Дневник на Петя

Темата е заключена.

13.06.13
19:06

Здравейте! Дойде време след дълго четене да направя и аз дневник. Тук ще сложа линк от темата ми, в която описвам проблемите си и където бях посъветвана да водя настоящия дневник.

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/68708

Ако не ви се чете, накратко- на 46 съм, с проблеми в храненето откакто се помня. Или съм на диета и гладувам, или преяждам. Сваляла съм по 20 кг с разделно хранене, с Дюкан, ходене пеша, правила съм плодово- чаени извращения по 20 дни, пила съм палмови сиропи, прочиствала съм се с английска сол и мога да кажа, че няма нещо, с което не съм сваляла килограми. Но явно несъм изчезнала от слабост, щом пиша тук :) е логично да се предположи че както съм сваляла, тъй съм си и качвала след това. Само че вече не мога да сваля с нищо, явно метаболизмът ми се счупи и в момента тежа 125 кг на ръст 168 см. Преди един месец започнах да ходя на фитнес 5 дни седмично. Това ми е за пръв път. Оттогава не съм пропуснала и ден- събота и неделя почивам. В началото имах опасения да не пропукам литосферната плоча с тия килограми, но няма страшно, вече месец и земята е цяла. Трудно взех това решение- беше ме срам, беше ме страх, смятах че навън се прикривам с дрехи, грим, но в залата няма мърдане- всички красиви, атлетични и здрави и АЗ!!!! да им развалям бекграунда. Но няма мърдане, реших- тръгнах. Страховете ми се оказаха безпочвени естествено- в залата са нормални хора, също като мен, само дето тежат по малко :)) Попаднах най- случайно на адски свестен тип- инструктора ми. Жалко че не съм оторизирана да му перна една снимка- ходеща реклама на бодибилдинг, но визията не е важна в случая, и по- скоро би ме притеснила. Просто младежът е много човечен, търпелив и обяснителен без дори да съм искала помощ /поради неудобство/. Та започнах- понеделник, сряда и петък-50 мин пътека, 10 мин велоергометър, упражнения за корем. Вторник и четвъртък 20 мин пътека, упражнения за ръце, гръб, крака, накрая 15 мин пътека. Зор беше голям, и сега е, но олеква по малко. Старая се да увеличавам скоростта, да увеличавам наклона, като нямам дъх намалявам и пак съм една голяма смешка на тая пътека, но никой не се смее, освен мен вътрешно като се гледам отстрани. Имам още да пиша за фитнеса, но по нататък ще се разпростра. След това си сметнах калорийния баланс, калорийни дефицити, писах, брисах въглехидрати, мазнини, проценти, накрая се оказа, че трябва да ям колкото един миньор с хоби силов трибой и естествено бях сгрешила всичко тотално. Понеже аз и миньора имаме една съществена разлика- и той тежи 125 кила, ама няма сланини :)) И грешката я изясних в темката ми дето стана въпрос по горе. И понеже математиката винаги ми е била отврат, силна съм по литература /тука ще усетите :))/, за сега съм прекратила всички калкулации и проценти и ям по усет и по копиране от хорските дневници. Според мен ги докарвам някъде към 2000 ккл., после ще пиша какво ям горе долу. В началото на физкултурните ми занимания питах малчо от фитнеса /щото нали тука чета, добавки, ала-бала :)/, та го питах какво да добавям, той каза първо нищо, после :” бе айде вземи един л- карнитин течен” и аз взех. С карнитина май повече се изпотявам, което ми е странно, защото аз не се потя по принцип, то какво ли съм и правила та да се потя де :)).
След месец обаче се претеглих и не бях свалила нищо. Вече ми се изясни защо, а пък и се усещам стегната, прибрана и тонизирана. И нямам намерение да се отказвам.

Сега пиша какво съм яла днес. По принцип като зацикля на някви неща които ми допадат и мога да ги ям неограничено време, така че няма да има някаква голяма разлика, само вариации.

7 часа- кафе с подсладител, вода
Фитнес
11 часа- около 400 гр череши- около 250 ккл
13 часа - стъргани тиквички на фурна със сирене и яйца и милимунди мазнина- 300 гр- 200 ккл, но не съм много убедена в калкулацията, вкарах го като сурови продукти, пък после сметнато в готвени грамажи, не знам...
16 часа- 40 гр сурови бадеми- 260 ккл
18 часа- 140 гр свинско филе от шол варено пушено
20 часа предстои- омлет с 3 яйца с 20 гр кашкавал, 10 гр масло и салата домат, краставица лук и зехтин /не съм сметнала калориите/

Ами това е, ще се радвам ако някой се включи с мнение, препоръка, коментар, каквото и да е. Лека вечер!

Забравих, пия Файър и Хитозан 2х1 преди ядене.

Темата беше редактирана от петя стойчева на 13.06.13 19:08.

Нещо омазах нещата снощи към 22 часа. Подгони ме неистов глад, незнайно защо, скоро не се е случвало. Само подозирам, че понеже спестих маслото на омлета, махнах кашкавала и зехтина в салатата на вечеря. И в резултат на това излапах към 100 гр сушени боровинки. Наваксах спестеното, че и отгоре. И тия плодове по никое време, сутринта ме болеше корема като след преяждане, понеже гледам след 20 часа най късно да не ям. Както и да е. Днес:

7.30 кафе, вода

8.30 карнитин, фитнес- 20 минути пътека, опитвам се да вдигам скоростта, наклона, но стигам най много до 5 км в час и 6% наклон и ми се схваща прасеца, боли адски и или трябва да спра, или да намаля. Аз намалявам докато ме отпусне и после качвам пак и така... Яд ме е от тая болка, защото пулса ми не се вдига над 80, което си е нищо. Но поне се потя и изморявам, пак е файда. Все пак отначало почнах с по малко, има прогрес. После упражнения за крака без уреди със собствено тегло, по уредите малко, с гирите от лег и седнала, малко велоергометър- 10 мин, но карам права и докато се усетя мина час и половина. Накрая бях много изморена този път. Опитвам да увеличавам тежестите и повторенията, може да е затова. Просто като седнах на уреда за абдуктор и исках да затворя очи и да заспя. Гроги.

