Безсъние

16.06.13
22:52

Здравейте.От известно време страдам от безсъние по лични причини,по 3 часа се въртя в леглото докато заспя и си мисля вече дали да не започна да приемам хапчета за сън,как мислите дали ще ми попречат на тренировките по някакъв начин и ще съм благодарен ако ми препоръчате някакви по-ефективни че вече ще се побъркам.Благодаря предварително!

16.06.13
23:29

Чай от мента,добави в него малко прясно мляко и една лъжица мед,ще ти помогне да заспиш.Като казваш,че е от лични причини явно от стрес чайят,ще ти помогне да се отпуснеш и заспиш.Сигорно ядеш преди да легнеш,но гледай да е леко иначе 2 часа преди да легнеш яж ако е по тежко.
Спиш ли следобед примерно или по някое време през деня ? :)

Мнението беше редактирано от Заек Суши на 16.06.13 23:30.

16.06.13
23:58

Не спя през деня гледам да се изтощя колкото се може повече за да мога да спя по лесно вечер но не помага особено,имал съм случаи в които съм бил смазан и много ми се спало но пак не съм могъл да заспя

АЧ

17.06.13
00:01

Това може да се дължи от ежедневието ти... проблеми, стрес... по-спокойно го карай ;)

17.06.13
00:07

Един пример- Аз спя ли следобед , дори и 1 час да е , вечер няма откъртване до 1-2 часа.Това ми се случва по 1-2 пъти в годината ама много го мразя , но ти каза , че не спиш следобед и това няма значение .Освен личните причини може да не можеш да заспиш от топлото време.Преди 3-4 години имах кошмарно лято - 2 месеца вечер не можех да заспивам до 1-2 часа , та дори и до 4 съм изкарвал  , независимо от натоварването и изтощението ми през деня -ужас.Една от причините беше много топлото време .

17.06.13
00:46

А какво мислите за хапчетата за сън?

17.06.13
08:05

Знам,че Мелатонин е безвреден,ето статия ако не ми имаш доверие http://www.bb-team.org/articles/3605_melatonin . :) То може и със чай да пробваш от липа примерно.

Мнението беше редактирано от Заек Суши на 17.06.13 08:06.

17.06.13
09:11

Мелатонин не е хубаво да се пие системно и всеки ден. Аз бих пробвал с валериан...продават се блистерчета по 20 ст в аптеките, тия дето са екстракт 30мг. Пий по 6-7 хапченца 30-тина минути преди да си легнеш...при мен действат. А комбото с мелатонин е отлично, ала само от време на време.

И аз бих ти препоръчал мелатонин. Аз също често имам проблеми със заспиването поради тормозещи ме мисли.

Вече изпих една опаковка NOW Foods Melatonin и в момента съм си взел и втора.

Когато усетя, че няма да мога да заспя, пия 1-2 капсули и до 30-40 минути се унасям като бебе. Ако проблемът при теб е нарушен синхрон в биологичния часовник, изпий една опаковка в продължение на 1 месец, като приемаш дозата всяка вечер в един и същи час. После го спри и виж дали ще има подобрение.

Ако проблемът се дължи на стрес, мелатонинът ще помогне, но истинското решение ще бъде да намалиш напрежението в ежедневието си.

Поздрави,
Тишо

17.06.13
10:07

Аз бих взела това.
Също така бих се постарала да елиминирам причините за безсънието. :)

Аз какво правя:
Към 21:30 - 22:00 спирам всякакви компютри телевизори, пия 600 мг магнезии и 50-60 мг цинк + 3 мг мелатонин. Взимам си неангажираща книжка, започвам да дишам бавно и дълбоко и след 30 минути едвам си държа главата изправена. И хоп - вече е 9 часа на следващия ден. :)

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 17.06.13 10:09.

17.06.13
11:22

Гледай да не мислиш за причините, които ти държат нервната система изострена и не можеш да заспиш. Освободи се от всякакви проблеми, колкото и големи да са те. Безсънието няма да помогне за разрешаването им.

Гледай един час ПРЕДИ да се стъмни, даже кажи речи както в поста над моя е написано - 9…9 и нещо/или преди планирания час за лягане/ да не слушаш силна музика, да не се взираш в телевизор и компютър, телефон и всякакви подобни електронни предмети, които биха ти ‘’модифицирали’’ целия организъм до такава степен, че дори може да не почувстваш глад цял ден без да си хапнал и залък ако ти отвлекат ‘’достатъчно добре’’ вниманието, както и да не ти позволят да заспиш. Силната, острата светлина от лампи, монитори, а и силния звук - пречат на съня..може да попречат да заспиш в идните часове. Пример - случвало ми се е много да ми се спи в 22:00, не знам с какъв акъл ставам, пускам компа и музика..слушам 1 час, гася..и след това до 4 сутринта гледам в тавана.

Взимаш един горещ душ, ако е много жега...айде топъл да бъде, и преди да легнеш си вземи една интересна книга. Ако нямаш такава - купи си, ти си знаеш какво най-много те интересува...спорт, жени, политика, история примерно...ти си знаеш какви неща те вълнуват, и чети. Аз примерно почти всяка вечер си заспивам с Mein Kampf на гърдите. Чети. Интересните неща привличат твоето внимание, в случая книгата. Преди да легнеш да четеш можеш да приемаш мелатонин, гасиш лампата, пускаш нощната такава и отваряш книгата. И колкото важни /предполагам/ проблемите да са, не мисли за тях, съсредоточи се върху книгата.

Добра идея е 22:20 да си си легнал.

Пробвай така тази вечер и кажи как е било.

Мнението беше редактирано от Ко Ша Ям на 17.06.13 11:29.

17.06.13
12:40

Благодаря на всички за помощта ще пробвам с мелатонин да видим какво ще стане.

Ако проблемът може да се реши - няма нужда от притеснения, а от действие; ако проблемът не може да се реши - притесненията са ненужни. Това запомних от една книжка за будизма навремето. Предполагам не само от възрастта, но с времето моите проблеми със съня изчезнаха; най-вече, понеже спрях да се измъчвам за големите неволи на живота, намирам го за безмислено (вече). Едно заглавие в Монитор - “Действия, а не приказки (съответно размисли) гасят пожари”. По-добре да се изкоренят причините за безсънието, отколкото да се лекува самото безсъние.
И така. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Каръков на 17.06.13 19:10.

17.06.13
19:21

Заеби мелатонина. Цаката е да ставаш по едно и също време и да си лягаш в едно и също време. Навии си часовника за в колкото искаш да ти почва деня, вземи си един невробекс 3 пъти по един хап на ден и имай търпение. До седмица би трябвало да се изгладят нещата. Също се ангажирай с нещо ако безделстваш. Лентяйството води до безсъние, по себе си съдя.

ЖЧ

20.06.13
11:58

Вземи си ZMA и ще се нормализират нещата. : )

18.07.13
11:09

Валериан, мента, глок - аптеките го има течен вариант и хапчета : )

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1