява 5гр.