12ч.-  череши 400 гр. Решила съм като премине сезона на черешите да спра изобщо да ям плодове. Малко остана още.

13ч.- бърнър, тиквички на фурна със сирене и яйце без мазнина- 300 гр, хитозан

16ч- 40 гр сурови бадеми, 100 гр св. филе

вечерята ще е бърнър, пилешка пържола и салата към 400 гр със зехтин и сирене обезсолено около 20 гр., хитозан

Сол не ползвам изобщо, водата най- малко 3 литра, до към 4 докарвам понякога. Отслабване според кантара- йок, нито грам за цял месец така! Смятах че с фитнеса ще задвижа метаболизма, но явно ЕГН- то си е от значение, м...а му!

Утре и в неделя не съм на фитнес, смятам да не ям плодове тия 2 дни. А през втория ден ще се измеря, най накрая си купих сантиметър.

казано от петя стойчева на 14.06.13, 16:16:

Нещо омазах нещата снощи към 22 часа. Подгони ме неистов глад, незнайно защо, скоро не се е случвало. Само подозирам, че понеже спестих маслото на омлета, махнах кашкавала и зехтина в салатата на вечеря. И в резултат на това излапах към 100 гр сушени боровинки.

Да ти е хрумвало, че е съвсем нормално да освирепееш късно вечерта след като си гладувала цял ден? :)

...гледам след 20 часа най късно да не ям.

Няма причина да правиш това. Никаква.

Кой те посъветва да гладуваш? :)

Ами... гладувам ли? Нали трябва дефицит да има. Бях си изчислила грешно калориите на 3000 и реших калорийния дефицит да е 600, тоест ги направих на 2400. Обаче ме светнаха, че сланината не е тегло което да смятам. Аз и миньора там, ако си чел, сеш ли се :)) И тъй като ми се зави свят от  сметки и се обърках тотално, ги намалих пустите калории на 1800- 2000 според зависи :). Еми колко пък да се инати метаболизмът ми след като тренирам 5 дни седмично? Трябва да се задейства. Решила съм ако почна да сплитам крака и нямам сила да почна да ям овесени ядки. Мен както винаги ме тегли към рязко спиране на храната, исках да избегна точно тва залитане защото то ме докара до тук. Ама после пък, примерите за Освиенцим и Екваториална Гвиана .... :)) Не знам, то аз ако знаех как да го направя, нямаше да пиша и да питам тук, ами щях да отговарям на разни такива като мен :)

Мнението беше редактирано от петя стойчева на 14.06.13 19:27.

14.06.13
19:59

По принцип много неща за храненето не са ми ясни, затова си позволявам само бегло да те посъветвам:
Създай си навика да закусваш- било с бавен въглехидрат като овесените ядки, било с тахан,яйца, пълнозърнест хляб- тук изключвам ако си решила да тренираш на гладно сутрин. Не гладувай през деня, защото после е нормално да “освирепееш” и да наваксаш с храната.
Ето препратка към страница за изчисляване на калориите- http://www.calorienbalans.com/Plan.aspx
В момента ми се струва, че приемаш много малко храна, с превес на въглехидратите.Не се страхувай от полезните мазнини-зехтин,авокадо,тахан,мазни сирена,яйчен жълтък. В сайта има информация за режими на хранене, остава да ги прочетеш и да прецениш към кой ще се насочиш.

Хранителните добавки които приемаш ще са ти значително по-полезни когато имаш да сваляш няколко останали килограма. Успех!

казано от петя стойчева на 14.06.13, 19:25:

Ами... гладувам ли? Нали трябва дефицит да има. Бях си изчислила грешно калориите на 3000 и реших калорийния дефицит да е 600, тоест ги направих на 2400.

Сигурна ли си, че описаната от теб храна има 2400 калории? :)

Няма 2400 естествено, това беше първоначалния замисъл. После тук ми казаха, че са множко, защото:
“Във формулата, която използваш се вземат впредвид общите килограми, а мазнините не изискват енергия - те са складирана такава.” И понеже вече се омотах тотално и нямах идея какво точно да смятам и изчислявам, клъцнах калориите на 1800- 2000, на око дет се вика, :) Прочетох доста дневници, за да се ориентирам и до това ядене го докарах, което описах. Сутрин не мога да ям, защото искам на гладно да тренирам, така ми е по добре. Тая закуска следобед и нея със зор я ям, защото трябва. Иначе не ми е проблем да набивам салата с месо, или яйца, това никога няма да ми омръзне. Но редно ли е? Все пак искам да свалям. Програмирала съм се толкова години, че сваляне= малко ядене, което разбирам вече че е кардинално грешен подход, аз съм доказателството, но ми е зор да го преодолея и да намеря баланса. Трудно ми е много да нацеля количеството и завивам към минимизиране без да искам. Чета много тук, според мен това е най- смисления сайт по въпроса, но явно немога да приложа на себе си информацията. Надявам се с времето да успея. :)

14.06.13
23:20

Привет, Петя,
първо - моите адмирации за това, което правиш.

Нещо омазах нещата снощи към 22 часа. Подгони ме неистов глад, незнайно защо, скоро не се е случвало. Само подозирам, че понеже спестих маслото на омлета, махнах кашкавала и зехтина в салатата на вечеря. И в резултат на това излапах към 100 гр сушени боровинки. Наваксах спестеното, че и отгоре. И тия плодове по никое време, сутринта ме болеше корема като след преяждане, понеже гледам след 20 часа най късно да не ям. Както и да е....

