Отслабване - правилно ли е?

15.06.13
00:55

Добър вечер.
Започвам направо. На 17 години съм , тежа 82 кг. и съм висока 170 см. Като цяло съм с едър кокал , но последните 2 години натрупах главозамайващи килограми , та ето на.. ударих 82 ! Реших , че е крайно време да се взема в ръце.
Приготвила съм си режим , но съм начинаеща и не съм много компетентна на тема “отслабване”. По принцип много бързо трупам килограми и много бавно свалям. Проблема в свалянето , е защото имам стара травма  , която ми пречи на кардиото и не мога да дам всичко от себе си. Най-много трупам в коремната област , паласките.
Приготвила съм примерни меню , за храната която приемам на ден :
1. Сутрин (7:30ч.) хапвам кисело мляко , с трици или мюсли.
2. 2ра закуска (10:30) ябълка
3. Обяд (13:30-14:00) салата с пуешко филе или риба.
4. Вечеря (18:30) салата или зеленчук по избор с месо , пак риба , пуешко или пилешко.
Между 14:00 и 18:30 много рядко хапвам , защото имам ангажименти , отделно в този период отделям 2 часа за фитнес.

Програмата за фитнеса ми е следната :
1 ден кардио , 1 ден упражнения за всички мускулни групи.

Пиша главно , защото си нямам и идея с кои от следните режими да отслабвам :
Периодично гладуване (ПГ) - Intermittent fasting
Отслабване и въглехидратна ротация
Отслабване с равномерно балансирана диета (РБД)
Отслабване с ниско въглехидратна диета (НВД)
Кетонна диета (Кето диета, Аткинс диета)
Отслабване с високо белтъчна диета (ВБД)
Според вас програмата ми добре ли е , и ако не е моля дайте предложения , кои режим е най-добре за отслабване ?
Съжалявам ако не съм в правилния раздел , или въпроса е глупав. Надявам се все пак някой да помогне. Благодаря!

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 15.06.13 13:08.

15.06.13
01:31

IF е най бенефишъл от всички като цяло. Можеш да комбинираш много режими и като цяло ще си хапваш малко по-отпуснато.

15.06.13
09:58

Стига с това кардио. Не ти трябва кардио. Виж какво е HIIT, Табата и си ги направи спрямо възможностите ти, ако ще ходиш и на фитнес прави основни базови упражнения, разбирай клек, тяга, лег. Относно режимите:
Периодично гладуване (ПГ) - Intermittent fasting На 17години не ти трябва подобно нещо.
Отслабване и въглехидратна ротация Трудна работа, не се занимавай.
Отслабване с равномерно балансирана диета (РБД) Това не е лош вариант, внимавай кога и какви въглехидрати ще ядеш. Най-щадящият режим за тялото, препоръчвам ти него.
Отслабване с ниско въглехидратна диета (НВД) Ще имаш по-добър резултат от РБД, но е доста натоварващ режим, като 2ра опция според мен.
Кетонна диета (Кето диета, Аткинс диета) Не
Отслабване с високо белтъчна диета (ВБД) Не

15.06.13
12:07

Благодаря ви много , още днес започвам :)

15.06.13
14:09

Еми аз понеже не разбирам от по-горните съкращение, еле пък от тези диети и режими, мога да те посъветвам да се храниш по-често! Не виждам причина да пропускаш следобедната закуска, независимо че имаш ангажименти. Едва ли е трудно да отделиш три минути за да изпиеш чаша протеинов шейк, или да хапнеш кисело мляко с малко ядки. Въпрос на организация е, и на желание. Хранейки се през три-четири часа, ще държи организма ти сит и няма да прибягваш към изкушения. Отделно от чисто психологическия момент, си има съответните физиологични предпоставки за това! Също така бих те посъветвал да избягваш консумацията на въглехидрати самостоятелно. Визирам тази ябълка която ядеш! Усвояването на различните хранителни продукти, протича по-различен начин в зависимост от това дали са приети заедно и или по-отделно. Гледай когато ядеш въглехидрати, винаги да ги комбинираш с източник на животински белтък - мляко, яйца, месо. Организма ти само би спечелил от това. Що се отнася до т.нар. HIIT който ти препоръчват, бих те посъветвал да внимаваш. Не споменаваш каква ти е травмата, но имай предвид че високоинтензивното кардио товари доста сърдечно-съдовата система. Предвид че си с наднормено тегло, тя така или иначе е претоварена, удачно ли е да я товариш още? При всяко положение, с правилно хранене ще нормализираш килограмите, а дотогава тренирай умерено - съобразно това, което тялото ти може да поеме, без да се стига до ексцесии. Велоергометъра е чудесен избор ако имаш проблем със ставите, повече ходене пеша, или съвсем леко тичане на стадион също би било добре. Но винаги гледай да е умерено, натоварването трябва да става постепенно, иначе рискуваш да се “върнеш” назад, вместо да вървиш напред. Успех

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1