Прости въглехидрати при НВД и вечерни тренировки - мнения

15.06.11
21:33

Въпроса ми е малко комбиниран но си мисля , че мястото му е в този раздел. В момента съм на НВД. Висок около 180см , 96кг, 27 години. Тренирам късният следобед около 18.00 часа и след тренировка освен протеин приемам и прости въглехидрати - конкретно в случая продукт /хранителна добавка/ с 20 гр. прости въглехидрати и 20гр. аминокиселини , понякога просто два банана. Чел съм много и най - различни мнения относно приема на прости въглехидрати след тренировка. Дали заради така наречения “прозорец” до 1 час след тренировка може да се приемат прости въглехидрати поради факта , че организма ще ги изразходи за възстановяване или не е  удачно особено в моя случай при чистене и при тренировка вечер. Само да добавя , че около час и половина след тренировка е последното ми хранене /около 20.30 часа/ което е само месо и зеленчуци. Лягам си около полунощ.Може би въпроса ми се повтаря но съм объркан от многото мнения на специалисти по въпроса и моля колегите от форума да споделят опита и виждането си.Благодаря!

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 15.06.11 21:37.

15.06.11
21:35

И приятно гледане на лунното затъмнение на които имат възможност;)!!!

21.06.13
17:01

Съжалявам ,че изравям такава тема ,но и аз имам същите въпроси и аз съм на НВД на 20 год съм и съм същите килограми като колегата.Аз тренирам към 16:30 до към 17:45-18:00 макс и въпроса ми е след това да приемам ли малко количество прости въглехидрати 30 гр стафиди или  1 банан ? Моля някой да даде съвет за да не правя нова тема.

21.06.13
17:05

Няма особен смисъл.

21.06.13
17:51

Зависи от това как тренираш, колко често, правиш ли кардио и други фактори. Най-вече възстановяването, ако възстановяваш добре и без бързи след тренировка и аз не виждам особен смисъл от приема им. Моят съвет е да пробваш без тях, само протеин веднага след тренировка и да видиш как се чувстваш. Слушай тялото си.

21.06.13
20:32

казано от ALEKSANDAR GEYMAN на 21.06.13, 17:51:

Зависи от това как тренираш, колко често, правиш ли кардио и други фактори. Най-вече възстановяването, ако възстановяваш добре и без бързи след тренировка и аз не виждам особен смисъл от приема им. Моят съвет е да пробваш без тях, само протеин веднага след тренировка и да видиш как се чувстваш. Слушай тялото си.

4-ри пъти в седмицата силово + 20-30 мин кардио след трен. и сега ще включа 5-ти ден тичане на един стадион около 20 мин :)

22.06.13
19:07

Поне 40-50гр веднага след тренировка и още толкова в храненето след тренировка. Аз съм 72-3кг, тренирам 3-4 пъти седмично. Веднага след тренировка взимам 30-40гр глюкоза, вкъщи 500гр череши+300-400гр варени картофи в добри дни, в лоши 600гр+ варени картофи ( според бюджета :) ), не съм омазнил хич.
П.С. Ако целта ми е намаляне % подкожни мазнини, бих тренирал по много по-различен начин, но всеки човек си е индивидуален.

Мнението беше редактирано от aleks на 22.06.13 19:08.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1