Днес:

7.30 кафе, вода

8.30 карнитин, фитнес....

12ч.-  череши 400 гр.

Прегладняваш, защото калориите май са ти малко. Силният глад е показател. Обаче ти нямаш и нормално хранене след тренировка. В 8,30 тренираш и чак в 12 ядеш...черешки. Първо - минало е много време след нея, и второ - трябва ти протеин след тренировка.
Ако аз не ям до към 2 часа след тренировка, целия ден после съм уморена, понякога и на следващия. И следващата ми тренировка се повлиява качествено с обратен знак.
Когато си гладна, трябва да ядеш. Не допускай да огладняваш много. Просто гледай да хапваш максимално чисто и вечер да има превес на протеин и мазнини, а не на въглехидрати.
Вечер, ако огладняваш, но не искаш да качваш много калориите, можеш да си хапваш извара преди лягане. Ако я смесиш със ситно нарязана краставица и малко кисело мляко, става вкусно. Краставицата не се брои изобщо, а изварата е със сравнително високо протеиново съдържание, особено подходяща е за хапване вечер и е нискокалорична.
А това, в колко часа ще ти е последното хранене, зависи повече от това, до колко часа си будна.

8.30 карнитин, фитнес- 20 минути пътека, опитвам се да вдигам скоростта, наклона, но стигам най много до 5 км в час и 6% наклон и ми се схваща прасеца, боли адски и или трябва да спра, или да намаля. Аз намалявам докато ме отпусне и после качвам пак и така... Яд ме е от тая болка, защото пулса ми не се вдига над 80, което си е нищо. Но поне се потя и изморявам, пак е файда. Все пак отначало почнах с по малко, има прогрес. После упражнения за крака без уреди със собствено тегло, по уредите малко, с гирите от лег и седнала, малко велоергометър- 10 мин, но карам права и докато се усетя мина час и половина. Накрая бях много изморена този път. Опитвам да увеличавам тежестите и повторенията, може да е затова. Просто като седнах на уреда за абдуктор и исках да затворя очи и да заспя. Гроги.

За прасеца - с удобни обувки ли си? Ако не си с подходящи маратонки на пътеката, подобни проблеми са възможни. Можеш и да не ходиш под наклон, а просто да вдигнеш темпото на ходене леко, ако проблемът е в наклона.
Това - първо, и второ - има и други уреди. Можеш да опиташ и кростренажор, той щади ставите повече и вероятно с него няма да имаш проблем с прасеца. Не бива да се насилваш за нещо, което ти докарва болки. Всяко упражнение, всеки уред е заменим с нещо или по някакъв начин. Ходим на фитнес за здраве, а не против, нали така...

Не е лошо да споделиш повече информация за това как ти протичат тренировките, за упражненията, работните килограми, дъмбелите, сериите и повторенията. Качваш повторения - на кои упражнения и с колко? С повече информация и коментарите ще са по - полезни.

Имам и въпрос - пиеш фетбърнър. Откога го пиеш и по колко на ден?

казано от Viara Keranova на 14.06.13, 19:59:

В момента ми се струва, че приемаш много малко храна, с превес на въглехидратите.Не се страхувай от полезните мазнини-зехтин,авокадо,тахан,мазни сирена,яйчен жълтък.
Хранителните добавки които приемаш ще са ти значително по-полезни когато имаш да сваляш няколко останали килограма. Успех!

Наистина се страхувам да не прекаля с тези храни. Но тук четох стара тема, в която съветват мъж, който е 160 кг и се опитва да отслабне да яде 5 белтъка и един жълтък, а не цели яйца! Как да не се уплаши човек, аз даже се изчервих, че омлета ми е с 4 бр яйца :) А добавките... ами след месец трениране и внимателно хранене не смъкнах дори килограм и реших да побутна нещата :)) Хората свалят по 15-20 кг за два месеца като имат да свалят много, чета дневниците. А аз съм се застопорила като магаре на лед!
Благодаря ти! :)

казано от Инис на 14.06.13, 23:20:

Привет, Петя,
първо - моите адмирации за това, което правиш.

Здравей, Инис! Благодаря за адмирациите, точно от теб те са огромен комплимент, четох ти дневника, та ти си машина! А сега поред на въпросите ти: Първото нещо, когато тръгнах на фитнес беше да си купя качествени маратонки за бягане- ужасно грозни но много удобни, с дебела пружинираща подметка и камери, това е ок. Иначе тая тежест ми подбива краката и е ужасно. В залата където тренирам няма кростренажор, така че това отпада, но пък и мен не ме болят ставите, явно костната ми система е от желязо. Болят ме мускулите на прасеца и то когато увелича скоростта и наклона. Ако си кютя на 4.5 км в час с 3% наклон, мога да откарам и 2 часа, но аз увеличавам, искам да вдигам скорост, наклон, пулс. И когато го направя, започва тая болка. Тогава намалявам докато ме отпусне, после увеличавам и така.. Не се оплаквам де, приятно ми е да ме боли от това, просто ме е яд, че високите спортни постижения ще са по- натам, хаха!

За протичането на тренировките:Не се смей, защото нито уредите знам как се казват, нито упражненията, но ще пробвам: понеделник, сряда и петък 20 мин пътека по горната схема, после вертикален скрипец май се казва- започнах с 3х 12 с 10 кг тежест, сега съм на 3х 20 с 25 кг. Опитвам тежестите и ако се надценя връщам, за сега това ми е предела. Долен скрипец- тук съм зле, седя си на 10 кг 3х 20 повторения, горен скрипец 1х20 с 15 кг, 2х 20 с 20 кг. После от тилен лег повдигам гири 2 кг- 3 серии по 15, след това същото но седнала 3х 15. После едни упражнения за крака на шалте. Напади /мн са ми трудни и правя по 4-5 на крак/, и още 3 вида със собствено тегло, за мен трудни, не знам как да ти ги обясня, всяко по 3 серии х 10 повторения. После бедрено разгъване 3х 10 с 10 кг тежест. За аддуктор и абдуктор- тук съм на 25 кг и двете по 3 серии с 20 повторения.

