16.06.13
17:54
Здравейте! От скоро се занимавам със стрийт фитнес и преди около 10 дни се появи един проблем, който не съм сигурен дали е свързан с тренировките, но реших да пусна тази тема. Надявам се има хора, които биха изказали компетентно мнение! :)
Последните 2 седмици бяха доста натоварени за мен в университета - курсови работи, контролни и прочие. Смея да твърдя, че се натоварих доста с решаването на курсови работи преди около 2 седмици - 3 дни ставах рано, лягах късно и почти не си почивах. След тези няколко дни започнах да усещам леко главоболие в задната лява част на главата, непосредствено над врата. Болката се появява, само когато тренирам (ходя на лостове). Мога да опиша болката като лека и изчезва сравнително бързо - в рамките на 15-30 минути, след като спра тренировката. Също усещам леко пулсиране на същото място. През останалото време се чувствам съвсем нормално. Мога да допълня също, че скоро не съм боледувал.
Някой друг имал ли е подобен проблем и ако да - как е постъпил, за колко време е отшумял и прочие? Благодаря! :)
Можеби си се пренатоварил, аз самият до преди няколко дена имах разни студентски изпити и знам какво е. Липса на почивка и тренировки е гадно нещо. При мен подобна болка може да се получи при неправилно дишане по време на тренировка.
Аз съм го изпитвал същото неведнъж и като цяло от четене и наблюдения мисля, че е от вдигане на кръвно. Последните пъти направо си беше по рецепта - стабилно кафета за няколко дни и после гръмване на главата в залата. Ако натовареният ти режим е свързан с пиенето на повечко кафе, имаш отговор. Заболи ли те спри веднага и почини няколко дни докато се нормализират нещата, защото може и да си направиш беля. Първия път не исках да спирам тренировката и в резултат ме боля силно главата поне няколко часа след това, като кой знае какви сериозни проблеми може да си докараш, ако се стигне отвъд този праг.
Но като цяло кръвното е причината, разтягаше се някава мембрана там при мозъка и оттам болките, може да потърсиш повече из нета за “exercise induced headache”.
Първият път, когато това се случи, спрях веднага, защото със здравето не трябва да се експериментира. Вторият път бяха минали 3-4 дни, реших да проверя дали вече всичко е наред, но пак така се случи и спрях отново. Интересното е, че преди около 30 минути играх футбол и проблем нямаше. Не съм сигурен дали трябваше, но много ми се играеше... :) По мои наблюдения, проблема се появява при точно определени движения. Ще изчакам още хора да изкажат мнението си, а на Вас искрено благодаря, че отделихте от времето си. :)