Куца ли ми храненето според вас

20.06.13
22:05

Тренирам отскоро и всичко е 6+ в това отношение, обаче не разбирам много много от хранене и все си мисля, че нещо куца. Бих искал някой, дето има знания в тая област, да удари едно рамо и да си каже мнението. Гледах тука други теми, ама то всичко строго индивидуално. Та значи на 20 години съм, 1.89 см ,78 кг.
6:00 - 100 гр. фини овесени + кофичка кисело мляко + 6 яйца + мааалко фъстъчено масло

8:00 - тренировка (преди тренировката пия протеин true mass + амино след трен. само амино)

9:00 - 200 гр. пилешки гърди + задушени броколи и домати

11:00 - протеин

13:00 - 200 гр. пилешки гърди + картофено пюре

16:00 - 200 гр. пилещки гърди + зелена салата

19:00 - 200 гр. пилещки гърди + малко риба тон + краставица

след 19:00 ям квото ми падне - малини, мляко, портокали, ядки ...

и преди да легна пия протеин

Другото което е МНОГО мразя ориз С какво бихте ме посъветвали да го заменя

Д(

20.06.13
22:19

С повече хляб !

20.06.13
22:21

Твърде много протеин....

20.06.13
23:20

Какви са негативите на това, че приемам много протеин ?
аз не казах обаче че имам доста бърз метаболизъм ,ако е от значение

20.06.13
23:28

До колкото знам , не може да се усвоява многото протеин или може да се получи натравяне. Но само така съм чувал , не съм сигурен.Ориза го заменяш с картофи. Иначе е добре :)

Мнението беше редактирано от 100WheyProtein на 20.06.13 23:29.

20.06.13
23:29

Храненето изглежда доста добре, но месото разбира се трябва да го разнообразяваш.Не може само пилешко.Също така повече пълнозърнест хляб.Ориза евентуално с паста (пълнозърнеста) може да го замениш въпреки, че лично бих предпочел ориз със зеленчуци.

20.06.13
23:35

Друго което може да направиш е да понамалиш броя на храненията- според мен 8 е прекалено много- да не споменавам и ангажиращо.

21.06.13
00:02

По груби сметки ти приемаш около 400-450 гр протеин.Като се има предвид че си 78 кг(70кг като махнеш мазнините),това означава 6гр протеин/кг телесно тегло.Дори културистите приемат 4-5гр/кг....Това е излишно натоварване на бъбреците.Ако наистина си с бърз метаболизъм,ти трябва да преодолеш голям калориен баланс..т.е както е казано в по-горни постове-трябва повечко въглехидрати.

21.06.13
09:22

Ако махна едното хранене - 200 гр пил. гърди примерно, така по-добре ли трябва да излезе?

21.06.13
10:29

Леле с толкова пилешко да не вземеш да кукуригаш скоро? :D
Не знам от колко време се храниш така, но така може да отслабнеш още даже.
По-добре яж и свинско, телешко, риба и сърца, дробчета, ако ги харесваш.
Добави и ядки, сирене, сметана, масло и въглехидрати.

Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 21.06.13 10:30.

Яденето куца стабилно:
- безумно много протеин
- мазнините са под разумния минимум
- 8 (словом - осем!) хранения дневно

Не можем да гадаем какви са целите ти...
...вероятно при изясняването им ще “изплуват” още детайли за корекция.

21.06.13
16:29

Не харесвам дробчета, сърца и т.н. Аз пилешкото си го обичам и знам 1001 рецепти за готвене с пилешко месо, не искам да го сменям със свинско. Телешко ям, ама рядко 1-2 в месеца.

Добре де какво толкова ще ми се случи като протеина ми е в повече? Ако махна едното хранене - пил. гърди 200 гр. така не става ли?

Разбрах за въглехидратите - ще вкарам още в менюто.

Целите ми са хубаво, атлетично, симетрично тяло. Нито смятам, нито искам да ставам следващия Арнолд.

А за осемте хранения има ли причина да ги намаля? На мен не ми е проблем да ям по 8 пъти.

Мнението беше редактирано от daniel borisov на 21.06.13 16:32.

21.06.13
17:55

казано от daniel borisov на 21.06.13, 16:29:

Не харесвам дробчета, сърца и т.н. Аз пилешкото си го обичам и знам 1001 рецепти за готвене с пилешко месо, не искам да го сменям със свинско. Телешко ям, ама рядко 1-2 в месеца.

Добре де какво толкова ще ми се случи като протеина ми е в повече? Ако махна едното хранене - пил. гърди 200 гр. така не става ли?

Разбрах за въглехидратите - ще вкарам още в менюто.

Целите ми са хубаво, атлетично, симетрично тяло. Нито смятам, нито искам да ставам следващия Арнолд.

А за осемте хранения има ли причина да ги намаля? На мен не ми е проблем да ям по 8 пъти.

http://www.bb-team.org/articles/4180_proteinovo-otravyane

21.06.13
20:42

Добре тогава що като прегледах тука форума доста хора казват, че ядът около кило месо на ден? Те не знаятли за това натравяне ?

21.06.13
21:12

Кило месо на ден не е много, ако само това ти е протеина. Но ти освен това пиеш 3 дози протеин, ядеш яйца, извара и още доста храни, които съдържат протеин. И 3 гр/кг да го смяташ, това са ти около 200 гр. (щото е нормално да се смята на активното тегло). Останалото просто ти е излишно. С повече протеин няма да правиш по-бързо мускули, тялото си има определен капацитет, който не можеш да надскочиш.
Смяташ си протеина 2-3 гр/кг., смяташ колко калории ти трябват за да качваш (или сваляш), вадиш калориите на протеина от тази цифра и остатъка си го набавяш от мазнини и въглехидрати, според целите.

Мнението беше редактирано от Петко К на 21.06.13 21:13.

22.06.13
11:00

Благодаря за отговора. От днеска намалям протеина.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1