Вторник и четвъртък- 20 мин пътека, коремни преси- ужас, ужас, ужас с вдигнати крака много зор, едвам правя по 5, но повтарям 3 серии. На същия уред но наобратно вдигам крака 3х 7, и на машина сгъване колене- лакти 3 серии х 15 с 60 кг тежест. На шалтето за корем още упражнения. И завършвам на велоергометъра 10 мин права. Дано малко да ти се изясни :)

Фетбърнъра го пия от една седмица, защото се отчаях, че полагам усилия и то много /много за мен де/, а не свалям нито един кг.

Това е! Благодаря, че отделяш от времето си :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.06.13 08:07.

15.06.13
03:09

Благодаря, Петя!
За някои неща си струва човек да отдели време.

Ти имаш афинитет към литературата (усетихме), но и аз мога да съм доста обстоятелствена, както ще стане ясно по - долу :D

Да, не исках да прокарвам паралел между щаденето на ставите и мускулите, а просто да изтъкна това предимство на кростренажора. :) Неприятното при писането е, че винаги можеш да допуснеш неточност в изразяването. Особено при дълги писания...

Това, което аз бих казала, е:
1) Обърни велото и пътеката, т.е. започвай с вело 10-тина мин., а в края на тренировката - пътека 20-30 мин. И виж дали ще има разлика. След като приключиш с тренировката, разтегни леко прасците;
2) Виж тези програми: http://www.bb-team.org/workout/1465_parvi-stapki-vav-fitnesa
http://www.bb-team.org/workout/1388_lesna-programa-za-otslabvashti-dami

Нещо такова е добре да представлява и твоята програма. 20-30 повторения са удачни при краката, но за останалите групи са множко. На мен първата посочена ми допада, а ако държа да тренирам 5 пъти седмично, в останалите два дни ще правя корем и кардио или само кардио. И да кажем в едната тренировка вместо предвидения пек дек може да се сложи лега с дъмбели, който ти правиш, а вместо корема - абдуктор и аддуктор и в двата дни.
Втората също ми харесва.

Махни нападите. Нямаш нужда засега от тях. А и те са по - сложни технически, по - добра работа ще ти свършат стандартните упражнения на машини - лег преса, бедрени сгъвания и разгъвания, аддуктор, абдуктор.
2-3 упражнения за корем са достатъчни. Повече не означава по - добре, защото качеството става жертва на количеството.

Кардиото - наклонът и скоростта не са водещи, но пулсът е. Иначе просто няма смисъл от него. Но винаги съществува вариант да правиш кардио само на вело за известно време.
Фетбърнърът ще проработи. Но аз лично мисля, че ти е било малко рано за тренировъчния стаж.

Сигурна съм, че съфорумците ще се включат с още мнения и/или по - различни гледни точки. Понякога трябва да се работи с метода проба - грешка, но поне ориентирите са ясни.

Мнението беше редактирано от Инис на 15.06.13 03:11.

15.06.13
06:29

‘’Хората свалят по 15-20 кг за два месеца като имат да свалят много, чета дневниците. А аз съм се застопорила като магаре на лед!’‘

Не гледай ти това, ти с тея 120+ и на тези години трябва да чакаш бавни и стабилни резултати, хората много неща, които правят после сърбат последствията, рязко стресово отслабване никога и за никой не е полезно, организма не работи по този начин и не го толелира.
Гледай докато не придобиеш малко тренираност да не се силиш много, защото мускулната треска много хора отказва.(все пак 5 дни в седмицата е доста натоварване, за човек, които не е свикнал)
Важно е да спортуваш, но спорт може да е и разходка с по-бързо темпо(да се задъхаш), не е непременно фитнес.
Успех ти желая!

Мнението беше редактирано от Danny||| на 15.06.13 06:30.

15.06.13
09:40

Здравей :)
1.Причината за несвалянето на никакви килограми според мен е следната.Стресираш организма прекалено-от една страна намаляш храната,от друга започваш чести тренировки-и това едновременно. Според мен е по-удачно отначало да намалиш многоооо малко от храната като се стараеш да е максимално чиста и здравословна като запазиш тези 5 тренировки.След време,когато свалиш някое кило,ще намалиш още малко от нея.Аз мисля,че калкулираното хранене в момента е излишно и само ще те обърка и натовари.
2.Ако толкова държиш да спазваш някакъв хранителен режим,може да пробваш НВД,но без да смяташ калории,а просто да ядеш тези храни,които отговарят на НВД протокола-месо,риба,яйца,сурови ядки,всякакви сурови зеленчуци.На закуска може да си позволиш овес или някакъв хляб без брашно/ниско съдържание на ВХ.При тези килограми,които си в момента,според мен е много вероятно да имаш лоша инсулинова чувствителност и мисля,че това хранене ще ти помогне доста.В сайта има статия за този режим и можеш да прочетеш всичко за него и за зареждащите дни.
3.И аз като другите те съветвам да внимаваш със бягането.На хора с наднормено тегло се обръща повишено внимание относно ставите и как да се опазят,така че имай го впредвид.Впредвид,че си достатъчно тежка и нетренирана,съвсем достатъчно е ходене с по-бързо темпо.
4.Може да включиш и упражнения със собствено тегло-те ще са ти достатъчно трудни,ще изискват повече енергия,ще натоварват повече муск.групи.Например клекове,не е задължително да са дълбоки.Докато се чувстваш добре.Може и лицеви опори от колена-по 1,2 колкото можеш.

