Привет дами!

Здравейте дами,
Тъй като не съм запознат с методиката на вашите тренировки, а имам дебат с приятелката си на тема тренировки, ще ви помоля за помощ. Какви тренировки бихте препоръчали за едно напълно начинаещо момиче с тегло 42 килограма.
П.С. Знам че има търсачка и програми, в сайта. Въпросът ми е че искам да чуя мненията Ви!
П.С Целта е сваляне на мазнина и постепенно покачване на мускулна маса.
Благодаря предварително :)

Темата беше редактирана от Влади Андонов на 22.06.13 23:35.

22.06.13
23:38

Приятел, не съм дама, но все пак искам да попитам колко е висока тази девойка, че в тия 42 кг събира и мазнини чак....

170, както знаеш женският организъм е доста по-податлив към натрупване на мазнина.

22.06.13
23:50

казано от Владислав Андонов на 22.06.13, 23:40:

170, както знаеш женският организъм е доста по-податлив към натрупване на мазнина.

Абе 42 килограма на 170 см са ужасно малко. Вземи да я храниш тая твоята приятелка.

Опитвам се, искам да ми предложите някакъв тренировъчен режим, храненето ще и го оправя. Бих искал да чуя от жена препоръка, знам че тука има много хора с акъла си, но ще съм по-склонен да приема женско мнение тук.
Благодаря ви :)

22.06.13
23:59

Ами щом като държиш на женско мнение :)...Най-добре я включи от сега на системи, защото при 42 кг на 170 см едно евентуално сваляне особено на въпросните “мазнини” ще доведе до много лоши последици за здравето й, което подозирам и сега не е особено цветущо.

Мнението беше редактирано от Мари А. на 23.06.13 00:00.

Говорим за покачване на мускулна маса,нали се изразих правилно?
Казах че храненето ще го оправя само ме насочете към какво да действам 3-дневен, 4-дневен сплит, кардио, домашни тренировки?

23.06.13
00:06

Базови упражнения + качествено и стабилно хранене. Това си мисля аз, може и да греша.

Най-накрая някакъв коментар по темата.
Благодаря ти Криси :)

23.06.13
14:36

Че то само мъжки и само женски упражнения има ли... Тя една жена може да си прави и клек и тяга без проблем.

23.06.13
14:55

Може . И най-лошото като видиш жена да ги прави с по-големи тежести от мъж :д

Разлика няма, да съгласен съм. И все пак не мисля, че много момичета ще тръгнат да правят системи за сила от рода на 5х5 :D

23.06.13
16:53

Е, ясно, малко жени ще се съгласят да правят 5х5 въпреки че не виждам нищо лошо. Все пак една жена с тегло 45- 50 килограма едвали ще вдига същите килограми като един мъж, както й да е.
Аз на скоро имах един спор с една колежка която в момента е на диета, по точно на глад. На работа си носи само едно двулитрово шише с незнам си какъв чай, и тук- таме някой плод... страшна работа.
Посъветвахме я с едно момче, че килограми не се свалят с гладуване и че примерно трябва да ходи на фитнес, да прави някакви базови упражнения и прочие, а не само чай и кростренажор. Отговорът й беше- не искам фитнес, не искам да приличам на горила...
Утре пак продължаваме със съветите, но да се спори с жена е загубена кауза.

Тя ш’е прави лунната диета-седиш и гледаш луната и сваляш килограми, Cosmopolitan е “най-великият” източник на хранителни режими.
Проблема е там, че в главата им е забито, че повече килограми означава по-дебел/дебела. Тъжното е, че тези митове са се утвърдили в годините, именно от хора, подобни на редакторите на женските списания. Не твърдя, че разбирам от фитнес и бодибилдинг, но на моменти някои работи са просто налудничави. :D

23.06.13
19:14

казано от Владислав Андонов на 23.06.13, 17:49:

Тя ш’е прави лунната диета-седиш и гледаш луната и сваляш килограми, Cosmopolitan е “най-великият” източник на хранителни режими.
Проблема е там, че в главата им е забито, че повече килограми означава по-дебел/дебела. Тъжното е, че тези митове са се утвърдили в годините, именно от хора, подобни на редакторите на женските списания. Не твърдя, че разбирам от фитнес и бодибилдинг, но на моменти някои работи са просто налудничави. :D

Вярно , но също така и ПРЕКАЛЕНО МУСКУЛЕСТА. Много ми е смешно , когато чуя момиче да казва - Не искам да ходя на фитнес и да качвам килограми , че ще стана като АРНИ.Е кажете я тая тайна как става бе , мамка му. А напоследък доста често се чува това..

