Аминокиселини за издръжливост и сила

13.06.13
20:56

Кой са аминокиселините който повишават издръжливостта и силата(ако е възможно).Чувал съм само за бета аланин но не знам дали може да се пие самостоятелно.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 14.06.13 13:25.

13.06.13
22:18

1. Бета аланина не е аминокиселина.
2. Да може да се приема самостоятелно.
3. Можеш да добавиш креатин монохидрат или матричка, но това е според нуждите и целите вече.

13.06.13
22:38

Там е работата че вече направих един цикъл с креатин монохидрат и не ми подейства затова,иначе препоръчайте нещо така да кажем да качи малко сила и мм.

казано от AgBOKATA на 13.06.13, 22:18:

1. Бета аланина не е аминокиселина.

Айде, бе... дали?

dimitar ivanov, сигурен ли си, че аминокиселини са добавките, които ти трябват? Сигурен ли си, че храненето и тренировките са на нужното ниво? Бета аланинът е чудесна добавка, но реална ефективност от него могат да получат само опитни спортисти (по ред причини). Няма аминокиселина, която пряко да се отрази върху силовите ти постижения и мускулната маса.

14.06.13
01:48

Объркал съм се доста сериозно, да аминка е. Гледах 1 чартове в уикито и ми се стори странно, че липсва .... СРАМ СРАМ :D

14.06.13
13:09

казано от Кольо Пияндето на 14.06.13, 01:13:

dimitar ivanov, сигурен ли си, че аминокиселини са добавките, които ти трябват? Сигурен ли си, че храненето и тренировките са на нужното ниво? Бета аланинът е чудесна добавка, но реална ефективност от него могат да получат само опитни спортисти (по ред причини). Няма аминокиселина, която пряко да се отрази върху силовите ти постижения и мускулната маса.

Мисля че да защото то няма други добавки (като изключим азотни бустери и други такива)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.06.13 13:14.

Добавки има много, списъкът съвсем не се изчерпва с аминокиселините и азотните продукти. Бих те насочил отново към ревизия на храненето, след като резултатите от прием на креатин монохидрат са били незадоволителни. Натрупването на мускулна маса е пряка функция на храненето и правилното трениране, не на приемането на хранителни добавки. Аминокиселинните продукти (ВСАА или комплексни) биха подобрили възстановяването ти, а чрез това косвено ще се подобрят и силовите ти постижения (ако в режима ти няма особени компромиси с хранене и тренировки).

14.06.13
13:27

казано от Кольо Пияндето на 14.06.13, 13:24:

Добавки има много, списъкът съвсем не се изчерпва с аминокиселините и азотните продукти. Бих те насочил отново към ревизия на храненето, след като резултатите от прием на креатин монохидрат са били незадоволителни. Натрупването на мускулна маса е пряка функция на храненето и правилното трениране, не на приемането на хранителни добавки. Аминокиселинните продукти (ВСАА или комплексни) биха подобрили възстановяването ти, а чрез това косвено ще се подобрят и силовите ти постижения (ако в режима ти няма особени компромиси с хранене и тренировки).

\
Ми хранителния ми режим е изготвен от специалист,в залата имам трениор който ме наблюдава.Еми най-вероятно ще взема някакви комплексни.

казано от dimitar ivanov на 14.06.13, 13:27:

Ми хранителния ми режим е изготвен от специалист,в залата имам трениор който ме наблюдава.Еми най-вероятно ще взема някакви комплексни.

Това е добре, но все още не е гаранция за нищо.
Щом си решил - вземи комплексни аминокиселини, няма лошо. Нека видим дали съм прав в твърдението, което направих за тях в първото си мнение по темата. :)

14.06.13
13:40

казано от Кольо Пияндето на 14.06.13, 13:32:

Това е добре, но все още не е гаранция за нищо.
Щом си решил - вземи комплексни аминокиселини, няма лошо. Нека видим дали съм прав в твърдението, което направих за тях в първото си мнение по темата. :)

Ако имаш по добро предложение сподели защото аз нямам добри познания за добавките.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.06.13 13:56.

Не, нямам по-добра идея.
За мен и тази не е достатъчно добра, но както и да е...

14.06.13
17:24

Според вас глутамина универсална аминокиселина ли е?(до колкото може така да се нарече(След поемането му през храносмилателната система, глутаминът много бързо се метаболизира до цитрулин, аргинин, глутамат и пролин) http://www.bb-team.org/articles/869_glutamin-kralyat-na-aminokiselinite).До колко може да се каже че замества повечето аминокиселини?

14.06.13
23:05

И защо според теб бета-аланина действа по добре на опитни бодибилдъри.

Задаваш въпроси, от които става ясно, че нищо не си прочел и чакаш някой да ти обясни. Първо на никой не му се занимава с такива обяснения защото е загуба на време, второ дори да ти се обясни пак не е сигурно, че ще разбереш, защото тази материя все още хич не ти е ясна, отдели няколко дни след като вече си се запалил, прочети разни неща от сайта по темите, които те вълнуват, изгради някакви основни представи и тогава задавай въпроси. По-здрави!

15.06.13
19:27

Реших с парите който бях отделил за добавки да си купувам качествена храна(бадеми ,извара, пил.месо,риба) защото мисля че със моя малък стаж(5месеца) нямам още нужда от добавки.По нататък може да пробвам друга форма на креатин.

Мнението беше редактирано от dimitar ivanov на 15.06.13 19:28.

12.01.14
00:44

Имам една аминокиселина - L-Methionine.
За какво помага, че се чудя какво да я правя?

14.01.14
14:17

Вариантите са издръжливост са няколко:
1. Креатин
2. Бета-аланин
3. Цитрулин Малат
4. Креатинол-О-Фосфат.

22.01.14
19:02

От бета аланина и креатинол-а съм виждал най-големи ползи или от другия вариант да се надрусам като животно с азотен бустер, но 2рото не го препоръчвам. Друго, което съм забелязвал е при прим на витарго преди тренировка и съответно без прием на витарго преди тренировка. Резултатите са в полза на прием на витарго преди тренировка. Не само съм по-издръжлив, но имам и повече сила. Опитай, виж за себе си, което ти действа най-добре.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1