23.06.13
10:16
Здравейте. Имам интересен здравословен проблем. занимавам се с кросфит от близо 2 годино, но до момента не ми се беше случвало. става дума за сърцебиене и тежест в гърдите, придружени с лек задух и изнервеност след по-интензивен комлекс. имали ли сте в практиката си такъв случай и сериозен и притеснителен ли е според вас. спортувам от 4 годишен, активно от повече от 10 години. но през последната година се появи този проблем. преглеждаха ми лекари (уж специлисти) но не откриха нищо освен спортно сърце. въпроса ми е, възможно ли е да е от претрениране. позвал съм и добавки и стимуланти. ще се радвам ако ми отговорите. благходаря предварително.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 23.06.13 10:21.
23.06.13
10:22
20-30 минути след тренировката как си със сърцето и и тежестта?
23.06.13
10:27
Ако имаш сърцебиене и ти става лошо и вечер като си лягаш, 100% претренираш. Казвам ти го от опит, аз навремето претренирах по 5 пъти на седмица и вечер ми се виеше свят, сърцето ми щеше да изскочи и се чудих какво става с мен, а отговорът беше очевиден. Храни се повече, възстановявай по-добре.
24.06.13
10:37
получава се около два часа след тренировка. иначе след самата тренировка съм тонизиран, дори зареден. дали с по-добро възстановяване ще се оправи това? колегата който си имал този проблем, как го реши?
24.06.13
10:47
Честно ли? Спрях да тренирам. По-точно спрях да ходя на тренировки, така да се каже, направих си бенефис на спортната кариера в бойните изкуства :D Кросфитът е същата работа - голямо и комплексно натоварване, при което лесно се претренира. Не те съветвам да спреш да тренираш, не ме разбирай погрешно, но бих ти препоръчал да вземаш добавки за възстановяване, да се храниш добре и да почиваш по-ефективно, ако се занимаваш сериозно. Кросфитът аз лично го уважавам, харесва ми идеята за “ултимативния” атлет.
24.06.13
15:24
ако тряа да съм честен се захванах с кросфита след като спрях 15 годишна тренировачна кариера в плуването. това беше най-близкото до натоварванията които съм имал там. но явно напреднах прекалено бързо (подозирам че е заради подготовката ми от плуването) и от там дойдоха и проблемите ми. но не знам какви добавки са подходящи за този тип натоварвани. едно време с нас се занимаваше спортен лекар, а сега съм сам...