И да им го обясниш, пак няма да го приемат. Смятат си, че ш’ станат мощни и т’ва е.

23.06.13
20:00

Една позната се зариби супер много по фитнеса, направи адското тяло- отслабна, стегна и изгради мускулатурата си, придоби направо атлетичен вид (тренира някъде от 2 години). Естествено с базови упражнения и без “космополитън диети”.
Не е пълна и отпусната, тежи около 55- 60 килограма (естествено килограмите не са важни в случая). Когато й чуха килограмите, “приятелките” й веднага започнаха да я оплюват, че тежала много :D . За сметка на това другите момичета правят разни диети с кафенца, цигарки и солетки и от време на време бягат с фолио на корема :D . Но нека си стоят кокалести с отпусната кожа и паласки :D .

23.06.13
20:05

То да е х*й да ѝ го набиеш, ама то акъл... :D

23.06.13
20:07

казано от CarnalK на 23.06.13, 20:05:

То да е х*й да ѝ го набиеш, ама то акъл... :D

:D:D:D

Да той баща ми имаше един много хубав лаф:
“Ех Владиславче, Владиславче, акъла е мек, той не е като х*я да ти го наперат и да го научиш. Трябва да се потрудиш!”
Та и в, тоя случай има нещо такова. :D

Мнението беше редактирано от Влади Андонов на 23.06.13 20:30.

Килограмите наистина са малко на този ръст.
Пожелавам от все сърце постигане на целите и качването на мускулна маса :)
Редуцирането на мазнините ще го постигнете в процеса на трениране и чрез храната.
Казваш, че е начинаеща.
Начинаеща в спортуването, или в тренирането с тежести?
И при двата случая според мен не е удачно разделянето на сплит.
Нека тялото и първо свикне цялостно с новата промяна, да натрупа опит, мускулите да бъдат тренирани и след това разделяйте по сплит.
Колко пъти седмично може да тренира?
Как ще и бъдат организирани тренировките?
Мисля, че ще е добре в началото да тренирате цялото тяло, с ден-два почивка между тренировките. Нека има базови движения, но внимавайте със заучаването на техниката.
По-натам може да разделите горна и долна част.
Не е удачно да прави кардио - не прекалявайте с него.
Работните тежести да са достатъчно големи, че да натоварят адекватно мускулатурата. При заучаването на техниката започвайте с нещо по-леко, след това плавно увеличавайте.
Но така - без да познаваш човека, без да си го виждал и без да знаеш нищо повече от килограми и ръст, си говорим малко наизуст.
Ти си до нея, наблюдавай я и с времето най-добре ще прецениш как да тренира :)

Надявам се с храната всичко да е ОК

23.06.13
20:54

Владиславе , ако всички момичета мислеха като твоето света щеше да е много по-хубав , но всички сме различни все пак.Тя ще ти бъде и фитнес партньор освен другото , както и ти на нея , но внимавай , да  не ти стане трудно да вдигаш неината щанга :D Опасни са ей :D

23.06.13
23:05

И на мен между другото винаги ми е било интересно как едно момиче влиза във фитнес залата и започва да тренира ? Странно е да започне по типичните методики на мъжете ,но пък други начини има ли ?!

Някой може ли да напише една примерна тренировъчна схема за женски ... Храненето ми е ясно - белтъчини , мазнини и по-малко въглехидрати с цел покачване на чиста мускулна маса :)

Ахахаха, Пенев, оправяш ми деня братле :D

veronique благодаря ти за съвета, знам че е глупаво да се направи програма просто на мерки от типа тегло и ръст. Сега лятото ще имаме достатъчно време да тренираме и почиваме заедно, радвам се че ми даваш съвет. Ще го послушам!
Надявам се след време и тя да започне да посещава форума и да се приобщи към културата тук.

24.06.13
11:31

казано от RAPER на 23.06.13, 23:05:

И на мен между другото винаги ми е било интересно как едно момиче влиза във фитнес залата и започва да тренира ? Странно е да започне по типичните методики на мъжете ,но пък други начини има ли ?!

