Дневникът на Дени

Темата е заключена.

17.06.13
11:00

Здравейте , казвам се Деница.На 16 г. , 163см. 39 кг. Знам че съм прекалено слаба и целя покачване на маса (по възможност мм).Ходя два пъти седмично на фитнес и два пъти седмично на тенис.С яденето съм доста скарана.Много съм злояда , но се старая да се храня максимално правилно.Само от шоколада съм прекалено зависима и не мога да го откажа.
Преди бях 50 кг. ,но след тежко боледуване ми отиде целия апетит и стигнах до тези страшни 39 кг. По някакви таблици ми излиза , че за поддържане трябва да приемам около 2000 kcal дневно .Но в същност продължавам да свалям ако приемам по толкова .Бих се радвала ако ми дадете съвети относно храненето . Забравих да кажа ,че преди тренировка пия и суроватъчен протеин .
Ами не се сещам какво друго да кажа , затова ще опиша какво планирам за днес :

Закуска 9:00 : 2 филийки с мед и масло

Обяд 12:00 : 100-120гр пилешко филе със салата и филия хляб (евентуално може и нещо сладко за десерт)

Следобедна закуска : активия закуска с мюсли , 1 банан и може би малко шоколад (от тези по 25гр. на Милка)
Тренировка във фитнеса : ами не мога да я опиша подробно понеже съм с треньор и всеки път е различно

Вечеря : 100-150 гр сьомга , 1 филийка и една супичка на маги (от тези полуготовите ,където трябва да им се добави само вода,знам че не са много полезни ама...какво да се прави).За десерт най-вероятно ще изям някаква вафла тип кит-кат .

По принцип се храня горе-долу така .Минимум два пъти  в седмицата си похапвам пица или спагети.Доста често ям и принцеси за обяд и в повечето дни закусвам мюсли с мляко и нещо сладко (а понякога вместо сладко ям 50гр. ядки)

17.06.13
16:13

Здравей! Не можем да сме сигурни доколко тези таблици за изчисляване на калориите са достоверни. Също така това хранене, което си дала, по мои груби сметки, като не мога да съм сигурен какво точно съдържат храните, го пресмятам на около 1500-1600 калории. Ако все пак си сигурна, че приемаш по 2000 калории на ден и пак отслабваш ти предлагам да ги увеличиш на 2300. А пък и ти казваш, че за поддържане са ти необходими 2000 калории дневно, което означава, че за покачване на мускулна маса ще трябва да ги увеличиш. Предлагам ти да преместиш суроватъчния протеин след тренировката и да се стараеш всяко хранене да съдържа качествен източник на протеин (мляко, млечни продукти, яйца, месо и др.). В закуската и в следобедната не виждам такива, като активията не я броим. Смятам, че тази статия ще ти бъде от полза http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742 :)

казано от Дени Тодорова на 17.06.13, 11:00:

С яденето съм доста скарана.

Ами... сдобрете се. :) Нямаш друг вариант. :)

Само от шоколада съм прекалено зависима и не мога да го откажа.

Можеш, но не искаш. :) Дай да си говорим честно... ;)

По някакви таблици ми излиза , че за поддържане трябва да приемам около 2000 kcal дневно .Но в същност продължавам да свалям ако приемам по толкова .

Ако е така, значи решението е лесно - увеличаваш енергийния прием.

Забравих да кажа ,че преди тренировка пия и суроватъчен протеин .

По-добре е да го пиеш след натоварване.

По принцип се храня горе-долу така .

Сериозно се съмнявам, че в тази храна има 2000 калории.
Храната е лошо балансирана - твърде много лоши храни и захар, белтъчините не знам дали покриват минимума, а мазнините ги няма. Ако искаш да направиш нещо хубаво за себе си, промени това. Елиминирането на мазнините от храната е една от най-грубите грешки, които биват допускани.

понякога вместо сладко ям 50гр. ядки

‘Нещо сладко’ съвсем не е еквивалент на 50 g ядки.

17.06.13
18:32

Има тук един дневник в който човека има 50 ръка и бута 220 от лежанка май. Той приема по около 2000 калории. Твойто се съмнявам да вързва толкова.
Направи си една основа на диетата в която трябва да присъстват около 80 грама протеин. Той може да дойде от месо, яйца, млечни, но най-добре месо и яйца ако нямаш достъп до домашни млечни продукти. Към тази основа ти трябват полезни мазнизни(от зехтин, яйца, месо и тн.) и комплексни въглехидрати(овес, кафяв ориз..) които вече настройваш според колко калории ти трябват. Гледай във всяко хранене да има протеин. Не е задължително, но мисля, че ще ти помогне да си набавяш необходимото количество като ти е разпределено през деня. Прочети за храните, ако не си чела, какво съдържат за да можеш да си прецениш според бюджета какво да си взимаш.
Няма проблем да ядеш шоколад след тренировка и на закуска, реално няма нужда да се придържаш и към кой знае колко строг режим, на този ръст трябва да си поне 48 килограма, та мисля че можеш да си позволиш прегрешения с “вредни” храни.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1