уСПЕХ :)

казано от Инис на 15.06.13, 03:09:

Благодаря, Петя!
За някои неща си струва човек да отдели време.

Ти имаш афинитет към литературата (усетихме), но и аз мога да съм доста обстоятелствена, както ще стане ясно по - долу :D

Да, не исках да прокарвам паралел между щаденето на ставите и мускулите, а просто да изтъкна това предимство на кростренажора. :) Неприятното при писането е, че винаги можеш да допуснеш неточност в изразяването. Особено при дълги писания...

Това, което аз бих казала, е:
1) Обърни велото и пътеката, т.е. започвай с вело 10-тина мин., а в края на тренировката - пътека 20-30 мин. И виж дали ще има разлика. След като приключиш с тренировката, разтегни леко прасците;
2) Виж тези програми: http://www.bb-team.org/workout/1465_parvi-stapki-vav-fitnesa
http://www.bb-team.org/workout/1388_lesna-programa-za-otslabvashti-dami

Нещо такова е добре да представлява и твоята програма. 20-30 повторения са удачни при краката, но за останалите групи са множко. На мен първата посочена ми допада, а ако държа да тренирам 5 пъти седмично, в останалите два дни ще правя корем и кардио или само кардио. И да кажем в едната тренировка вместо предвидения пек дек може да се сложи лега с дъмбели, който ти правиш, а вместо корема - абдуктор и аддуктор и в двата дни.
Втората също ми харесва.

Махни нападите. Нямаш нужда засега от тях. А и те са по - сложни технически, по - добра работа ще ти свършат стандартните упражнения на машини - лег преса, бедрени сгъвания и разгъвания, аддуктор, абдуктор.
2-3 упражнения за корем са достатъчни. Повече не означава по - добре, защото качеството става жертва на количеството.

Кардиото - наклонът и скоростта не са водещи, но пулсът е. Иначе просто няма смисъл от него. Но винаги съществува вариант да правиш кардио само на вело за известно време.
Фетбърнърът ще проработи. Но аз лично мисля, че ти е било малко рано за тренировъчния стаж.

Сигурна съм, че съфорумците ще се включат с още мнения и/или по - различни гледни точки. Понякога трябва да се работи с метода проба - грешка, но поне ориентирите са ясни.

Здравей :) Тези упражнения съм ги виждала, още като започнах да чета тук. Малко са ми, явно не съм хептен начинаеща /кикот/. И 3 пъти седмично са ми малко, искам 5. А сега конкретно:
1.Придърпване на вертикален скрипец с  широк хват - правя го
2. Повдигане на ръце встрани- не правя точно това, моето е от тилен лег, ръцете горе, после ги пускам свити в лактите под ъгъл 90%  с гири 2кг и мисля да ги направя 3кг
2а- същото но от седеж
3. Придърпване на долен скрипец-  той е седнал, а аз права
4. Пек- дек не го правя, но започвам
5. Трицепсово разгъване на горен скрипец- правя го
Бедрено сгъване- такъв уред не съм виждала във фитнеса
6.Бедрено разгъване- правя го

само че аз правя по 3 серии от всички, защото иначе се чувствам много ненатоварена. Освен това правя още плюс препоръчаните. Най трудни са ми нападите и коремните преси, явно там са ми слабите места. Въпреки това всеки път се старая да направя по няколко напада, за да има прогрес, но кг са множко и гравитацията трудно се преодолява. С коремните е същата работа. В началото не можех  да направя повече от 3. Не можех и краката да си вдигна, а сега правя по 7 с 3 повторения, увеличавам по малко. Проблемът е,  човека във фитнеса, който ми показа в началото какво да правя. Програмата беше с 50 мин пътека пон, сряда и петък. Само че аз чета за пулса, не мога да го вдигна над 80 удара и цикля на тая пътека, задъхвам се, изпотявам се, изморявам се, но уреда отчита толкова и това е. Освен това е страшна досада, като знам че не го правя както трябва а е мн време. И реших да променя нещо- да съкратя на 20 мин всеки ден, да наблегна на другите упражнения, тежести. Само че вече станах едва ли не като оня дето „кога стана циганин, кога ти почерня г..а”  Инструктора твърди, че мога само с кардио да свалям и си държи на продължителността, не можем да постигнем консенсус. Сега ме е зарязал с изражение тип „чупи си главата като мн разбираш”  и се оправям сама . Освен това ме съветва много да не залитам към уредите, че по важни са упражненията със собствена тежест, което не го отричам, просто аз правя и тях и другите. Абе сложно ми е да се ориентирам, но си казвам, пак е по- добре да правя нещо, отколкото от вкъщи в колата, от нея на бюрото, после обратно и накрая на дивана с книгата, или на компютъра да чета хората как тренират 
Ще пробвам съвета ти да започвам на велоергометъра и да завършвам с пътека, макар, че ще има неодобрителен поглед и съдържателно мълчание, сигурна съм. Всеки път като направя мои корекции така става, но какво от това :) Зная, че ще уцеля дозите натоварване, храната, но ще мине време. Засега ще се лутам, ще пробвам, но няма да се откажа...
Благодаря ти за всичко, Инис! Съдействието ти означава много за мен! Хубав ден :))

казано от Daniel Pavlov на 15.06.13, 06:29:

‘’Хората свалят по 15-20 кг за два месеца като имат да свалят много, чета дневниците. А аз съм се застопорила като магаре на лед!’‘

Не гледай ти това, ти с тея 120+ и на тези години трябва да чакаш бавни и стабилни резултати, хората много неща, които правят после сърбат последствията, рязко стресово отслабване никога и за никой не е полезно, организма не работи по този начин и не го толелира.
Гледай докато не придобиеш малко тренираност да не се силиш много, защото мускулната треска много хора отказва.(все пак 5 дни в седмицата е доста натоварване, за човек, които не е свикнал)
Важно е да спортуваш, но спорт може да е и разходка с по-бързо темпо(да се задъхаш), не е непременно фитнес.
Успех ти желая!

