Съвет за тренировки

10.06.13
23:34

Здравейте! Казвам се Теодора, на 23г, от София. Висока съм 163 см, 55 кг. Желая да сваля около 5 кг, защото миналата година, по ред причини ги качих. Храня се разделно, закусвам задължително, вечерята ми е лека, понякога се случва да опитам от любима моя храна, но не често. Въпросът ми към вас е: възможно ли е да сваля предимно мазнини без да трупам повече мускулна маса, защото миналата година тренирах колоездене, развих големи мускули на краката, които сега са подплътени с мазнини и искам само и единствено да се изчистя. Какви тренировки бихте ми предложили? Аз обмислям сутрин на гладно да правя 30/30 интервално кардио - около 30 мин. Чудя се дали да включа и тренировки със собствено тегло (коремни преси, напади, клекове) и ако да, кога е най-удачно? Какво мислите за 30-минутна аеробика на гладно?
Тези дни си закупих Syntrax Fyre с Йохимбин и ще пробвам дали ми понася - ако да, мисля да го включа в режима си. Вие какво бихте ми препоръчали за него, кога и как да го приемам?
Вероятно не ви е до мен, но чета отдавна вашите статии и затова реших да ви попитам, тъй като сте достатъчно компетентни, за да ме насочите в правилната посока!
Ще ви бъда изключително благодарна, ако ме насочите към правилните за мен тренировки!
Поздрави и хубав ден!

11.06.13
00:34

Здравей! Не мисля, че трябва да се притесняваш от излишна мускулна маса. Точно благодарение на мускулите женското тяло изглежда добре, когато се намалят мазнините. А пък и щом ще сваляш 5 килограма, дори и със специална диета ще ти е трудно да покачиш мускулна маса докато сваляш мазнините. Аз ти препоръчвам да се ориентираш към тренировки с тежести. Кардиото можеш да г правиш сутрин или след тренировката с тежести. Ако смяташ, че интервално кардио 30/30 ти е по силите, прави го, но не смятам, че би издържала на такова темпо за 30 минути. Предлагам ти следното: 5 минути загряване (леко бягане), не повече от 10 минути интервално и след това още 2 до 5 минути леко бягане. Демек едно интервално кардио да ти е около 15 минути, които включват загрявката,интервалното бягане и забавянето на темпото.

11.06.13
10:53

мисля, че мога да издържа на 30минутно интервално кардио, защото когато тренирах бягах по 1ч за издръжливост, но тогава не съм и обръщала внимание на това мазнини ли горя или правя мускули :D ще пробвам с кардио в стил табата сутрин, а пък дано има ефект, защото може би всеки спортист който е спрял да тренира ще ме разбере защо искам да сваля мускулна маса. а и моите разбирания относно визията най-вероятно се разминават с мненията на огромна част от мъжката и женската част от форума, но това е отделен въпрос. ще се радвам и някой друг да сподели мнението си. хубав ден :-)

13.06.13
16:11

Целта на HIIT кардиото е да е high intensive! Ако не се умориш след 4 до 8х30 секунди спринта със също толкова дълги почивки значи не е достатъчно high intensive.. (това са 10-ина минути)
Жените не могат да качат мускули нито толкова бързо нито толкова големи! Ако няма мускули - под кожата остават основно.. кости и мазнини.
А разликата между това да качваш мускули или да гориш мазнини е в хранителния режим, не толкова в тренировъчната програма.

Не разбирам как пък така всички жени развивате огромни мускули..

Мнението беше редактирано от Jobko на 13.06.13 16:15.

13.06.13
16:19

Някъде бях чел, че мускулите при жените растат близо 10 пъти по-трудно отколкото при мъжете. Не мисля, че е чак 10 пъти, но пак е в пъти по-трудно. Относно HIIT, ако след 5х30/30 не си размазана не знам. Аз след 15-минутно HIIT едвам стигам до вкъщи :D

13.06.13
16:49

Да не показвам снимки на едрия бедър, че ще ми завиди мъжката част от форума :P Шегувам се естествено, но пък ако и вие тренирате колоездене и то една година ще ме разберете за какво говоря. Иначе кардиото не ми е проблем засега и съм решила, че 2 седмички ще си правя само кардио за да видя какво влияните оказва върху тялото ми. Syntrax-a не се престраших да го почна, нещо четох, че без диета няма ефект, а пък аз се храня разделно, не спазвам точно определен хранителен режим и въпреки всичко режима ми изобщо не е за подценяване, защото нито картофи, нито ориз ям, всичко вредно съм го спряла, но да си призная, ако ми се хапва нещо забранено, хапвам малко да ми мине мерака и приключвам. Алкохол от време на време пия и то в малки количества. Разбрахте ми мисълта - от време на време и аз съм човек и си задоволявам нуждите :D

13.06.13
17:26

Ше си задоволя нуждата да се заям с теб. Като не те интересува какво те съветваме с Иво, защо въобще пусна тема? Или просто ти беше скучно и искаше да се осведомим за твоето състояние и навици?

Fyre-а си го пий, топи дори без тренировки, термогенен е.

Мнението беше редактирано от Jobko на 13.06.13 17:28.

13.06.13
17:54

Извинявам се, ако съм ви засегнала по някакъв начин. Съвсем откровено. Разбира се, че съм пуснала темата за да мога да получа компетентно мнение, а не да споря и да си питам и да не правя нищо от това, което ме съветвате. Значи да разбирам, че при възможно най-изчистено хранене с леки забежки Fyre ще даде резултати? :)) (happy)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1