18.06.13
19:03
Здравейте имам нужда от помощ ! Има теми като тази но не и с моите характеристики и за това ако може да ми отговорите :)
Та проблема е следния не мога да се набера нито 1 път :( или пък да права лицеви :(
Аз съм на 15 висок съм 1,84-5 тежа 80 килограма моля кажете някои упражнения за да ми помогнат :)
Разполагам с лост, 2 гири по 5 кила благодаря предварително
18.06.13
19:10
На никой не му е било лесно от началото. Всичко става с тормоз и постоянство. Да не можеш да направиш 1 лицева е абсурдно за младо момче, така че хубаво е да се стягаш и да не се излагаш.
На твое място ще правя лицевите опори с колена опрени в пода по 10-тина повотрения...колко на ден ? Колкото искаш !
В последствие може да се пробваш да правиш класически лицеви и да довършваш серията с такива с опрени в пода колене. За набиранията явно още не си заякнал достатъчно. Може би е по-добре да висиш или ако имаш достъп до зала да правиш на скрипец, като за начало. В последствие някой може да ти помага...щом започнеш самостоятелно да правиш по 3-5 ... ще прогресираш с времето.
Мнението беше редактирано от Nikolai Stankov на 18.06.13 19:10.
18.06.13
19:12
За начало се пробвай с половинки набирания или прави негативни набирания ( т.е. още от началото заставаш на лоста както когато си се набрал догоре и оттам се спускаш бавно и се стараеш да е максимално контролирано надолу). Това би трябвало да ти помогне.
Иначе с дъмбелите можеш да се пробваш да правиш упражнения за бицепс, гърди, рамена, гръб - лекички са, ама като за научаване на техниката на упражненията и начално навлизане е добре.
Ти имам чувството, че си седял до сега пред компютъра хванайки с едната ръка мишката, с другата чипса и изведнъж си казал: “Абе, я да взема да взема да пробвам малко лицеви опори да видя какво е!” Не си успял и БАМ във форума някой да ти даде супер сили...
Днес направи една, утре две, след тва три и след месец ще правиш по 15-20 лицеви опори... няма какво да търсиш помощ за такова нещо..
18.06.13
19:18
Пич,познавам хора които 1 месец са се мъчили да се издигнат над лоста...мислиш ли че така става?Стегни се малко
А за лицевите,зора не е голям - просто свикни да се държиш само на ръцете си.Опитвай да тренираш силата.
казано от лежачка на 18.06.13, 19:12:
Ти имам чувството, че си седял до сега пред компютъра хванайки с едната ръка мишката, с другата чипса и изведнъж си казал: “Абе, я да взема да взема да пробвам малко лицеви опори да видя какво е!” Не си успял и БАМ във форума някой да ти даде супер сили...
Днес направи една, утре две, след тва три и след месец ще правиш по 15-20 лицеви опори... няма какво да търсиш помощ за такова нещо..
Айде бе , ти така ли прогресираше ? На всеки следващ ден качваше по 1 бройка ? Отначало е трудно , пример-тренирах година и половина в залата , качих 7-8 килограма сравнително чисто , но лятото реших да походя на лостове да видя какво е . Е какво беше - отначало не можех да правя нито набиране нито кофички нито нищо.Правех по 10 лицеви със зор , нищо че бях тренирал година и половина в фитнеса (не правех лицеви тогава) .Бях 70-2 кг на 178 см (да не каже някои , че съм бил с наднормено тегло и това е пречело).Цялата работа е , че трябва време да свикнат мускули,сухожилия,стави с новите упражнения и да се научи техниката.Когато правих кофички още в началото пращях целия като сух чупещ се клон.За 2 месеца не особено редовни тренировки правех по 8-9 кофички ,набирания и други , а в началото на 3тия месец правех по 3-4 серии с по 13 кофички.Така , че отиваш на лостове,качваш се на успоредката и започваш постепенно спускане надоло , и когато усетиш , че не можеш повече надоло да пуснеш , се вдигаш или пускаш от успоредката , на другата тренировка се опитваш да се спуснеш по-надоло от предната , на по-другата пак правиш същото и така докъто не направиш една кофичка до доло.Същото е и при набиранията.Ако сега правиш 5 лицеви , опитай на следващата тренировка да направиш 6 примерно.След това нещата сами се нареждат , но не очаквай за 2 седмици да започнеш да правиш по много кофички , набирания и лицеви , а вместо това внимавай и не си давай зор , защото си нямаш на представа какви контузии може да получиш-аз имам представа за съжаление.Успех.
Мнението беше редактирано от Пенев на 18.06.13 20:01.
Едно от хубавите неща , че веднъж научена техниката и правени по повечко кофички, дори и да спреш да ги тренираш и започнеш отново след месеци , година или години , ти отново можеш да ги правиш и не се налага да почваш от началото.Не бях правил кофички от септември месец 2012 , в момента правя по 8 ..
18.06.13
22:35
Корем имаш ли? При мен беше проблема специално при лицевите корема.. Виси, натоварва кръста и боли ли боли, но свалих го малко и вече правя :)