Дневникът на Христо

Темата е заключена.

16.06.13
21:01

Здравейте, нов съм във форума и мисля, че водейки дневник ще е най-добрия начин да споделя с вас методиката ми на трениране и да получа критики и съвети!

На 22 години съм, 183см., 81кг. Имам около година и половина, две стаж във фитнес залата с едно огромно прекъсване от повече от година и половина (резултатът: всичко натрупано по мускулите “отиде”в корема!) преди да се върна отново там - преди седмица. Времето прекарано в залата ме е научило как да изпълнявам правилно упражненията, но никога не съм спазвал хранителни режими - до този момент! Регистрирах си тук, защото искам да постигна добри резултати по най-правилният начин, а именно чрез критики и предложения и надграждане на това което знам и за това което трябва да науча.

Целта ми е умерено покачване на мускулна маса, смъкване на излишното от корема и едно добре изглеждащо тяло.

Освен в тренировки (общи), последната седмица бе прекарана и в четене.

Сега се двоумя между 2 програми:

Първата:
Понеделник: упражнения за избутване:
1. Лег с лост (6-8 серии с 3 до 5 повторения)
2. Преси с лост пред гърди (5х5)
3. Френско (5x5)
Вторник: упражнения за издърпване:
1. Мъртва тяга (6-8 серии с 3 до 5 повторения)
2. Гребане с щанга (5x5)
3. Сгъване с прав лост за бицепс (5x5)
4. Корем
Сряда: почивка
Четвъртък: Гърди/Гръб
Лег с лост (12,10,8,8,8) 
Гребане с щанга (12,10,8,8,8)
Лег с дъмбели под наклон (12,10,10,10) 
Набирания (12,10,10,10) - като за начало на машина с помощ
Флайс (12,12,12)
Гребане на скрипец (12,12,12)
Петък: eдна седмица почивка една крака (имам добре развити крака) - след време ще ги тренирам редовно
Събота: Рамена/ръце
Раменна преса пред врат с дъмбели: (12,10,8,8,8)
Повдигане на дъмбел напред (3x10) 
Разтваряне на дъмбели в страни (3x10) 
Екстензия за трицепс от лег (Френско) (12,10,10,10) 
Сгъване с прав лост за бицепс (12,10,10,10)
Разгъване за трицепс на скрипец (3x10)
Скотово сгъване с лост (3x10)
Неделя: почивка или плуване/тичане - зависи от това дали в петък съм тренирал крака или не

Програма №2: (3-4 упражнения, 3-4 серии, 8-10 повторения за всяка група мускули)
Ден първи: Гърди, бицепс, корем 
Ден втори: Почивка
Ден трети: Гръб, трицепс
Ден четвърти: почивка
Ден пети: Рамeна, крака, корем
Ден шести: почивка

и отначало.

Имам чувството че програма №1 ще ми е малко тежка а 2 прекалено лека, така че всякакви предложения за подобрение ще са от изключителна помощ!

Хранене в тренировъчни дни:
07:30: 3-4 бъркани яйца със сирене, евентуално 200мл мляко? За разнообразие мога ли да заменям яйцата с овес?
10, 10:30 - банан
13:00 - бадеми с 2 банана и кофичка кисело мляко
18:20 - 40гр суроватъчен протеин, 3x700mg Creatine Monohydrate, 3x500mg L-Arginine
19:00 - 20:30/21:00 - тренировка, моментално след нея банан.
10 минути след тренировката (вкъщи) - чаена лъжица мед
след още около 10 мин: 40гр суроватъчен протеин, 3x700mg Creatine Monohydrate, 3x500mg L-Arginine
22:00 - 1-2 пилешки пържоли на фурна или 1-2 филета от сьомга на фурна. Гарнитура: салата от домати краставици сирене и царевица или печени картофи на фурна или ориз (бял)

През времето от 9 до 6 съм на работа и приема на храна която не мога да закупя от магазина ми е доста невъзможен за следващите 2 месеца.

В нетренировъчни дни: хранителните добавки ги приемам сутрин и вечер - същото количество.

Очаквам вашите мнения, препоръки и критики! Благодаря ви предварително за отделеното време и споделените мнения!

Не претендирам, че знам каквото и да било и че то е 100% вярно - за това съм тук, за да получа опит от патило!

Поздрави!

Темата беше редактирана от Христо на 19.06.13 23:40.

Gogo

17.06.13
08:36

Аз ти предлагам, да започнеш с 3 еднакви тренировки седмично, включващи базови многоставни упражнения.
Като започнеш да се чувстваш цялостно позаякнал и жаден за повече, вече може да се ориентираш към друг вид схеми на трениране.

19.06.13
23:35

Здравейте, благодаря Ви за съвета!

В първия си пост съм написал, че тренирам от около седмица, но не включих загряващ период от приблизително 2 седмици преди това през които правих базови упражнения за да си раздвижа малко тялото и да го привикна към това което предстои. С две думи, смятам, че съм готов да тренирам по-усърдно.

За съжаление трябваше да пропусна тренировката в понеделник и вторник заради прекалено много работа.

Днес:
Тренировка: Гръб и трицепс (по 4 упражнения за мускулна група - ако желаете ще ги изброя)

Хранене:
7:20 - 3 бъркани яйца със около 100 грама сирене фета, 200-250мл прясно мляко;
11:45 - 1 банан;
14:40 - 2 банана, 100 грама бадеми (сурови), Половин кофичка обезмаслено кисело мляко.
18:20 - 2100mg креатин, 1500mg Л-аргинин.
18:50 - 30гр. суроватъчен протеин
19:30 - 21:10 - тренировка
21:10 - 1 банан
21:15 - чаена лъжица мед
21:35 - предстои да взема 30гр суроватъчен протеин.
22:30 - вечеря - 2 пилешки пържоли със салата (5 малки домата, половин краставица, 170гр царевица от консерва, малко зехтин)

Искам да подчертая, че живея извън България и не мога да гарантирам колко истинско прасно и кисело мляко пия...
Замислям се дали имам нужда от допълнително BCAA, най-вече заради мускулните трески - убиват ме на следващата сутрин! Отделно искам да постигна по-забележими резултати преди средата на август - море, знете как е!

Поздрави и благодаря предварително на всички отзовали се !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1