19.06.13
10:57
Здравейте,
Спортувам активно от няколко години, а от няколко месеца съм привлечен от идеята за уличен фитнес.
От друга страна обаче имам представа колко (не)ефективно е да търся информация и да сглобявам поведението си с информация оттук-оттам от нета и от уста на уста. Специално за уличния фитнес това, което намирам в Гугъл, ми се струва по-скоро хаотично и напосоки. Затова, макар наглед “стрийт” да се бие с “инструктор”, ми се ще да имам инструктор, с когото да се консултирам и за програма, и за начин на изпълнение, и хранене, и следене на напредъка. Инструктор, който има достатъчно широк кръгозор, за да може да работи в посока стрийт фитнес.
За “стрийт фитнес инструктор” Гугъл връща много малко съществени резултати (да не кажа само един).
Наскоро намерих и един “класически” фитнес инструктор, който твърди, че може да свърши тая работа и съм склонен да му дам кредит на доверие, но се оглеждам и за други възможности.
Чували ли сте изобщо, познавате ли, имате ли опит с такива инструктори?
Темата беше редактирана от Владимир Георгиев на 19.06.13 12:08.
19.06.13
11:11
Благодаря за отговора, позволявам си да го копирам тук:
Димитър Михайлов
19 юни 2013 10:54
Владимир, уличният фитнес не се различава от заниманията в зала - в този смисъл, всеки запознат треньор може да ти изготви програма.Що се отнася до специфични движения на лостове / успоредки, говорим по-скоро за уредна гимнастика (или спортна такава) - съответно ти е необходим такъв треньор.
Зависи, дали целиш обща физическа подготовка на открито или умения като “слънце” и други подобни.
Като цел ме привлича това да бъда способен да правя неща като човешко знаме (human flag) и ред други неща по уредите, но не чак толкова акробатични като “слънцето”.
19.06.13
12:16
Мисля, че Юли може да ти бъде полезен в случая. Пиши му, ако искаш и успех със знамето. :)
20.06.13
15:21
Благодаря. Някои хора ми пратиха предложения и на лично съобщение и освен инструктора, който намерих, дотук вариантите са два:
* споменатият Юлиян Тодоров
* Спайдър Спорт
Благодаря за идеите, вече ги опипвам :)
Ще се радвам ако още хора споделят идеи и впечатления по темата.
Мнението беше редактирано от Владимир Георгиев на 20.06.13 15:23.
21.06.13
12:22
Спайдър Спорт вече нямат направление за уличен фитнес.
Имали преди време, но нямало интерес.