17.06.13
13:01
Накратко за мен на 16 години съм,тази година правя 17, 1,70 висок тренирам от 1 година и 3-4 месеца.Тъй като градчето ми е малко и нямам треньор,чета книги от сорта “The New Rules of Lifting”,“McGraw Hill Beginning Bodybuilding”,четох форуми и тн.Но никъде не се отговаря на 2-3 от многото ми въпроси.Моля да ми помогнете :))
Първият ми въпрос е:
Горната част на гърдите ми е доста по напред от долната(на горна бутам до75-80 кг на долна 70-75)долната изостава доста и то точно мястото около зърното,четох някакви публикации за заболявания или мастни тъкани в зърното по време на пубертет ,не мисля че това е проблема при мен.Та въпроса ми е как да направя там мускулче.Пробвах Кофи,обратен лег но нещо не се получава.
Другия въпрос ми е отново за гърдите но за страничната част:
Страничната част е как да го кажа... изравнила се е със гърдата,нали знаете как се цепят или имат вдлъбнатина,мойте имат съвсем лека вдлъбнатина искам да ги оформя там.Правя Флайс и кросоувър за тази част.
И третият въпрос е:
Идва лято и по принцип всеки иска релеф.Аз не искам да си горя масата а да я направя колкото и да е на мускул.За това след тренировка (обикновенно в 13:30:14:00 часа) правя кардио сесия към 18:30 за да горя малко.
Тренирам всеки ден по по 1 група мускули от 2-3 месеца и мисля да сменям сплита.Какво ще кажете:?
На режим съм от 4-5 месеца, не съм много богат и затова ям 7 пъти на ден здравословно.Спя по 8 часа за възстановяване и т.н (вие си знаете).
Фитнеса си ме радва и се надявам да стане част от по-нататъшният ми живот.Давайте съвети.Знам че ще има мнения от сорта не ти ли е много тази тренровка.Еми според мен не ми е малките мускули се възстановяват за 2 дни а големите за по 3.Моля ако имам грешки казвайте да поправям,че много писане падна тук.
Темата беше редактирана от Иван Иосифов на 17.06.13 13:35.
ако долната част толкова ти изостава,направи отделна тренировка за долна част,но все пак мисля ,че няма да ти е мн лека
1.обратен лег с лост 3х6-8
2.обратен лег с дъмбели 3х8-10
3.флайс от обратен лег 3х10-12
за страничната част пробвай тежък пек-дек
а за релефа-прави кардио в почивните дни сутрин на гладно
Глупости... прави си главните упражнения за гърди, яж си добре и ще се оформят както си трябва... на 16 си... за долните гърди кофички с тежест мога да ти препоръчам... а и не се вманиачавай много над тях за да не ги претренираш и да има обратния ефект! Хората са казали: Бързата кучка, слепи ги ражда!
Относно релефа-има десетки, ако не стотици теми и коментари в сайта където изрично е упоменато, че релеф се “прави” след като си натрупал известна мускулна маса и след това да изчистиш мазнините с подходящата диета...
Мнението беше редактирано от лежачка на 17.06.13 15:45.
17.06.13
16:27
ОК.Другия път слагам тежест на тея кофи мерси :))
От къв зор отделен ден за гърди , и про това за едната им част o.0 ?? Иначе - при всеки един човек нещата стоят по строго индивидуален начин и ако на един му върши работа дадено упражнение или храна та теб може да не ти върши , затова мое мнение е , че с времето всеки сам вижда и осъзнава коеработи в “+” и кое в “-” за него самия. На мен например ми беше необходима година и половина , за да си сглобя една прилична програма .