21.06.13
23:57
Да, в гимнастиката няма категории, защото всички са 60 килограма, в този спорт не можеш да стигнеш до конкурентно способно ниво ако не влизаш в тази категория килограми.
Докато стрийт фитнеса е подобен на гимнастиката и в същото време съвсем различен “спорт”, така че според мен не трябва да се прилагат същите правила. Да не говорим че ако се прилагаха като в гимнастика правилата, нямаше всяко лапе на турнирите да прави естетическо грозни с неправилна форма упражнения.
То по тази логика кажи речи за всеки спорт важи същото правило... Те хората са го измислили къде е подходящо да има категории..
В Стрийт фитнеса има доста тежки момчета които се справят добре след като имат силата.. А и сега ти погледнах мерките—183см на 78кг.. Ти би трябвало да се чустваш перо на тези пропорции.. От каква тежест се оплакваш не знам.
Иначе съм напълно съгласен с мнението ти за грозните изпълнения.. но ако всеки мислеше така то нямаше да има турнири защото нямаше да има кой да се явява :)
22.06.13
11:49
Не съм съгласен с теб. Първо стрийт фитнеса не е приет спорт и за това няма установени официални критерии за каквото и да е било.
Но няма никакво място за сравнение между моите 78 килограма и някой, който е 50 килограма. На момчетата, които са по-леки и млади от мен им отнема много по-малко време да усвоят материала, докато на по-тежките им трябва много повече време.
Тези 78 килограма тежат доста, следя стрийт фитнеса и всички “известни” са значително по-леки. Зеф е 69кг., повечето са около 65-70кг.
Представи си да си научил да правиш планч за 1 година и да отидеш на състезание където някой 50кг. го е научил за 2 седмици с калпава форма.
Въобще стрийт фитнеса не трябва да се сравнява с гимнастиката.
П.С. Всъщност съм 180см. ако има значение.
казано от Hristiyan Spasov на 22.06.13, 11:49:
Но няма никакво място за сравнение между моите 78 килограма и някой, който е 50 килограма.
Изощо не съм съгласен че на по леките им е по лесно ;) Ти сам казваш че най известните (най добрите) са на около 70кг. Значи след като най добрите са в тези килограми какво общо имат 50 килограмовите ? и защо по леките не са по добри тогава ? Това са 20 кила разлика ?
Точно леките са тези които нищо не могат да правят и се гърчат като червеи на елементарните упражнения.. щото нито имат силата, нито имат добре развити необходимите мускули за целта.
Има едни норми за съотношението тегло - ръст.. Беше нещо като ръста минус 100 = на оптималното тегло. Ако се погледне повечето атлети са в тези граници ! А и не само атлети а и хора с нормално телосложение.. Другите са с наднормено тегло общо взето...
Както и да е... Успех със стрийт фитнес начинанието :)
Мнението беше редактирано от Manigga на 22.06.13 12:51.
Тези които са по-тежки са и по-силни (обикновено), тъй че от една страна е по-добре. Аз също съм над 75 кг и изобщо не искам да ставам 50-килограмов глист. Тренирам си както трябва, малко по малко ставам по-силен и килограмите въобще не ми пречат :) (като съм около 10-15% мазнина, не съм дебелак)
Мнението беше редактирано от Юли на 22.06.13 14:58.
22.06.13
23:00
Наистина не мога да повярвам, че си мислите че колкото по-тежък е човека толкова по-силен е той. Елементарен пример отново с гимнастиката - защо всичките професионални състезатели на халки са супер леки 55-60кг. По вашите изчисления и 80 килограма, 1.80 може да се справи на халките, ще е еднакво силен с по-малките. Това не са щанги, а тренировка със собствено тегло. Гравитацията е трудно нещо за преодоляване и колкото по-дълъг си толкова по-трудно е, както и колкото по-тежък си толкова по-трудно е до такава степен, че хората са открили перфектните килограми и гимнастиците даже са на хранителен режим за да останат в тези килограми.
В стрийт фитнеса дадох килограмите на Зеф за пример защото знам точно колко тежи. Украинците и руснаците които доминират в този “спорт” са 50-70 кг.
