Липса на сила в трицепса

17.06.13
11:04

Преди 2-3 месеца си правих тесния хват, френското без никакъв проблем по 10-12 повторения с дадена тежест, сега на 6-7 и блокаж... Това май го наблюдавам последно време заради тежката тренировка за гърди.. тренировката ми за гърди/трицепс протича така:

1. Лег на щанга 5-6 серии
2. Полулег с дъмбели 3-4 серии
3. Флайс лег с дъмбели 3-4 серии
4. Кофи 3 серии

5. Тесен хват с щанга 3 серии
6. Френско 3 серии
7. Обратно разтваряне на скрипец (над глава, обърнат) 3 серии

Естествено тази програма е много относителна.. през 1-2 седмици сменям упражнения, разбърквам последователността и т.н

Не знам.. кажете от какво може да бъде.. предполагам, че е заради гърдите, защото трицепса участва като второстепенен мускул..

Темата беше редактирана от лежачка на 17.06.13 11:04.

Сигурен ли си, че увеличаването на натоварването може да става непрекъснато? :)

Най-вероятно не ядеш достатъчно. Друго, което може да направиш е да смениш комбинациите от мускулни групи - пробвай да тренираш трицепса с гърба и гърдите с бицепс, така може да се чувстваш по-добре.

17.06.13
12:06

След подобна тренировка за гърди е оптимистично да очакваш да имаш сила и за тясна лежанка. 1-2 изолиращи упражнения да го довършиш и това е.

17.06.13
12:23

Еми в такъв случай ще сложа 1 упражнение със свободни тежести, например дъмбел над глава и 1 скрипец и тва е...

Иначе не мога да се оплача с храната си, поне така мисля.. вчера например ядох:

1. овесени ядки 200гр. и прясно мляко 0.5л. (любимата закусна на Кольо)
2. 2 свински пържоли + 500гр. картофи
3. 4 яйца с масло и кашкавал
4. Салата: домати, краставици, лук, зелена салата + овче сирене + маслини каламата 10-15 бр.
5. 3 кълцани наденици + 500гр. картофи
6. 3 печени картофа + 1/3 шпеков салам
И май 1 банан изядох през деня.

Не знам колко калории, белтъчини или въглехидрати ям, просто не мисля, че ям недостатъчно за да се възстановявам..

Мнението беше редактирано от лежачка на 17.06.13 12:24.

Твоята закуска си е твой проблем :) Когато пробваш за достатъчно време да махнеш легендарния овес от закуската, тогава закачката ти ще е на място. :) Аз отдавна спрях да се боря с вятърните мелници на broscience-митологията. :) Храната ти е ориентирана в твърде голяма степен към въглехидратите... ако я преориентираш към другите два макронутриента допускам, че резултатите ти ще бъдат по-добри като цяло. Както и да е, няма особено значение, да оставим тази тема... :)

Ти помисли ли над въпроса, който ти зададох горе? :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.06.13 12:40.

17.06.13
12:48

Въпроса ти по-горе не виждам каква връзка има... може би не го разбирам правилно?

Напредъкът в спорта и увеличаването на натоварването не са процеси с еднакво темпо и не са винаги в една посока. С други думи - няма как постоянно да увеличаваш постоянно натоварването на даден мускул или мускулна група. Съществува понятие, наречено ‘цикличност на тренировъчния процес’, което характеризира разпределението и дозирането на натоварването за определен период от време. Зададох ти този въпрос с идеята да помислиш дали не е минало прекалено много време от последния ти разтоварващ период или почивка. Ако от достатъчно дълго време натоварваш трицепса на върха на възможностите му (Петко е прав, описаната от теб тренировка е доста агресивна към трицепса), идва един момент, в който стигаш до положението, което описваш. Дали съм прав - няма как да преценя очевидно, но е вариант. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.06.13 13:18.

17.06.13
13:35

Ясно. Просто няма да го товаря толкова много, ще правя 1-2 завършващи упражнения както каза Петко и това е :) Мерси за отделеното време!

Мнението беше редактирано от лежачка на 17.06.13 13:36.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1