14.06.13
22:22
Здравейте!
Искам да попитам дали е подходяща комбинацията ми с хранителни добавки обмислям вариант да си взема няколко неща, но понеже може да има неща който може да си пречат или може вие да ми дадете по добри съвети.
Целта ми е покачване на мускулна маса.
Обмислям следния вариант:
сутрин да си вземам рибено масло( на “Optimum Nutrition”) + мултивитамини( ориентирал съм се към “Opti-Men” ) + Гейнер ( Serious Mass ). Всичко това ще е след закуската за да не убивам апетита си.
След обяда обмислям да взема пак Рибено масло + мултивитамини + Гейнер
После преди тренировка да вземам Аминокиселини( Scitec BCAA ) , след тренировка също аминокиселини + гейнер, (тука може да добавя и някакво креатинче ) и вечер преди лягане отново някакво протеинче или гейнер ( мисля да е протеинче защото до колкото четох гейнар преди лягане не е много удачно) . И така дано някой сподели мнение. :)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 15.06.13 13:09.
От тоя гейнер освен да ти олекне джоба и да качиш сланина друго няма да стане. Вземи си протеин и глюкоза течна или на прах и си сглоби сам един гейнер в някакво нормално съотношение (2:1, 3:1, 4:1). Serious Mass е 5:1 като за 72лв получаваш 450гр протеин. 900гр протеин на ОН с 75-80% съдържание на протеин е 50лв. 1 килограм декстроза е 3-4лв. Здравейте е една дума.
15.06.13
00:46
да си направиш сам гейнер наистина е в пъти по изгоден вариант иначе като цяло правилно си се ориентирал за начина на приемане на добавките, за преди лягане си вземи някаква извара, яйца, кашкавал, сирене и т.н. Гейнер преди сън не е добра идея, а казеинът идва скъп, но ако парите не са ти проблем можеш да си вземеш.
15.06.13
14:03
Добър ден !
Благодаря за бързите отговори.
А сега въпроса ми е следния кое е по добре глюкоза или мед ? Понеже бая се разчетох и намерих доста противоречиви мнения. Едни казват че веднага след тренировка е добре да вземеш мед и малко след това протеин, а други казват че меда не може да замести напълно глюкозата. Какво е вашето мнение по въпроса ?
Владимир Димитров- благодаря ! вечер преди лягане ще ям по 100-150 грама извара.
15.06.13
14:14
казано от martin petrov на 15.06.13, 14:03:
А сега въпроса ми е следния кое е по добре глюкоза или мед? Какво е вашето мнение по въпроса?
Сигурен ли си, че изобщо имаш нужда от захар след тренировка?
15.06.13
14:47
казано от Кольо Пияндето на 15.06.13, 14:14:
казано от martin petrov на 15.06.13, 14:03:
А сега въпроса ми е следния кое е по добре глюкоза или мед? Какво е вашето мнение по въпроса?
Сигурен ли си, че изобщо имаш нужда от захар след тренировка?
Тогава от къде се взима материалът за възстановяване на гликогена? Тази загуба на гликоген не указва ли влияние на мускулния растеж?
В линка, който Кольо е дал е обяснено за гликогеновото изчерпване след тренировка. След тренировка е най-важно да си набавиш белтъчини.
15.06.13
15:43
Ми добре тогава ще я махна тази глюкоза. Ще се си взема протеин, аминокиселини, рибено масло и мултивитамини.
А ще е добре ли да вкарам и едно криатинче така сутрин и след тренировка ?
15.06.13
16:16
казано от Мартин Петров на 15.06.13, 14:47:
Тогава от къде се взима материалът за възстановяване на гликогена?
Организмът има повече резерви, от колкото предполагаш. ;)
казано от Мартин Петров на 15.06.13, 14:47:
Тази загуба на гликоген не указва ли влияние на мускулния растеж?
При едно като цяло качествено хранене - не.
15.06.13
22:47
Добре благодаря за разяснението за гликогена !
А сега щом гейнара не бил хубав качвало се сланина тогава към какъв протеин да се насоча към някоя матрица или суроватка ?