18.06.13
23:17
Здравейте, от известно време търся рецепта как да си приготвям яйцата под формата на крем . Намирам само рецепти със захар,брашно и само жълтъци. Много бих се радвал ако някой ми предложи рецепта при която да използвам целите яйца ,като добавя мляко и стевиа за подсладител например .
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 19.06.13 10:47.
Крем брюле , но той е само със жълтъци. Белтъците може да си ги разбиеш на сняг със стевия и на целувки след това.
19.06.13
01:27
Направи си крем карамел/в твоя случай ще е без карамела/
Разбий 8 бройки яйца със 1 литър мляко/не със миксер а със тел за разбиване за да не стане много пяна на повърхноста на сместа/,на тази смес аз слагам 300 грама захар,не съм готвил със стевия така,че ти си подслади сместа по твой вкус.Разпредели сместа във купички за печене наредени във тава/По дълбока/.И налей вода да покрие купичките ти които ползваш малко над половината/пече се на водна баня/.Печенето на крем карамела е на по ниски градуси за по дълго време за да се получи гладка смес но това е при професионално готвене,ти опитай в домашни условия на 140 градуса за 1 час,като следи водата да не заври ако започне долей малко вода за да спреш процеса/във тавата не в купичките/иначе рискуваш крема да не стане гладък.След това внимателно извади купичките си от водната баня за да се охладят и когато това стане ги пъхни в хладилника за няколко часа.Бон-Апети!!!Не е препоръчително да ти заседява крема в хладилника повече от 2 дни разпределяй си сместа така,че да ти стигне за този период и след това ако ти харесва пак пресен крем си приготви.
Мнението беше редактирано от Лъчезар Великичов на 19.06.13 01:28.