Пак се започва!:)

Темата е заключена.

Здравейте! Казвам се Валентина. От една година съм горда майка и наред с всичко положително, което ми носи майчинството, ми донесе и доста килограми отгоре... Преди да забременея тренирах редовно в залата, тичах..и въобще въпреки работата на бюро гледах да съм активна и съответно във форма - ръст 171, поддържах тегло 60-65кг(в доста стегнат вид:) . Нещата, разбира се, се промениха. Килограмите сега са 80, времето е ограничено, кожата, мускулите, всичко е отпуснато(да не навлизам в подробности:)Най-лошото, че загубих тренинга, навика да тренирам и да се грижа за себе си. Последните две години(бременност+майчинство) си позволявам храни, от които се бях напълно отказала - от една страна от предразсъдъци, от друга, че кърмя....и така. НО това всичко ми се иска да спре и отново да започна по старо му(само по отношение на тренировки и хранене, разбира се:)Надявам се с ваша помощ, съвети, препоръки и наставления да успея! Наистина много се надявам! Много ще се радвам някой да ми препоръча добра фитнес програма и режим, който да ми помогне и да ми даде тласък!:) Аз съм готова оттук нататък да отделям поне 5 дни за тренировка в седмицата.
Стискайте палци!
Вал

Аз да се отчета за първия ден в дневника..:)
Закуска - кисело мляко с овесени ядки, трици, банан, малко стафиди и лъжица мед
Обяд - пил.филе на скара, домат, таратор
Вечеря - шопска саката, домати с моцарела, гъби на пара

Все още се лутам из сайта, надявайки се да намеря добра фитнес програма и да се мятам в залата:)

Ползотворен ден на всички!

31.05.13
23:18

Здравей, Валентина! Не разбрах дали искаш вкъщи да тренираш? Ако правилно съм разбрала виж в youtube 30 days shred на Jillian Michaels и гледай да се разхождаш поне по един час на ден. Наблегни сутрин на плодове и намали млечните - 2 банана или 1 кг. ябълки/портокали е много по-добро начало, тъй като ще ти даде наистина енергия. В момента закуската ти е мъртва храна... Може да добавиш и една шепа ядки(по-добре сурови; много засищат). Лично мен като ме хване “вълчия” глад - смесвам 20гр. сусам и 20гр. ленено семе(сурови(сташно полезни)) и си ги изяждам спокойно с колкото ми душа иска плодове. Яж елда, жито, пий зелен чай. Чай от джинджифил (топи коремчето). Слагай върху ястията си куркума, кориандър, черен/червен пипер(лют, ако ти понася). В чая освен мед, който засилва метаболизма може да слагаш и канела. И повечко зеленинка. Честит дневник и успех!

Sunny, престани да даваш съвети и отивай при д-р Емилова да си кукате!

01.06.13
10:46

Не благодаря. Не я харесвам.

Тогава поне престани да даваш подобни съвети и да заблуждаваш хората.

01.06.13
11:03

казано от Херцог Трън на 01.06.13, 10:53:

Тогава поне престани да даваш подобни съвети и да заблуждаваш хората.

Пич, аз давам съвет на жената, не разговарям с теб. Нека тя сама прецени какво е добре за нея, а? И ако ще продължаваш да ме нападаш поне се обосновавай или дай нещо по-добро!

01.06.13
13:30

По-скоро ти трябва да се обосновеш защо и препоръчваш да яде плодове с килограми, при условие, че иска да сваля мазнини.

Мнението беше редактирано от Петко К на 01.06.13 13:31.

Аз ще ти отговоря Петко - не си чел книгите на Лидия Ковачева, за да знаеш :D

Ехааа...какво е станало в тоя дневник! Не съм искала да пораждам дразги с моят скромен дневник, в който между другото нещо не намирах смисъл. Но ето, че някой го е забелязал :)
Sunny, какво имаш предвид, че закуската ми е мъртва храна? Закусвам мляко с ядки и пресни плодове от години и направо се стреснах сега? :)
А иначе - надявам се да успея да намеря начин да тренирам в зала - по-добре ми се получава. Но да видим - очаквам някой хубаво да ме нахъса като ми припомни колко номера отгоре са ми дрехите....
И друго - трябва да топя мазнини - да! Ама много , и да стягам същевременно! В хранителния режим гледам да съм последователна отколкото супер стриктна - без мазна, пържена храна, бял хляб, бял ориз, свинско месо, захар(във всякаква форма)...и така. .пък да видим.Как се случват нещата при вас ентусиасти - мерите всяка хапка и после я описвате тук?.
Ако някои успешно тренира по някоя програма тук от сайта, с радост ще се запозная.

