Another Brick In The Wall - Искам да отслабна

08.07.12
13:32

... веднъж завинаги :D

Здрасти на всички :)

Изчетох много в този форум/сайт и не успях да преценя кой хранителен режим е подходящ за мен, защото имам да свалям много килограми. На 16 години съм - 1,76 и искам да сваля 25 кг. От семейство слонове (лакоми при това) идвам и не обвинявам ‘’гена’‘, по-скоро искам да го прекъсна. Не мога да кажа, че водя застоял начин на живот, тъй като се движа много.От миналата година насам съм свалила 13 кг, с което не се гордея особено, защото в рамките на 1 година е малко.

Та молбата ми към вас е да ме насочите към някакъв хранителен режим и горе-долу да ме ориентирате как да тренирам, без да ме щадите :D Целта ми е да се харесвам в кожата си и.... да, да се харесвам и да придобия увереност.

Темата беше редактирана от Би Ноулс на 26.11.12 17:15.

На първо време спри да ядеш много на вечеря , направи си хранителен режим и след 17:00-18:00 не яж никакви въглехидрати , запознай се с НВД ако следваш нейните принципи ще има ефект . Най-важното е да сваляш бавно и внимателно , за да няма йо йо ефект. НЕ гладувай , но и не прекалявай с нищо  . Успех!!!

08.07.12
14:35

Здравей! Поздравления за ентусиазма в теб, дано наистина стоиш сериозно зад думите си.
Като за начало - не съм съгласен с предишния коментар. Не е важно толкова количеството, което изяждаш вечерта, важното е в какво се състои то.

Конкретно при твоя случай - не знам дали консумираш сладки изделия, тестени закуски, газирани напитки и всякакви други junk-foods, но, ако отговорът е положителен, те съветвам да ги спреш. Знам, че ще ти е трудно, особено при първите 1-2 седмици ще се чувстваш като в абстиненция, но повярвай ми, след това организмът ти ще се чувства перфкетно, както и ти разбира се. На тяхно място можеш да приемаш плодове, зеленчуци, всякакви други храни богати на фибри.
Аз лично не ти препоръчвам направо да се хвърляш към НВД. Както вече писах по-рано днеска в някоя друга тема, това не е единственият режим за отслабване на този свят. Да, вярно е, че резултатите са бързи, но според мен за начинаещ, това е един много труден режим. Затова ти предлагам като за начало да започнеш с РБД хранителен режим, можеш да се запознаеш с него във форума, а после вече евентуално да преминеш към НВД режим, ако искаш.
Хубаво е да съчетаеш хранителния режим и с активни тренировки. В случая при теб - поздравления, че ходиш на салса, зумба, това са все интересни спортни аеробни упражнения, които определено изгарят калории, а и явно ти правят удоволствие, да практикуваш. Така че не спирай с ходенето на танци, то определено ще ти помогне. Все пак, ако искаш нещата да станат по-бързо, можеш да се запознаеш с различните тренировъчни режими за начинаещи (повече инфо в сайта). Според мен кардиото ще ти се отрази добре, а и, ако го комбиинраш с някои основни упражнения с тежести, ще е още по-хубаво.
За сега това се сещам ... в никакъв случай не се подлагай на всякакъв вид гладувания и т.н. - това определено не е решението. От друга страна, не смятам, че и честите, но малки хранения също помагат. Сама си прецени с времето, кога и по колко искаш да ядеш, но пак казвам - важното преди всичко е какво консумираш.
Успех! Дано наистина имаш желанието да постигнеш някаква промяна, не забравяй, че няма да стане с щракване на пръст, но ако си упорита, определено с течение на времето ще видиш резултати и според мен ще се чувстваш определено по-добре!

казано от Би Ноулс на 08.07.12, 13:32:

... веднъж завинаги :D

Здрасти на всички :)

Изчетох много в този форум/сайт и не успях да преценя кой хранителен режим е подходящ за мен, защото имам да свалям много килограми. На 16 години съм - 1,76 и искам да сваля 25 кг. От семейство слонове (лакоми при това) идвам и не обвинявам ‘’гена’‘, по-скоро искам да го прекъсна. Не мога да кажа, че водя застоял начин на живот, тъй като се движа много, ходя на  зумба 2 пъти седмично и танцувам салса. Обичам да бягам, но го правя изключително непостоянно и рядко и осъзнавам, че няма как да има ефект. Ям много, наистина - предимно вечер. От миналата година насам съм свалила 13 кг, с което не се гордея особено, защото в рамките на 1 година е малко.