Колкото по-лек си, ако тренираш усилено ще постигнеш резултати много по-бързо от по-тежките атлети трениращи по същ начин. Толкова е просто.
П.С. още един пример: преди няколко месеца се запознам с едно момче, много нисък 1.55-1.60, около 60кг. С течение на времето забелязах, че човекът си тренира за удоволствие и супер хаотично (както и от около година) и това не му пречи да прави везни, планчове блабла и т.н. Самият той ми каза, че на тези килограми е адски лесно и предната везна я е научил на няколко опита.
Без лоши чувства.
http://www.youtube.com/watch?v=SxR242I-KEg&list=PLB40D5CD0017A0B98
Този е почти два пъти колкото теб на кила, ама като гледам не му пречи особено ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 22.06.13 23:54.
Тук говорим за хора занимаващи се със спорт и по-точно фитнес и стрийт фитнес, а не обикновени хора. То обикновен човек и 50 кила и 100 кила да е на 20 лицеви се на*ира, затова казвах че всеки както си му е удобно, 50 или 100 кг да е, той си знае.
23.06.13
21:16
казано от Петко К на 22.06.13, 23:53:
http://www.youtube.com/watch?v=SxR242I-KEg&list=PLB40D5CD0017A0B98
Този е почти два пъти колкото теб на кила, ама като гледам не му пречи особено ;)
Евала, знам го Д300, само не мога да разбера защо го сравняваш с мен като не става въпрос изобщо за такива хора. Прави кофички, лицеви и силови- силовите са склопки което е изцяло техника. Отново евала на човека, но не влиза в горепосочения критерии.
Littlebeastm е 98-99кг. и прави везни, гимнастическа стойка и тем подобни, има само една подробност- той се занимава с това от 10+ години.
Поздрави,
казано от Hristiyan Spasov на 23.06.13, 21:16:
Littlebeastm е 98-99кг. и прави везни, гимнастическа стойка и тем подобни, има само една подробност- той се занимава с това от 10+ години.
Е, и? Много ли ти се виждат? 10 г. са напълно разумен срок, ако искаш да станеш добър в нещо.
Аз съм сравнително нов в street фитнеса , но съм доста запален и ще бъде хубаво да си имаме собствен раздел.
казано от ElMatador на 24.06.13, 10:20:
Аз съм сравнително нов в street фитнеса , но съм доста запален и ще бъде хубаво да си имаме собствен раздел.
За какъв по-точно?
24.06.13
18:38
казано от Петко К на 23.06.13, 22:12:
казано от Hristiyan Spasov на 23.06.13, 21:16:
Е, и? Много ли ти се виждат? 10 г. са напълно разумен срок, ако искаш да станеш добър в нещо.
Не, не ми се виждат много. Това за мен е напълно разумен срок да станеш добър в нещо с което се занимаваш и си постоянен. Но дискусията се водеше около много по-леките индивиди които постигат същите резултати за 3-4 пъти по-късо времетраене :)
02.06.14
13:40
Здравейте Приятели и Колеги :) Тренирам лостове от 1 месец и няколко дена и имам 1 проблем вече от няколко дена ми е като съм се хванал по обикновения начин за набиране и ме боли ръката малко по надолу от китката болиме не пре набирането а като се пусна защо така ? където е с червено ме боли :)
02.06.14
15:16
Предмишницата ти не е свикнала и ти е слаб хвата. Ако се търпи би трябвало с времето да отмине, но иначе пробвай да се набираш с неутрален хват временно, докато премине.
Мнението беше редактирано от b0ta s L0sta на 02.06.14 15:16.
казано от Martin Petkov на 02.06.14, 13:40:
Здравейте Приятели и Колеги :) Тренирам лостове от 1 месец и няколко дена и имам 1 проблем вече от няколко дена ми е като съм се хванал по обикновения начин за набиране и ме боли ръката малко по надолу от китката болиме не пре набирането а като се пусна защо така ? където е с червено ме боли :)
Спри лостовете и проблемът ти ще изчезне.