въглехидратен ден-да го оползотворя, намаля щетите, или трябва да го разредя

17.06.13
17:57

моля споделете кога има смисъл и дали има смисъл т.нар въглехидратен ден.
питам, защото при мен се получава естествено един ден от седмицата -  обикновено уикенд ден малко му разпускам края  - да си позволявам въглехидрати -  тоест малко картофи, сладолед, спагети..все забранени неща. хубавото е че не увеличавам калорийния ми праг от около 1500-1600 калории. но така или иначе се случва веднъж седмично се чудя как да го оползотворя  и въобще може ли да го използвам правилно. знам, че е грешка, но ако чуя отговорите може и да го премахна почти изцяло...:)Интересува ме дали се прави само при много дългогодишните спортисти и дали в този ден или предишния се прави тренировка? мерси

17.06.13
18:49

Не знаех, че въглехидратите са лоши. 1500 ккал? На 9-10 си и тежиш 30кг? От дадената съществена информация относно начина ти на хранене и целите ти у мен възникнаха тези въпроси.

19.06.13
12:54

казано от ALEKSANDAR GEYMAN на 17.06.13, 18:49:

Не знаех, че въглехидратите са лоши. 1500 ккал? На 9-10 си и тежиш 30кг? От дадената съществена информация относно начина ти на хранене и целите ти у мен възникнаха тези въпроси.

не, тежа 50 кг и съм на 32:)тези 1500-1600 калории са според калкулаторите за днивните ми нужди с много малък калориен дефицит.
иначе дали въглехидртите са лоши -  не мисля, но просто гледам да спазвам макар и не много рестриктивно Нисковъглехидратна диета -  тоест държа въглехидратите да са основно до обяд, по-късно през деня наблягам на месо, салати, ядки, а вечер на сирена.
спортувам 3- 4 пъти седмично - тренировките ми са леки по - 40-50 минути - 15 мин кардио с упражнения със собствено тегло;
в определени дни ям умерено сладко (1 сладолед или малко парче шоколад) -не е повече от веднъж или макс 2 пъти седмично
винаги съм се чудила фитнес посветените - въобще ли не хапвате пица или шоколад?
факт е че режима ми за 2-3 месеца, дори след първия месец имаше невероятен ефект..

19.06.13
13:50

Има смисъл от зареждащ ден - предпазва метаболизма от застой и най-малкото че сме хора, и не можем вечно да се ограничаваме от всичко. Ако през седмицата си тренираш и се храниш по режим, няма лошо един ден от седмицата да му поотпуснеш края.

казано от cristin Lu на 19.06.13, 12:54:

винаги съм се чудила фитнес посветените - въобще ли не хапвате пица или шоколад?

Хапваме, бре... въпросът е колко, кога и колко често. Истината е, че когато усетиш значението на качествената храна, в една или друга степен губиш желание за боклучави залъгалки.

Личните ми впечатления от зареждащите дни са доста разнопосочни, като цяло могат да присъстват, но и да липсват не е проблем. за мен не са задължителни. Има значение какви източници на въглехидрати включваш в такива дни и в какви количества. Разбира се - отново е важно колко често правиш такива въглехидратни зареждания.

19.06.13
15:34

факт е че режима ми за 2-3 месеца, дори след първия месец имаше невероятен ефект..

Хранителният ти режим дава търсения резултат и си доволна от постигнатото - продължаваш в същия дух, тоест оставяш си така наречения от теб въглехидратен ден и си живееш мирно, щастливо и спокойно. Защо да променяш нещо, което работи за теб.

Ако си отпаднала, не ти се тренира и в същото време не се доближаваш поне малко до целта си (от това което разбрах искаш да поизчистиш малко) то този ‘’въглехидратен ден’’ е най-малкия ти проблем.

Лично аз - опитвам се да слушам тялото си, да живея в хармония със самия себе си. Яде ли ми се или ми се пие нещо, ами просто го ям или пия и се чувствам добре. Храната е не само за тялото, но и за душата. Тя е нещото, което ни прави това, което сме. Аз тренирам духа, а не тялото.
П.С. Последно ядох шоколад (5-6 бонбона) преди няколко дена когато едно момче от залата почерпи за рождения си ден.

Мнението беше редактирано от aleks на 19.06.13 15:36.

21.06.13
17:16

казано от ALEKSANDAR GEYMAN на 19.06.13, 15:34:

(от това което разбрах искаш да поизчистиш малко) то този ‘’въглехидратен ден’’ е най-малкия ти проблем.
[.

мерси за отговара ти, съгласна съм за духа и тялото и мен това ми харесва. не разбрах обаче - ако искам да поизчистя малко  - кое  най-голмия ми проблем, не става ли именно с хранителен режим най-вече и това протеин основно и мазнини или?

21.06.13
17:30

Нали засега това, което правиш работи за теб и си доволна от резултата. Няма какво да го мислиш, ако е така. Ако искаш още по-бърз ефект вече е друго.
Иначе да. Най-лесно се отслабва като си на калориен дефицит и намаляш въглехидратите. Умерени количества белтъчини и масти. Не комбинираш мазнини с въглехидрати (тоест забравяш за всякакви торти, шоколади, сладки).

Мнението беше редактирано от aleks на 21.06.13 17:37.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1