18.06.13
20:01
Аз съм момче на 18 години, висок съм 1,73 и тежа 50 килограма. Миналата година бях 85 килограма, и постигнах сегашното си тегло със много тренировки, повечето кардио, и съм много доволен. Целта ми е да поддържам теглото си, но стигнах до една психическа бариера и бих бил много благодарен, ако може някой с опит да ми помогне. Изградил съм си един хранителен режим, с който много се гордея и който мога да спазвам без проблем, тъй като не ме кара да се лишавам от нищо, ям когато ми се яде, колкото ми се яде и избягването на лоши храни не е трудно, защото не изпитвам желание да ги ям. С една дума всичко е перфектно освен факта, че понякога ме обхваща един уникален страх да не качвам килограми, защото наистина не чувствам глад през деня, а досега съм свързвал глада с нещо хубаво ( свалянето на килограми) и ме е страх, че неговата липса означава обратното ( качване). Така често изпадам в депресия заради несигурността, и се лишавам от храна, като това разваля качеството ми на живот. Броя калории, но все пак не мога да бъда сигурен, защото се съмнявам в точността на моето измерване. Единственият ми изход е кантар за тегло, с който да проверявам теглото си. Според вас това добра идея ли е? Колко често да се тегля? Всеки ден, или само когато изпитам тая паника? Благодаря много предварително.
18.06.13
20:04
Даже не знам от къде да почна...През цялото време си мислех че поста е дамски и накрая само върнах бързо нагоре и видях... МОМЧЕ... (dull)
18.06.13
20:19
Не мисля, че има друг кантар, освен такъв за тегло.
Не ти трябва такъв уред - НИЩО смислено не може каже той.
Огледалото - по него преценявай дари резултатите са добри.
18.06.13
20:26
казано от Merritt Dadude на 18.06.13, 20:01:
не ме кара да се лишавам от нищо, ям когато ми се яде, колкото ми се яде
Сподели моля те каква е тайната, МОЛЯ ТЕ!
Почвай яко щанги и здраво ядене. Като ти се вдигне малко тестостерона, ще спреш да страдаш от депресии и ще почнеш да се държиш (и евентуално да изглеждаш) като мъж.
Тренирай и качвай мускулна маса. Как така си доволен на 50 кг? Аз на този ръст и на 70 кг няма да съм доволен.
Мнението беше редактирано от Иво на 18.06.13 20:37.
Мисля, че проблема е психологически и автора няма да се повлияе много от коментарите. Но за да пеем всички в един глас и за да може човека да разбере, че хранителния му режим никак не е перфектен, ще споделя, че на 50 килограма няма да може да пребори и една девойка в кревата. Моля не ни разбирай погрешно, сигурен съм ,че за да се промениш така за 1 година ти е коствало усилия, ала щом си толкова упорит, поне го прави както трябва...гладуват хората от третия свят и тинейджърките преди бала, не физически активните мъже във възраст, която се развиват!
Поздрави!
пс.”тъй като не ме кара да се лишавам от нищо, ям когато ми се яде, колкото ми се яде ” това го разбирам, като ям 3-4 шепички храна дневно, каквото ми се яде...краставичка, морков, 50 грама филе и 100 грама сиренце
18.06.13
21:25
Благодаря за отзивите на моя въпрос, който на някои може да им се струва нелеп, а за мен е важен. Относно за храната, на мен ми се струва, че даже ям твърде много, от където и идва гореспоменатия страх и нужда за проверка. Нека ви дам пример какво ядох днес.
9:30- Попринцип не закусвам, защото не виждам смисъл от това ядене, не го желая и за това не го определям за лишение, но днес изядох една лъжичка смесица от мед, орехи и лимон.
1:30 Грах и свинско месо, една чиния, същото количество, колкото яде баща ми, и две филии ръчен хляб с лютеница.
7:30 Картофи на фурна с карначета, една чиния, отново голяма и айран.
Междо другото, тъй като нямам кухненска везна, броя калориите на око, и за днес ми излизат 1793, разпределени по следния начин:
Закуската- 200 ккал (средно)
Обед- Граха го слагам 600 ккал, а всяка филия хляб по принцип я броя по 100 ккал. Лютеницата не я смятам.
Вечеря- Картофите са труди за изчисляване, сложих г/д 100 г от карначетата 252 ккал и 500г картофи 500 ккал средно- 752 ккал.
Както споменах, много съм доволен от храненето, за лоши храни дори и не се замислям, а последно ядох такава на абитюрентския ми бал :D.
Щом се отнася за тежестите, пробвал съм, но не ми доставят удоволствие.
А доколкото килограмите ми, не знам дали е психическо растройство, но 50 килограма ми се струват перфектно за мен, щастлив съм така.
18.06.13
21:47
Супер. Щом си щастлив - не се занимавай с глупости. Мери се там веднъж седмично. Ако си +- 1/2 килограма си окей - тоест варирай между 48 - 52 килограма. Аз стискам палци да не ти падне к*ра от зародишните нива на тестостерон. Пък дано те харесват жените - ще станете изключителни приятелки.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 19.06.13 05:50.
Без цел, няма прогрес, са казали древните китайски мъдреци. Нова цел - 40 килограма! Ще!