Кето диета - какви източници на мазнини са за предпочитане?

21.06.13
22:26

Главно ме интересува кои са най-добрите източници на мазнини за този хранителен режим, защото ако съдя по собствените си макрота тва са адски много мазнини. Ако може да коментирате и препоръчително количество, защото не ми е ясно как може да се набавят нужните калории само от ‘’полезни мазнини’‘. :D

21.06.13
23:06

Полиненаситените и мононенаситените мазнини.

21.06.13
23:09

Мазнини:
ЦЕЛИ яйца! масло, зехтин, ядки, тлъсто месо.

Ако вместо пилешки гърди си ядеш цяла кокошка (от село) няма да имаш проблем с макротата. Вместо 4 белтъка и един жълтък - 5 цели яйца бъркани в масло.

21.06.13
23:36

Добре са ти казали. Аз ще добавя какви да избягваш:
хидрогенирани (маргарин)
транс (вафли, сладки, шоколад, пържени картофи и много други)
Далеч от тях, не че тия дето не са на ВМ диета не трябва да ги избягват ;)

Мнението беше редактирано от aleks на 21.06.13 23:40.

22.06.13
09:07

НАситени мазнини - масло, мас, сметана. С тях можеш да си готвиш.
НЕнаситените мазнини - растителните олиа. Консумирай ги само в сурово състояние, но не прекалявай с количеството им. 4-5 супени лъжици дневно. Не ги подлагай на термична обработка, понеже се окисляват и стават канцерогенни.
Другото са ти го казали по-горе.

Благодаря ви за информацията! :)

22.06.13
20:37

Ето едно интересно четиво, където сравняват метаболните ефекти на полиненаситените и наситените мазнини при кетогенен режим:
http://jcem.endojournals.org/content/89/4/1641.long

22.06.13
21:13

казано от ALEKSANDAR GEYMAN на 21.06.13, 23:36:

хидрогенирани (маргарин)

Хидрогенирането е процес на обработка на мазнините. Транс мазнини няма, има мазнини съдържащи транс изомери на мастните киселини. По-същество двете неща, които си написал са едно и също нещо ;)

22.06.13
22:30

казано от summertime на 22.06.13, 21:13:

казано от ALEKSANDAR GEYMAN на 21.06.13, 23:36:

хидрогенирани (маргарин)

Хидрогенирането е процес на обработка на мазнините. Транс мазнини няма, има мазнини съдържащи транс изомери на мастните киселини. По-същество двете неща, които си написал са едно и също нещо ;)

Някъде да съм написал, че са различни? В разговорната реч и двете думи се използват. Не е нужно да разбираш от биохимия, за да водиш една идея по-здравословен начин на хранене като максимално им намалиш консумацията.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1