Бой по круша като загрявка- да или не?

Здравейте приятели,
Какво мислите по въпроса, за боят по круша преди тренировка?
Чувал съм мнения, че не е добре, но не знам защо, бихте ли ми обяснили ако знаете?

19.06.13
18:06

Не е проблем,но не виждам смисъл,това е загрявка, специфична за спорта като бокс.Може,да си я налагаш 5мин примерно,като вид аеробна загрявка. :)

19.06.13
18:06

Лично бих загрявал с бой със сянка, за боя по круша аз си правя отделна загрявка (то си зависи и какъв ще е боя де :)), но защо пък не...

19.06.13
18:42

е не е ли това много добро кардио? или бъркам? според мен  е перфектно, вместо скучните пътеки, и е доста енергизиращо и интензивно от моя опит

Е чувал съм, че не е добре като цяло. Не говоря цялата ми загрявка да е само боя по крушата, отделно добавям колело/пътека, стречинг, раздвижване на мускулите леки серии по 20-30-40 повторения и отново стречинг. Въпроса ми е в това има ли проблем да вмествам и боя по круша?

19.06.13
20:42

Ами аз не виждам нищо лошо. Аз вече на моменти боксовата круша я използвам за вид кардио, доста добре си топи мазнините според мен. Пък за загрявка не виждам с какво може да навреди, но все пак ти ще си усетиш нещата по добре. Ако не ти повлияе много, ще си направиш стречинга и другите неща и това е.

19.06.13
22:02

Не не, за загрявка на тялото е супер, също така е и добро кардио, мисълта ми беше да не те заболят лактите ако почнеш да блъскаш директно.

19.06.13
23:06

Ако целта е единствено загрявка, според мен натоварва прекалено много ставите. Може да се стигне до контузия.

А като следтренировъчно разгряване, заедно със стречинг и флексинг?

19.06.13
23:37

За тренировка с тежести се загрява с тежести. И то на точно същото упражнение, което ще правиш.
Блъскането освен да те измори излишно, няма да те подготви за щангите, нито ще те предпази от травми.

Съгласявам се!

21.06.13
17:51

За преди тренировка лично аз правя лицеви малко ръзтягане и малко с тежестите :)

30.06.13
17:55

за кардио става ли блъскането по чувал?и аз мислех да задам същия въпрос като автора на темата...иначе и аз обичам да “загрявам” на крушите ( 1 дабъл енд бег и 1 чувал по няколко мин).по 1 серия на крушите някак ме стимулират за тренировката след това.малко от малко ми разгряват тялото като се чувствам особено сковано и “рехаво”.като се събудя също обичам да се позапъхтя няколко минути да махна чувството на 80 годишен старец,което ме мъчи след ставане.моят въпрос всъщност е може ли да постопя малко мазнинки с круши (честно казано само корема ми се е отпрал на последък и ме дразни,мислех да мина на някаква диетичка или поне известни лишения)...може ли с бой по чувала да сваля малко от този шкембак,като имам предвид крушите не само да седя и да редувам ръцете като профан а да “танцувам” около нея с повече движение?

30.06.13
19:34

Да, боксовата круша може да се използва като доста добро кардио. Аз самият си правя кардиото блъскайки по круша и съм доволен. Но за топенето на мазнините си трябва и диетка, няма как.

30.06.13
20:48

казано от avitohol avitohol на 30.06.13, 19:34:

Да, боксовата круша може да се използва като доста добро кардио. Аз самият си правя кардиото блъскайки по круша и съм доволен. Но за топенето на мазнините си трябва и диетка, няма как.

много благодаря за отговора.имам 1 въпрос на който не знам дали може да ми се отговори във форум.не съм много запознат с кардиото като цяло,но знам че прекаленото кардио топи и мускули.мисълта ми е може ли някой да ми даде някакъв ориентир горе долу колко дена в седмицата да го права,по колко време и горе долу колко да се поизпотя? ще използвам крушите,защото тренирам в домашни условия ( по финансови причини имам дъмбели,лост,крив лост,импровизирана лежанка,лост за набирания и засега достатъчно тежести)а тичането не винаги е опция особено като вали също и цялата зима,има игрище наблизо,но доста често е заето като е хубаво времето от футболяги и тн и тн...знам че въпросът ми е спецефичен от личното ми физическо състояние,интензивността и прочие фактори,но горе долу някакви наставления,ако може някой да ми даде горе долу,които да следвам.на 21 години съм 82 килограма 1.78 височина...тренирам от години,но сериозно бих казал от 1 и половина примерно...единствената ми цел от това кардио е да посваля малко от корема ( нямам някакъв див мерак за плочки просто искам като седна корема ми да не образува улей в който мога да вкарам стотинка и да я накарам да изчезне  :D ако ме разбирате )
ПРЕДВАРИТЕЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ И ИЗВИНЕНИЕ КЪМ АВТОРА НА ТЕМАТА,ЧЕ Я ИЗПОЛЗВАМ ЗА СВОИ ПИТАНКИ

30.06.13
20:57

Прочети в сайта за HIIT- високо интензивното кардио и доста неща ще ти станат ясни. Интензивно кардио от порядъка на 20- 25 минутки 3- 4 пъти седмично е доста добре и почти не топи мускулна маса.

Упражнения като мъртва тяга, клек с щанга, лежанка, горят повече калории от кардиото. Лично аз не съм привърженик на дългото кардио и по-скоро кардиото като цяло, но го правя защото като бивш джудист се опитвам да запазя, някакво количество от въздуха си, които имах преди.

01.07.13
15:18

“Въздуха” се запазва и с тренировки с тежести. Само че не със сплит ;)
“Боя по круша за загрявка” е нещо като бой по череша за разпускане :D Ако нямаш хубава ударна техника е по-добре да не го правиш ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 01.07.13 15:39.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1