Здравей! Ами и аз като теб разсъждавам, ама как ще сваля много и бързо, като не свалям ИЗОБЩО :). Иначе преди няколко години свалих за 6 месеца 20 кг с разделно хранене и пешеходстване до работа. 2.5 км на отиване и толкова на връщане. Мисля си че тогава не съм мерила пулс, наклон и скорост- просто не се влачех като на разходка, а гледах да се изморя и задъхам и станаха нещата. Но смених местоработата си, спрях да ходя пеша, заимах мн други ангажименти и айде, отиде..

казано от JulsaVena на 15.06.13, 09:40:

Здравей :)
1.Причината за несвалянето на никакви килограми според мен е следната.Стресираш организма прекалено-от една страна намаляш храната,от друга започваш чести тренировки-и това едновременно. Според мен е по-удачно отначало да намалиш многоооо малко от храната като се стараеш да е максимално чиста и здравословна като запазиш тези 5 тренировки.След време,когато свалиш някое кило,ще намалиш още малко от нея.Аз мисля,че калкулираното хранене в момента е излишно и само ще те обърка и натовари.
2.Ако толкова държиш да спазваш някакъв хранителен режим,може да пробваш НВД,но без да смяташ калории,а просто да ядеш тези храни,които отговарят на НВД протокола-месо,риба,яйца,сурови ядки,всякакви сурови зеленчуци.На закуска може да си позволиш овес или някакъв хляб без брашно/ниско съдържание на ВХ.При тези килограми,които си в момента,според мен е много вероятно да имаш лоша инсулинова чувствителност и мисля,че това хранене ще ти помогне доста.В сайта има статия за този режим и можеш да прочетеш всичко за него и за зареждащите дни.
3.И аз като другите те съветвам да внимаваш със бягането.На хора с наднормено тегло се обръща повишено внимание относно ставите и как да се опазят,така че имай го впредвид.Впредвид,че си достатъчно тежка и нетренирана,съвсем достатъчно е ходене с по-бързо темпо.
4.Може да включиш и упражнения със собствено тегло-те ще са ти достатъчно трудни,ще изискват повече енергия,ще натоварват повече муск.групи.Например клекове,не е задължително да са дълбоки.Докато се чувстваш добре.Може и лицеви опори от колена-по 1,2 колкото можеш.

уСПЕХ :)

Здравей! Аз всъщност мисля по идентичен начин като теб и се отказах да смятам калории. Така се храня, ама точно така. Хляб ако ям е Бонус и е до 2 филии седмично. А бягане, Боже! Какво бягане, аз ходя, не мога да бягам още :) Упражнения със собствено тегло правя. Благодаря за съпричастността, хубав ден! :)

10 ч.- овесени ядки 4 лъжици запарени с гореща вода, сирене, масло
13ч- 2 кюфтета на скара, 1 краставица
15ч.- 3 кюфтета, салата домат, краставица, лук, сирене, зехтин
17ч.- голям глад за въглехидрад, като закуся като днес съм забелязала, че все така става. Няма тренировка, ядат ми се въглехидрати, но каква е връзката нямам идея. Та: една, че две, че три филии бонус с масло и мед.
19ч- едно кюфте
след малко ще ям салата като на обяд с кюфте. Като не тренирам определено съм по гладна и настървена. А може да е и ПМС.

15.06.13
23:49

Един съвет от мен.Като усетиш,че деня отива към въглехидраТно омазване,намаляй мазнините до минимум.
И аз като почивам имам по-голям апетит,не си сама ;)

казано от JulsaVena на 15.06.13, 23:49:

Един съвет от мен.Като усетиш,че деня отива към въглехидраТно омазване,намаляй мазнините до минимум.
И аз като почивам имам по-голям апетит,не си сама ;)

Благодаря за съвета, ще го спазвам :)

Днес хапнах повечко, но като сметнах калориите, съм около 2200, което не е толкова зле.

Общо храната: Парче кашкавал, към 50 гр., 3 бр пилешки бутчета с кожата, 2 големи салати- домат, краставица, лук, сирене и зехтин,2 кюфтета на скара. Определено като съм си в къщи и не тренирам ям повече, но поне днес не съм яла въглехидрати, освен в зеленчуците колкото има.

Вчера много натоварен ден. Ядох за пръв път чак в 15 часа- Пил филе 300 гр със салата домати и краставици. Вечеря- омлет с кашкавал и салата. Нямаше време за фитнес.

Днес- Половин кг надолу, странно, не го очаквах след трите дни без тренировка.
Карнитин, фитнес час и половина.

Закуска- 8.00- филия Бонус, кафе, вода

Обяд- 13 часа- 300 гр варен ориз без сол, 20 гр стафиди

16 часа- 1 домат

Вечеря предстои- Филе от акула 300 гр, салата зеле със зехтин, ябълков оцет.

Започнах да ям преди фитнеса, за да задействам метаболизма. В съзнателния си живот не съм го правила. Едва преглъщам, но няма как.

7.30 филия Бонус, кафе, вода
8.00 карнитин, фитнес час и 10 минути
Едва дочаках да стане 12.30 за да обядвам, това е заради закуската мисля.
12.30- 2 чушки пълнени с извара и яйце на фурна, салата домат, краставица, лук, зехтин 5 гр
19.00- тиквички на грил без сол, мощно оцет и чесън, 150 гр сирене предвидено, от което изядох половината и повече не можах (?!), 30 гр кашкавал

Предприех рестрикции в диетата, както е видно и усещам ефекта. Явно при мен с малко намаляване на калориите не става. Отслабването с диетата на Дюкан действа по този начин- или се прави до живот, или после е много трудно да се отслабне, ако са се върнали килограмите. Аз свалих 20 кг с Дюкан преди 3- 4 години, но си ги качих пак. Затова сега трябва да направя нещо подобно на Дюкан, поне откъм мазнини в началото, за да го прилъжа това тяло да започне да сваля. Калориите са около 1500, което за мен е равностойно на глад, обаче искам резултати, писна ми цял месец без тях. Знам, че в дългосрочен план няма как да продължа с това хранене, но ще решавам в движение. Усещам се поприбрана и се нахъсвам от това. Цял месец чаках това усещане, но се появи едва сега.