Та молбата ми към вас е да ме насочите към някакъв хранителен режим и горе-долу да ме ориентирате как да тренирам, без да ме щадите :D Целта ми е да се харесвам в кожата си и.... да, да се харесвам и да придобия увереност.

Здравей:Ентосиазма е хубаво нещо,но най вече ти трябва воля!И аз бих започнал от там.Намери си някаква мотивация за да успееш и първо като начало спри да ядеш след 19 ч каквито и да е въглехидрати!!!!Вечерята трябва да ти е много-много лека.Запознай се с Нвд както те посаветваха,но според мен е по добре да започнеш първо с разделяне на хранта по групи и всеки ден да ядеш по една от групите храни без да прекаляваш в количеството.Запомни едно нещо Характера+волята са двете водещи неща каквото и да искаш да постигнеш.Дерзай и ще си доволен от себе си :)гарантирам!

оп извини ме сега видях че си момиче :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.07.12 15:13.

08.07.12
15:32

Много ви благодаря, че така бързо се отзовахте! :-)

Nathan, наистина ям много джънк фуудс, вече драстично съм ги намалила, но не и напълно :( Без газирано мога.. Без всичко мога, но със сладкото, солетите и бейкроусите ми е по-трудно. (особено тези най-новите, на които пише ‘’яж бе, няма проблеми’’ ;д) Запознах се и с 2-та режима, не всичко ми е ясно, но чета мнения и въпроси и горе-долу съвпадат с моите.

Илиян Тодоров, наистина волята е най-важното нещо, при мен я има, но когато не правя нещата както трябва и не виждам ефект, се отказвам, невинаги, но в повечето случаи.

Голям проблем ми е това с вечерята и че храненето ми е нередовно, в големи количества, по никое време и т.н, затова както каза Владимир Димитров ще е най-добре като за начало да си направя хранителен режим, който да спазвам.

А примерно ако тренировките ми са в 19:30, кога е най-добре да я ям за последно? В 18;00? И след тренировка нищо?
И ако бягам сутрин в 7-8, кога да закусвам?

Знам, че става бавно и е трудничко, но наистина го искам и мисля, че ще се справя. Имах нужда точно така някой да ме потупа по рамото и да даде някой съвет, много благодаря :)

08.07.12
15:47

По принцип е супер да се тренира 4-5-6 часа след ядене (колкото ти е удобно). Ако от начало изпитваш дискомфорт, то с времето, той ще изчезне. Щом искаш да бягаш сутрин - ще бягаш на гладно, никакъв проблем няма в това... Виж, с времето става ясно, че яденето може да бъде разпределено по много разнообразни начини - можеш да ядеш 3 пъти, примерно. Ако ти е кеф - 1 един път през деня и другите 2 вечер. Даже препоръчвам повечето яденета да са вечер, това с правилото за 17:00… няма да го коментирам. Аз ако ставам в 13:00 и си лягам в 5 всяка вечер какво правим? Наблегни на здравословна храна - месо, яйца, млечни продукти, разнообразни и цветни зеленчуци, ядки... Това е. И тренирай. Ако ядеш джънк или се тъпчеш много, вече е твой проблем. Винаги, с каквото и да е било, ще има дискомфорт в началото. Може да ти се яде много, да си гладна постоянно. С времето организма ще влезе в нормалните и здравословни граници.

Успех!

GI

08.07.12
16:22

Бих ти посъветвал да не правиш НВД,а нещо не толкова стресиращо и агресивно.Насочи се към РБД,за да не се получи после йо-йо ефекта после след края на диетата.С РБД ще сваляш бавно,но сигурно,което е целта.Иначе тренировки,много тренировки,пот и добър хранителен режим и с времето всичко ще си дойде на мястото :P .Едно въпросче ти ако ще сваляш 25кг стартовото ти тегло -85-90кг ли е?!?

