21.06.13
17:57
Здравейте, избрал съм си тази фитнес програма (http://www.bb-team.org/workout/4176_chetiridneven-split-za-muskulna-masa-pri-ektomorfi). Тежа 70 кг и съм висок 180, имам малко опит в тренирането. Какво бихте казали за програмата, дали е добра за покачване на маса? Някой изпробвал ли я и има ли ефект от нея? Ако може да ме посъветвате какво да наблегна да ям (знам че това е от друг раздел)? Очаквам сериозни коментари :)
Благодаря!
1. В посоченият от теб линк си пише всичко за програмата.
2. Използвай търсачката, има купища теми за хранене с цел покачване на мускулна маса... да не говоря що статии има написани...
на мен лично хич не ми допада. набиране с подхват ,набиране с надхват ,гребане с подхват,гребане с надхват ...кви са тея глупости??прави са един вид набиране,един вид гребане и тяга
1.набиране - 5 серии
2.гребане - 5 серии
3.тяга - 5 серии
тренировката за гърди и рамо - пълна трагедия!!! къде са лега и раменната преса??
1.лег
2.полулег
3.обратен лег
4.флайс
5.раменна преса
6.разтваряне
7.разтваряне от наклон
тренировката за крака също не ми харесва.закво са тея аддуктор,абдуктор,глутеус... глутеусите и тея другите се натоварват максимално от клека (до долу)
1.клек (до долу)
2.разгъване
3.тяга с прави крака (не е задължително,щот задните бедра се натоварват от тягата много)
4.сгъване (тва може след тяга)
5.прасец (стоеж)
6.прасец (седеж) (не е задължително)