20.06.13
10:23

казано от петя стойчева на 20.06.13, 09:58:

Едва дочаках да стане 12.30 за да обядвам, това е заради закуската мисля.

Като си се е яло, защо не си?

Защото после чак в 16 часа домат, който съм забравила да впиша впрочем. Искам да фиксирам часове за хранене и да ги спазвам.

20.06.13
10:33

казано от петя стойчева на 20.06.13, 10:30:

Защото после чак в 16 часа домат, който съм забравила да впиша впрочем. Искам да фиксирам часове за хранене и да ги спазвам.

Може би заради тези фиксирания и да не ядеш тогава когато ти се яде, и да гладуваш нямаш желания резултат адашке.

Може би заради тези фиксирания и да не ядеш тогава когато ти се яде, и да гладуваш нямаш желания резултат адашке.

Напротив, с гладуване свалям. Не мога да сваля с хранене. Точно затова започнах да пиша тук, защото исках да е по по- добър начин този път и да не е за определен период от време, а за постоянно. А може би трябва по толкова да ям? Изчислиха ми базовия метаболизъм и той е 2040 калории. Значи трябва да ям по 1500, както тия дни правя- елементарна аритметика. Тоест, това което за мен е глад, трябва да стане ежедневие. Впрочем съм 4 кг минус от понеделник насам.

Вчера: Мн задачи, без фитнес, без закуска, само кафе и вода.

Обяда в 15 часа- пилешко бутче с кожа, домат краставица, лук, зехтин

Вечеря 19 часа- скумрия на фурна, салата зеле, моркови, магданоз, зехтин. Интересно, не слагам сол никъде, нито на рибата, нито на салатата, а след вечеря имах солен вкус в устата. Дали рибата си има сол в нея, или я солят?

21.06.13
11:44

С глад ще свалиш,спокойно :) Задай си въпроса как ще ги задържиш после ;)

Елементарна логика:
Храниш се период А с под 1000 калории на ден.Сваляш тегло(вода,мускул,мазнина).Предимно вода и мускул :),защото стресираш организма и той не знае още колко дълго ще гладува.Защитен механизъм номер 1-да запази мазнините за екстремни ситуации ;) Понеже не му подаваш достатъчно хранителни вещества,ще започне да се самоизяжда-освен  от мускул,ще черпи вещества и от ставите,костите и други вътрешни тъкани.Ще забележиш промяна в кожата,косата и ноктите на първо време ;)
В даден момент ще ти писне да се храниш оскъдно и ще минеш на период Б-с нормална храна,но понеже тялото ще е свикнало да глад,ще започне да складира всичкия калориен  излишък в мазнини-подкожни и по органите ;) След време ще се окажеш по-мазна и по-нездрава.

Истината,която не допада на никой:
Трайно отслабване,здравословно за тялото,е отслабването,което става по следния начин:
1.Физическа активност,която да повиши енергоразхода и да даде сигнал,че тези мускули са необходими,изпозлват се активно.Така ще гориш приоритетно мазнини.
2.Плавно променяне на хранителни навици-избягване на джънк,търсене на по-чиста храна,стремеж към повече сурови храни и храни,които хранят тялото във всичките му аспекти-стави,кости,мускули,мозък и т.н.
3.Плавно ограничаване на количествата и видовете храни,които усещаш,че не ти влияят добре на общото състояние.
4.Никакво гладуване.Качествена почивка.Качествен сън.Повече свеж въздух,слънце.Без излишен стрес за организма.

Това е супер сбито.Можеш сама да четеш системно за хранене и подобряване стила на живот.След време ще разбереш,че тук като ти казваме,че с глад НЯМА ДА ПОСТИГНЕШ НИЩО ХУБАВО, сме прави.Целта е ти да го разбереш във възможно най-кратки срокове.

Кое е глад? При необходими 2000 калории да ям 1500? И да тренирам 5 пъти седмично? Това което си ми писала от 1 до 4 съм го писала около двайсетина пъти, че го правя. Отказвам се вече, явно всеки чете избирателно.

21.06.13
14:02

Извинявай,ама ако цял живот си се хранила с по 2000кал добре.Ама от 3000-4000 да минеш на 1500 изведнъж..си е глад,да :)
Продължавай в същия дух да си повреждаш метаболизма!

Мнението беше редактирано от Juls на 21.06.13 14:04.

Вчера: 7ч.- филия Бонус, кафе, вода

8ч- карнитин, фитнес час и нещо

обяд 12ч- една тиквичка на фурна с извара и яйце
      16ч- 10-12 бадема
      19ч- свинска пържола, салата

казано от JulsaVena на 21.06.13, 14:02:

Извинявай,ама ако цял живот си се хранила с по 2000кал добре.Ама от 3000-4000 да минеш на 1500 изведнъж..си е глад,да :)
Продължавай в същия дух да си повреждаш метаболизма!

Ми аз не минах директно на 1500. Един месец бях на 2400, после на 2000. Не свалих нищо, метаболизмът ли е причината? И колко да чакам? След като базовия ми метаболизъм е 2000 ккл, какво трябва да се случи та да започна да свалям, само на тоя въпрос ми отговори. И след като намалих калорийния прием на 1500, изведнъж се оказа, че започнах да свалям. Другата седмица ще меря отново и мускули и мазнини и ще ти кажа специално какви са точно тия свалени 5 кг. Но и мускул да има в тях не ме бърка, понеже имам 62 кила мускули. Един кг мускул ще преживея да загубя, като е придружен с 4 кила мазнини.

