16.06.13
18:16
Тая подутина я имах преди 12-3 години някъде и тогава бях в 8ми клас ходих на ортопед и нищо. Тогава започвах да се занимава с фитнес, още малък и без да зная какво да правя и това ми излезе от претоварване. После след месец забравих за него, нито болка, намаля това, което е като топче, то е много малко издуто е около 3-4мм. След време спрях да тренирам щото не бях тук. 10 години забравих даже, че съм го имал. Сега вече 3та години редовни тренировки и от седмица пак взе да ме наболява и е леко надуто, напипва се с ръка и леко се вижда, когато китката я дам в крайно долно положение. Наболява при лицеви опори когато китката е изпъната и в обратното долно положение. Говорих с други в фитнес залата, доста хора са имали ама изчезвало след време даже забравили, че са го имало това като мъртва кост.
Казвали са ми , че при късане на мускул и после при неговото зарастване се получават такива и при претоварване се появяват , но нека някой по-компетентен по темата да каже.
По твоето описание прилича на ганглион. Понякога отминава от самосебе си, понякога остава. На мен ми го махнаха оперативно след като си го носих с години, като операцията не е наложителна, а по-скоро козметична, на мен просто ми пречеше на ежедневните дейности.
Да според мен е това, а колко време след като ти го махнаха нямаше вече дискомфорти и всичко беше ок. Всмисъл ако ми го махнат след колко време мога да тренирам горе долу?
Аз тренирах още на втория ден след операцията, веднага като отминаха болките. Просто ще наблегнеш седмица-две на долната част на тялото.
Иначе след като ти махнат конците (12-тия ден) можеш да започнеш леко да раздвижваш, като си съобразяваш натоварването. Ако трябва да съм откровена, аз още преди да ми махнат конците правих лицеви опори (само пробно)...не че го препоръчвам, де, но нищо ми нямаше. След това обаче дълго време инстинктивно си пазих китката, без да има причина.
Някой друг да е имал такова? А какво мислите за тоя метод има още кам 100 такива клипа
https://www.youtube.com/watch?v=-aX_YZGXHlM
Мнението беше редактирано от Ghost4o на 18.06.13 23:47.