Някой може ли да напише една примерна тренировъчна схема за женски ... Храненето ми е ясно - белтъчини , мазнини и по-малко въглехидрати с цел покачване на чиста мускулна маса :)

Че то методиките за мъжете и жените са едни и същи.

24.06.13
11:46

казано от CarnalK на 24.06.13, 11:31:

Че то методиките за мъжете и жените са едни и същи.

Определено зависи от целите, дали иска девойката да вдига 200кг. тяга или да е гъвкава като пантера !

24.06.13
11:50

бих обърнала повече внимание на факта, че момичето е с 10 кг под минималното здравословно тегло за ръста й според ИТМ. И ако за хора с развита мускулатура индекса не е актуален, то за младички подрастващи на диета е много важен според мен.
програма? Ами не е като да няма в сайта няколко полезни.

А за  базова програма? Тренировка за цялото тяло с 8-10 упражнения ще ” стопи лагерите” на това слаботелесно девойче. Разделяне на горна и долна част не е лошо, или на бутащи и дърпащи.
упражения?-съвсем съвсем опростено за начало:

крака=клек, напади, плие, лег преса , сгъване, разгъване-различни съчетания
гърди= лицеви опори, лег с гирички,  пек-дек машина
гръб=дърпане на вертикален скрипец, дърпане на хорзонтален скрипец, гребане с дъмбел
рамо-раменна преса с гирички, разтваряне встрани
ръце-сгъване за бицепс.разгъване зад врат за трицепс с гирички/ или на скрипец с прави ръкохватки
корем-каквото се сетиш

24.06.13
11:58

“Определено зависи от целите, дали иска девойката да вдига 200кг. тяга или да е гъвкава като пантера !”

Ами не виждам какво пречи двете да са съчетани? Справка-виждал ли си акробатичните  съчетания на фитнес състезателките ???
има хиляди клипчета :) ето едно
http://www.youtube.com/watch?v=Fmi-oMesg3I

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 24.06.13 11:59.

24.06.13
12:13

казано от Queen Kobra на 24.06.13, 11:58:

“Определено зависи от целите, дали иска девойката да вдига 200кг. тяга или да е гъвкава като пантера !”

Ами не виждам какво пречи двете да са съчетани? Справка-виждал ли си акробатичните  съчетания на фитнес състезателките ???
има хиляди клипчета :) ето едно
http://www.youtube.com/watch?v=Fmi-oMesg3I

Пак повтарям зависи от целите как иска да изглежда девойката/с билдерска визия или като модел на виктория/, но за нейните мерки най добрият /според моето некомпетентно мнение/ вариант в момента е 3-4 тренировки в  седмицата с собствено тегло и много качествена храна !  След като набиранията,лицевите,нападите,клековете и т.н.,станат лесни може да се ориентира в много нови посоки!

п.п. Танца на Nicole Duncan е страхотен,но не бих го описал “гъвкав”...по скоро “експлозивен” (y)

24.06.13
12:33

Собствено тегло? Колко нетренирани жени познаваш, които могат да правят лицеви и набирания?!

24.06.13
12:41

Владислав Андонов, вместо променяш момето, направо взимай  Блажка :)

24.06.13
12:47

казано от Петко К на 24.06.13, 12:33:

Собствено тегло? Колко нетренирани жени познаваш, които могат да правят лицеви и набирания?!

Набирания с отскок,с ластици,с помощ.....Лицеви на колене,наклон....и т.н. ....Но това е мое мнение,както вече споменах “некомпетентно” !

Коя е Блажка? Относно програмата на Queen Kobra, ще го взема в предвид.
Благодаря ви :)

25.06.13
09:53

По-добре така , от колкото да се друса,пуши и налива с алкохол.В последно време все повече взехме да гледаме странно на някое момиче или момче , което  тренира , а да смятаме за съвсем нормално да извършва по-горе изтъкнатите деиности.

25.06.13
10:08

всичко е странно в началото-училище, работа-свиква се. След 1-2 месеца ще се чувства в свои води в залата. Нека момичето се научи да ходи на тренировки сама и да мисли за тренировката, докато тренира-зависимостта от настроението на приятелки, с които да ходи, не е много положително.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1