Качване [помощ]

Здравейте, бодибилдъри, аз съм на почти 16 години, висок съм 176 см. и тежа към 56 кг. От 1 месец съм се захванал яко с тренировки :
за бицепс [бицепсово сгъване] : 17 кг дъмбел, 3 серии по 25
за трицепс [Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава] : 17 кг, 3 серии по 8
за предмишница [Сгъване за предмишници с щанга/дъмбел] : 8 кг, 3 серии по 35
за гърди [лицеви опори с допълнителни тежести 17 кг.] : 3 серии по 13
Ползвам и хранителна добавка Gain Bolic 6000 40g на ден и досега качих само 1-2 кг.
И имам много бърз метаболизъм. Как да покача повече масата? разполагам само с дъмбели, а след време ще имам и малка щанга,хелп.. :(

Темата беше редактирана от Александър Лазов на 19.06.13 11:34.

Не чакай вълшебства от този гейнър.
Увеличи количеството на храната и подобри максимално качеството й.

19.06.13
11:45

С тези упражнения ще ти е трудно да качиш мускулна маса. Като си вземеш щангата започни да правиш мъртва тяга, клекове, вдигане от лег, гребане, раменни преси. За клековете и лега обаче ще ти трябват съответно стойка и лежанка. Казваш малка щанга, а колко тежести ще има към нея? Ако е 20-30 килограма забрави. По-добре се ориентирай към фитнес зала ако искаш сериозно покачване на мускулна маса. А ако искаш да тренираш просто за здраве, продължавай с дъмбелите и ходи на лостове.

значи на фитнес.. друг шанс няма?

19.06.13
12:15

Като за начало както Кольо каза е много важно да заложиш на храната, а не на добавките. Без правилно хранене, дори да се скъсваш във фитнеса и да се тъпчеш с добавки нищо няма да стане. Има друг шанс разбира се. Просто във фитнеса имаш възможност системно да увеличаваш тежестите и да правиш разнообразни упражнения. Ако тренираш с твоята щанга и дъмбели, и добавиш и тренировки на лост и успоредка смятам, че ще имаш резултат поне в началото. Погледни профилната ми снимка. Ако се нарушат някое от тези четири неща, резултатът няма да е такъв какъвто ти очакваш.

ами не знам какво да кажа.. с храненето ще е проблем, защото ям каквото сготвят,а не какво искам и така... :(

и какво да я правя добавката?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.06.13 13:26.

Потърси лостове някъде близо около теб, огледай упражненията за крака със собствено тегло. Храненето ще трябва да го премислиш и да поговориш с тези, които ти готвят. Гейнърът си го изпий, проблем няма... тъкмо да видиш какъв ефект ще има. :)

казано от Александър Лазов на 19.06.13, 11:31:

за бицепс [бицепсово сгъване] : 17 кг дъмбел, 3 серии по 25

За бицепса, лично аз бих увеличил килограмите за сметка на повторенията. 12-15 повторения са нормално за 1 серия

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1