Да точно така трябва ти мотивация!!!Аз пак ще ти повторя за да имаш резултати трябва да си упорита,разбираш ли ме????Всичко друго като правилно хранене идва с опита и трябва време.За тренировките незнам какво правиш точно!Дали кардио дали някаква гимнастика,но искам пот да се лее каквото и да правиш!Искам да ти кажа,че веднъж като си нааправиш режим и го спазваш ще има и резултати.А човека ти го каза много добре!Ако прекаляваш с храната си е твой проблем.И накрая ако искаш някаква мотивация виж какво съм постигнал аз лично!Успех момиче и всичко си зависи от теб не го забравяй никога...

08.07.12
17:17

Витан, мерси! :)

Сега направих нещо като режим, с горе долу ориентировачни часове. Разделих го на белтъчини и варива, да ги менкам. Тоест в определен ден да ям еднакъв тип храна, нещо такова.. като разделно. Въглехидратите ги изключих, само за закуска сложих черен хляб с домат ии.. масло? Ще гледам да ям по начесто като имам закуска, обяд и вечеря с някви междухранения като сурови ядки или плодове. Вечерята е предимно от салата или таратор. Изглежда много яко засега :D Понеже е лято и мисля, че ще е по-лесно.

Ще пробвам 2-3 дни да ям по режима, заедно с тренировките и ще си направя дневник за справка, за да ми кажете къде бъркам. Повечето неща ги видях от сайта и форума. Поне това, което успях да разбера.

Georgi Ivanov
, не ме питай та такива неща :D Когато сваля половината, ще кажа с точност, но да... там някъде.

Илиян Тодоров, благодаряя, благодаря, благодаряяяяяя. Тренировките ми досега са зумба по час, 2 пъти в седмицата и салса отново толкова. Предимно танци, но от зумбата излизам като чешма. Ще включа бягане, велоаргуметър и разни упражнения, които не ме блазнят особено, но разбрах, че са много важни.

казано от Би Ноулс на 08.07.12, 17:17:

Витан, мерси! :)

Сега направих нещо като режим, с горе долу ориентировачни часове. Разделих го на белтъчини и варива, да ги менкам. Тоест в определен ден да ям еднакъв тип храна, нещо такова.. като разделно. Въглехидратите ги изключих, само за закуска сложих черен хляб с домат ии.. масло? Ще гледам да ям по начесто като имам закуска, обяд и вечеря с някви междухранения като сурови ядки или плодове. Вечерята е предимно от салата или таратор. Изглежда много яко засега :D Понеже е лято и мисля, че ще е по-лесно.

Ще пробвам 2-3 дни да ям по режима, заедно с тренировките и ще си направя дневник за справка, за да ми кажете къде бъркам. Повечето неща ги видях от сайта и форума. Поне това, което успях да разбера.

Georgi Ivanov
, не ме питай та такива неща :D Когато сваля половината, ще кажа с точност, но да... там някъде.

Илиян Тодоров, благодаряя, благодаря, благодаряяяяяя. Тренировките ми досега са зумба по час, 2 пъти в седмицата и салса отново толкова. Предимно танци, но от зумбата излизам като чешма. Ще включа бягане, велоаргуметър и разни упражнения, които не ме блазнят особено, но разбрах, че са много важни.                                                                                    Като за начало е добре това което мислиш:)разделяй и владей!!!тоест разделяй и владей храната:)ще ти препоръчам да прочетеш за 90 дневната диета!!!тя не е за теб сега в този момент но ще ти даде още по ясни насоки какво се иска от теб момиче,,,,СЕГА Хапвай по малко хляб,но с течение на времето искам да го забравиш той не е нито за теб нито за никой повярвай ми :)Забрави за ориз,картофи и сладко,но малко по малко но като ти го казвам така да не си мислиш ,че можеш да си ги папкаш и да си мислиш че ще се получи нещо!!!!хахах просто ги забрави казвам ти го пак за твое добро:)всичко е в главата ти вярвай ми:)няма човек на този свят да не може да отслабне за да се чувства добре просто не знае как а в повечето случаи се опитва да лъже сам себе си.Аз ако ти покажа до какво изнемогване съм стигал от кардио или тренировки а и бачкам тежко ще се схванеш на секундата ,но затова успявам всеки божи ден.Ти също можеш да успееш и като се усамотиш с нещо сладичко или някаква тлъста порция картофки тогава си спомни какво съм ти казал и ако не те е срам ги излапай :)това е давай напред и режима за сега ти го бива.