22.06.13
10:36

На 2000ккал не си сваляла,защото е трябвало време-поне няколко месеца,но резултатите ще са трайни и няма да ги загубиш.Това,че не виждаш разлика веднага,не означава,че нищо не се променя.Има ли отрицателен калориен баланс,дори -200ккал да е, ще се отслабне,стига да има търпение и воля да се поддържа.В бъдеще ще има резултат.По-добре е за 4 месеца например да свалиш 4 кила,но да ги свалиш трайно и правилно .... или поне според мен е така ... всеки си преценява (:

22.06.13
11:27

Успя ли да постигнеш пулс 110-120 при кардио заниманията? Според моето лично мнение това трябва да е една от основните цели в тренировката ти.

http://www.bb-team.org/articles/1039_znaem-li-vsichko-za-kardio-trenirovkata

Мнението беше редактирано от Viara Keranova на 22.06.13 13:17.

22.06.13
12:13

62 кила мускули :D

казано от Viara Keranova на 22.06.13, 11:27:

Успя ли да постигнеш пулс 110-120 при кардио заниманията? Според моето лично мнение това трябва да е една от основните цели в тренировката ти.

Пулсомера и на трите пътеки не ми се вдигаше над 80. Смених залата по други причини и видях пулс 160! Максималния по книга ми е 174. Ок е мисля?

казано от JulsaVena на 22.06.13, 12:13:

62 кила мускули :D

Кое е смешното да се посмея и аз? Имам издадена официална карта от премерването в понеделник. Правиха ми го медицински лица и по- точно главен асистент в МУ- Пловдив. Ето част от нея:

дата 17,06
тегло 121,5
%тел.мазнини 46,1
%клет.вода 39,2
висцер. мазн./кг 14
муск.маса/кг 62,2
физикално съст. 3
костна маса/кг 3,3
баз. обмяна/ккал 2042
метабол. възраст 50

22.06.13
12:48

Ако тежиш 121кг и имаш 46% подкожни мазнини,то имаш 55,6кг подкожни мазнини.
121-55,6=65,4 активно тегло в килограми- кости,вода,мускул,органи
Теглото на главния мозък варира между 1100 и 1800гр -да приемем че твоя е 1,5кг
От тези 65кг активно тегло като извадим мозъка,остава 63,5 за другите органи,мускули и кости
Искаш да ми кажеш,че те тежат кило и половина,щото имаш 62 кила мускул? :D

Ми то си го пише, не съм го изсмукала от пръстите и вярвам на лекарите, ти за какво спориш всъщност? И не излезе ли отдавна от рамките на градивните съвети? Много държиш да ги приема, но не става, понеже вярвам на каквото видя, пипна и премеря в случая-другото е вятър и субтитри тук- там, между две реклами ... Непрекъснатото биткаджийство и противопоставяне ме изморяват.
Пък и съм радикалистка и по всички тези въпроси на първо място си мисля, че като нещо не ти харесва, не те устройва и те огорчава, просто го отстраняваш от пътя си, или ти се отстраняваш от неговия. И, само да ти заостря вниманието като последен опит-тук никъде не става въпрос за теб, съветите ти не се приемат както разбра, ти не си важна , нямаш значение, не ме интересува какво знаеш, нито коя си, нито кво казваш, нито кви лекции ми четеш, нито колко си ехидна, остроумна, опитна, отворена, нито кви резултати имаш- ти си позволяваш резки маневри на непознат терен , и на мен това не ми харесва и имам право да ти го кажа по начин, по който аз преценя- ясна ли съм? Айде чао и предлагам да се избягваме, а?

22.06.13
14:10

казано от петя стойчева на 22.06.13, 13:40:

Ми то си го пише, не съм го изсмукала от пръстите и вярвам на лекарите, ти за какво спориш всъщност? И не излезе ли отдавна от рамките на градивните съвети? Много държиш да ги приема, но не става, понеже вярвам на каквото видя, пипна и премеря в случая-другото е вятър и субтитри тук- там, между две реклами ... Непрекъснатото биткаджийство и противопоставяне ме изморяват.
Пък и съм радикалистка и по всички тези въпроси на първо място си мисля, че като нещо не ти харесва, не те устройва и те огорчава, просто го отстраняваш от пътя си, или ти се отстраняваш от неговия. И, само да ти заостря вниманието като последен опит-тук никъде не става въпрос за теб, съветите ти не се приемат както разбра, ти не си важна , нямаш значение, не ме интересува какво знаеш, нито коя си, нито кво казваш, нито кви лекции ми четеш, нито колко си ехидна, остроумна, опитна, отворена, нито кви резултати имаш- ти си позволяваш резки маневри на непознат терен , и на мен това не ми харесва и имам право да ти го кажа по начин, по който аз преценя- ясна ли съм? Айде чао и предлагам да се избягваме, а?

Juls просто се опитваше да ти разясни нещата, едва ли тя или някой друг във форума е тук, за да се заяжда с теб или друг.

Вчера:

7.30- филия Бонус, кафе, вода
12.30 салата- домат, краставица, лук, зехтин и около 100 гр сирене
15.30- 15- тина сурови бадема
18.30- пилешко бутче с кожата, салата домати и краставици

Днес:

8 часа- филия Бонус, кафе, вода
13ч- омлет- 3 яйца, кашкавал 20 гр, масло 5 гр, салата- домат, краставица, лук, зехтин
в 16 часа ще е домат и няколко ядки
вечерята ще е скумрия на фурна- около 300 гр, салата зеле, моркови, магданоз и зехтин

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1