13.06.13
17:30

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/68458

SteLko Goshev - второто мнение в темата!

Цитата, който ти трябва е:

Започни НВД(ниско въглехидратна диета), намали въглехидратите, увеличи мазнините и се храни с белтъчини.
Източници на пълноценен  протеин:  Пилешко месо, пуешко месо, говеждо месо, риба тон, сьомга, риба меч, треска, омари, скариди, яйца, кашкавал, нискомаслено сирене, нискомаслено мляко. - основна храна, която запазва мускулатурата ти, ако хапваш повече протеин ще сваляш предимно мазнини, а не предимно мускули;

Иточници на комплексни въглехидрати (богати на скоробяла, нишесте) – хляб (пълнозърнест, ръжен), картофи (обикновени, сладки), овес, леща, грах, боб, паста (пълнозърнеста),  ориз (бял, кафяв, но най-вече кафяв) и др. - най-малко яж от тях, особено хляб, картофи, паста и бял ориз;(тази група ако не се изразходи след приема, се превръща в мазнини)

Източници на комплексни въглехидрати (богати на фибри) – аспержи, броколи, моркови, царевица, краставици, зелен боб, лук, гъби, грах, домати, спанак, зеле, маруля и др. - можеш да си хапваш;(тази група е ок, храната засища и се усвоява бавно, което е добре - бавен въглехидрат)

Източници на полезни мазнини – маслиново масло, рапично масло, слънчогледово масло, масло от шафран, ленено масло, фъстъци, фъстъчено масло, кашу и ядките като цяло и др. - можеш да си хапваш;(мазнината е енегрия, тя не трупа мазнина, основно въглехидратите го правят)

Искам да добавя ,че плодовете са въглехидрати и не бива да ги употребяваш! Направи съботния ти ден презареждащ в които увеличи въглехидратите до 3.5 гр./кг.
Тренирай 3 пъти в седмицата по повече силови и по-малко кардио (20 максимум 30 минути).
Яш много извара (100 гр. са ти 20 протейн) главно вечер.
Яш си да си в дефицит, но в никакъв случай недей гладува.
Какво да премахнеш? Ами то няма нищо в нея.
Сладки работи и други видове МАЗНИНИ? Че те мазнините са много полезни...много грешна представа имаш трябва да почетеш малко.

- Малкото мой коментар може да не е верен навсякъде, но базата е това.
Успех в начинанието!

Даниел, Благодаря за оставеното мнение! Донякъде разбирам какво общо си намерил между мен и 15год. Момче, което е 120кг и обича овес::)) Продължавам да чета и да се информирам и се радвам, че има хора, които разбират, знаят какво говорят и помагат!
А защо без плодове? Изобщо?
Благодаря за подкрепата!

14.06.13
08:38

казано от Daniel Pavlov на 13.06.13, 17:30:

Източници на комплексни въглехидрати (богати на фибри) – краставици,

И какви въглехидрати ще има в краставиците? :D

Източници на полезни мазнини –  рапично масло,

Рапичното масло може да е полезно единствено като био гориво. ;)

Искам да добавя ,че плодовете са въглехидрати и не бива да ги употребяваш!

О, боже!
Като пейст-ваш, поне прочети копираното и помисли!!!