08.07.12
19:18

Препоръчвам ти да прочетеш тази статийка, свързана с всички тези нови “здравословни” продукти на българския пазар. Надявам се да ти помогне и да ти отвори очите за тях ... Личен съвет - ако толкова много не можеш без джънк-фуудс, по-добре изяш едно съвсем обикновено пакетче бисквити за по 55 ст. вместо някое от новите продукти като бисквити “Белвита” и тем подобни. В крайна сметка напълно обикновените бисквити поне ще те заситят за по-дълъг период от време, а и поне не са бъкани с толкова много разнообразни консерванти и Е-та. Ако се разровя още по-задълбочено, сигурно даже ще успея да докажа, че са по-полезни ... но това вече е друга тема, няма значение в момента.

08.07.12
20:09

Съсредоточи се върху основни хранения. Тези промеждутъци ги махни, нищо добро не ти дават, особено пък и плодове при тях. На всяко хранене трябва да имаш белтъчини, мазнини, може и въглехидрати, но се съсредоточи върху първите две. Салата и/или таратор не е здравословно ядене, закуската също. Нищо не ти дават, никакви хранителни вещества.

08.07.12
23:07

Nathan, наистина полезна статия. Винаги съм знаела, че са боклуци. Мога да издържа без тях, особено когато спортувам. Обикновено когато не се движа и не правя нищо се тъпча, но като спортувам и се стимулирам много повече. Ще се постарая да не ми се налага да си взимам бисквитки от 55 ст. :P

Витан
, в такъв случай да си направя здрава закуска, здрав обяд и вечеря. Т.е полезни, богати на хранителни вещества и т.н Гледам какво пишат жените по форумите и се старая да прилича на тяхното ;д
Къде тук мога да намеря примерни менюта, за да се ориентирам горе-долу?  Съвсем се обърках.

08.07.12
23:53

Само да кажа, че намерих точно това, което ми трябва :D “Как да си съставим хранителен режим’’ Извинявам се.

19.06.13
19:22

Ако щете ми вярвайте, много ме е срам. Знам, че вече трябваше да съм фиданка, но от последното ми мнение на 8-ми юли 2012 съм свалила точно 5 кг. В момента съм 87,5 бях 93, когато писах тук. Не мога да го оправя това ядене, мамицата му :D Голям меф ми е ходя да бягам (ест. не редовно), плувам отвреме-навреме и постоянно вървя пеш. Обаче големи глупости ям.

Това ми е менюто от вчера и днес:
07.00 краставица
към 14:00 - голяма салата домати, краставици и маслини, с няколко плочки сирене, овкусена с риган, соол, зехтин всичко, накрая не се сдържах и си обрах с 1 филия вита от дънцето онова...вкусничкото
Към 17;00 пак същото в по-малки количества, не беше умишлено и  без филията
Заспах и се събудих в 23 и 30 изядох 1 пържола свинска на скара и зелена салата. Майка ми беше направила пуканки и от тях си взех по-късно даже.

Днес:
07;30 активиа - онези с лъжичката малките
14;30 - зелена салата с много риба тон
16;00 - таратор 1 купа
18;00 - 3 печени кюфтета, от кайма, която смелиха ПРЕД ОЧИТЕ ми, на скара и 2 филии хляб вита ръжен, ужасно черен.

Вчера сутринта в 06:00 карах 30 мин велоаргуметър, а днес се прибрах пеша от училище на бърз ход. Училището е на 8 км от вкъщи и в 20;30 ще ходя на стадиона, на който правя не повече от 6 обиколки - 400 м, наведнъж защото спра ли веднъж, не мога повече.
С това ядене не знам какво да направя, когато си хапвам забравям кое е добре и кое не и сега като го пиша отстрани.......

П.С - Хора, знам че тук всички сте ужасно постоянни и упорити, аз много ви се радвам и сигурно съм ви смешна :D Но дори до 50-годишна да се опитвам да отслабна и да живея здравословно, няма да спра да се опитвам. Вас ще ви помоля да ме насочвате, колкото можете и на тези, които би им се занимавало.

19.06.13
19:31

Това, че ходиш пеш е много хубаво, обаче ти трябват тренировки - смислени и водени от човек, който си разбира от работата, които да ти изградят активна маса, защото иначе колкото и да ходиш - полза никаква.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1