14.06.13
08:52

Не гледай какво общо имаш с момчето - нямаш общо!
Но принципите са едни и същи, принципите на отслабването, храни се правилно и спортувай, като не гладувай, а просто без преяждане, без сладки теста и солени теста, чипсове, кроасани, колбаси;
Думата изобщо не е валидна за нищо присъщо на човека, плодове си хапвай но не по 500 гр примерно, а по 2-3 шепи, или по 1-2 плода на ден, количеството е проблем. Можеш и да изядеш една вафла в седмицата, един кроасан, но не в един ден, точно от мястото в предишния пост където се забраняват плодовете има вече роля и твоя вкус, ако обичаш плодове си ги яж, но примерно един банан на ден или една ябълка, или ябълка и круша. Изварата не е задължителна, ако не я обичаш, но е полезна, защото има протейн и няма сол. И движение, може да е всеки ден по 1-2 пъти, като единия е разходка или тичане, другия гимнастика или тежести, не прекалявай и не търси бързи резултата за след три месеца, защото дори и да успееш да отслабнеш бързо, то това не е здравословно и организма ще ти създаде някакви проблеми, което не си струва, лека полека гледай в огледалото и не се мери много много, грамажа също не го следи под лупа, все ще знаеш, че 200грама месо не са много, че 100гр извара не са много и ще можеш да си хапнеш, без да описваш грамажи и калории, няма да чувстваш глад и ще остане пред теб само изкушението, че другите хапват всичко, а ти определени неща, но ти ще се чувстваш ок с тези неща, докато другите ще лягат да кушетките с тежест в корема и хубаво оформени шкембета и ще пъшкат и охкат и така все път, защото не правят нищо правилно за себе си.
И ако се случи да прекалиш с храната на следващия ден или ядене влез в режима си, а не гладувай за да компенсираш, защото не е правилно.

Няма да се заяждаме, пейстнал съм, каквото съм решил, сега се обосновавам за някои неща и така. :)
Радвам се, че имам коректив, тъй като аз не съм запознат с всичко, рапичното масло дори не знам какво представлява(не съм и решил да го консумирам за да знам), но за краставицата си права, че трябваше да я махна от влакнините, че нали е само вода;
Обаче тук хубавото е, че има обратна връзка и всеки може да попита, а и трябва да се поинтересува допълнително за нещата, които не ги знае какво са, а не сляпо да вярва.

Мнението беше редактирано от Danny||| на 14.06.13 09:03.

14.06.13
09:10

Ами, като не знаеш, защо даваш акъл? Току-виж някой ти повярвал. Като цяло си личи че не знаеш почти нищо за храненето, само подчетрах най-фрапантните безсмислици, които си писал. ;)

Вече почвам да се тревожа с тоя дневник!:) точно прочета нещо, което мисля, че е правилно, и се появява някой, който казва “стига говори глупости”.
Мисля, че както тук, така и в останалите форуми, хората трябва да спазват добрия тон и отношение. Тук хората отделят от личното си време да оставят знанията и опита си на други, които още го нямат. Да- може би не винаги това е най-правилното, но затова пък всеки се учи постоянно.
Уважавам мненията и желанието на всеки да помогне и се надявам някъде в спокойния диалог да намеря правилната посока и за себе си.

14.06.13
13:14

Аз съжалявам, че се обадих, щото освен някакви нападки по мой адрес, нищо не произлиза, което е жалкото.
След като аз съм в грешка, можете да кажете така и така не си прав и да дадете алтевнатива, по-добрата алтернатива за целите на жената, а не само да си храним самочувствието и да се опитваме да смачкваме чуждото.(не желая да влизам в спор и обяснения) Валентина, надявам се да получиш и други мнения, от по-стари и разбиращи хора, за да са ти в помощ и да не се подлагат под съмнение, аз съм далеч от мисълта, че съм последна инстанция в някакъв аспект на спорта и храненето, но въз основа на нещата, които знам, поради проблемите ми с наднормено тегло и четене в сайта съм си направил хранителен режим, който смятам за правилен и ще усъвършенствам и също тренирам според себе си и очаквам резултата след време, желая ти успех, ще следя темата, но няма да се обаждам. :)

14.06.13
14:06

Мисля, че в сайта могат да се намерят доста полезни статии по въпросите с храненето, стига да се потърсят.
Аз съм давала моето мнение на много места, както и доста други хора, които могат да бъдат полезни с адекватна информация, така че едно прелистване на темите от форума също ще е от полза.
Далеч съм от мисълта за смачкване на чието и да било самочувствие, но да се дава информация на принципа “копи-пейст” без да се влага и грам разбитане според мен е най-малкото несериозно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1