23.06.13
00:47
Здравейте,аз съм момиче на 22 години и искам да ми дадете съвет относно това какъв протеин да си избера.Искам го с цел да си набавя необходимото количество белтък за деня.По принцип не го искам за покачване на мускулна маса....искам го за отслабване,защото знам че организмът се нуждае от голямо количество белтък за да се стимулира процесът на изгаряне на мазнини,а не както при мен става хабене от мускулната маса.Мисля да го приемам сутринно време само.
Благодаря.
Темата беше редактирана от Сиска на 23.06.13 00:48.
казано от Сиска на 23.06.13, 00:47:
Здравейте,аз съм момиче на 22 години и искам да ми дадете съвет относно това какъв протеин да си избера.
Избери някои от тези източници: яйца, месо, риба, млечни продукти.
Мнението беше редактирано от m373x на 23.06.13 00:57.
Изчислено трябва да поемам около 100г чист протеин на ден...като се има предвид,че една пържола ми дава 6г.....просто не мога да поемам такова голямо количество храна и затова съм се насочила към хранителните добавки.
23.06.13
01:11
И аз искам сутрин да седна с кафенце и пържола в ръка...Да ама не ,протеина и дим да ме няма..
Бих ти препоръчал PhD Pharma Whey,определно е хубав но и малко скъпичък.
Ако търсиш нещо по евтино SYNTRAX Whey Shake,може би най-вкусният протеин,и доста често е употребяван от жени поради тази причина-като им се дояде нещо сладко-пият протеин.
Каква е тая пържола 6гр протеин=20грама пържола....бъркаш някаде
Мнението беше редактирано от Кинкенофрен на 23.06.13 01:13.
В ОГРОМНА грешка си ако мислиш, че една пържола ти дава само 6г протеин.
погледни таблиците в тези статии
http://www.bb-team.org/articles/2158_pile.-pileshko-i-kokoshe-meso
http://www.bb-team.org/articles/2843_svinsko-meso
може да има 20г белтък в една пържола,но от организма се усвояват едва около 6г за жалост ...много хора не го знаят тов аи често се подвеждат...животинският белтък е много трудно усвоим от организма и поради тази причина не се усвоява цялото количество белтък от цялата пържола...затова искам някакъв протеин.
23.06.13
14:35
Това да не си го чула от д-р Емилова. :x
23.06.13
15:17
казано от Сиска на 23.06.13, 14:20:
...животинският белтък е много трудно усвоим от организма и поради тази причина не се усвоява цялото количество белтък от цялата пържола...
А как стои въпросът с белтъчините в млякото и млечните продукти?
Те също са животински реално...
23.06.13
15:42
може да има 20г белтък в една пържола,но от организма се усвояват едва около 6г за жалост ...
Защо затвориха темата с бисерите се питам аз?
23.06.13
15:44
може да има 20г белтък в една пържола,но от организма се усвояват едва около 6г за жалост ...много хора не го знаят тов аи често се подвеждат...животинският белтък е много трудно усвоим от организма и поради тази причина не се усвоява цялото количество белтък от цялата пържола...затова искам някакъв протеин.
Само информативно! Научно е доказано, че утилизацията на животинския белтък в човешкото тяло варира в границите 85-90%. Разликата идва от индивидуалните особености на организма, възрастта, пола и т.н. Почти двойно по-ниска е утилизацията на растителния белтък, в някой случай дори и по-ниска! Относно това което питаш в първия си пост, е вярно но не съвсем. Плющенето само на протеин, няма да ти бъде от полза, ако държиш нещата да стават здравословно. Важен е баланса между приетия протеин и въглехидратите. Освен това, организма има необходимост от постъпване на хран. вещества през целия ден, предвид че динамиката на метаболизма през деня е различна. Най-добре е някой по-компетентен да ти направи хранителен режим, съобразен с твойте индивидуални особености. Протеиновата матрица на PhD на мен лично ми е гадна на вкус. Пробвал съм да го пия, и ми се повръщаше от вкуса на ванилия. Другия вариант е Lean Dessert на BSN, който ако можеш да си го позволиш финансово, би бил най-удачното решение за теб, вкуса не го коментирам, за мен е без конкуренция. Не знам дали Синта6 става за жени, иначе финансово той е малко по-изгоден.
23.06.13
16:01
Не знам дали Синта6 става за жени, иначе финансово той е малко по-изгоден.
Синтата я остави, в нея има захар, едва ли е най-подходящ продукт за сваляне на мазнини. Иначе на който и суроватъчен протеин да се спре, с малко въглехидрати, няма да е проблем. Като е решила да пие - да пие. А още по-добре е изолат, само че са малко по-скъпи, както на всички ви е известно. И въпреки всичко, може би е най-добре да се погледне някой от режимите в сайта и да се следва, за да има някаква полза от приема на пудрата, иначе така на сляпо си е пилеене на средства.
Мнението беше редактирано от Севастократор Стрез на 23.06.13 16:02.
23.06.13
17:19
Заложи на изолат, малко по-скъп е, но вътре няма излишни въглехидрати.
24.06.13
13:24
Mex Isolate, Syntrax Nectar.
24.06.13
14:10
Сиска, ако вярваш в това, което каза за усвояемостта на животинските белтъчини, приемането на такъв продукт за теб ще е доста неизгодно от финансова гледна точка. Суроватъчният протеин (какъвто е изолатът) е с животински произход (мляко), а белтъчините от суплементи са сравнително по-скъпи в сравнение с тези от храна.
ON Whey Gold Standart Пил съм няколко разфасовки, добра разтворимост, добър вкус, доволен съм от него. Напоследък се чуват лоши отзиви, че са го развалили и т.н. До преди 2 седмици го пиех не съм забелязал някаква разлика. Приемлива цена.
PN Pure Whey Приятелката ми го пие. 1:1 с ОН, малко е по-сладък.
PhD Аз лично не ти го препоръчвам. Цената е като на горните два, максимум 5-10лв разлика. Не се разтваря добре и като вкус е малко странен.
ON Hydro Whey Изолат съм пил този, значително по-скъп, няма някаква осезаема разлика освен в олекването на портфейла.
В момента пия Amix Pure Fusion, не ти го препоръчвам. Слаб вкус, не толкова добра разтворимост, леко се пени.
П.С. Ако мислиш да правил ВБД, внимавай не е безопасна и без странични ефекти! Комбинирай с БЦАА и аргинин допълнително.
Мнението беше редактирано от aleks на 24.06.13 15:50.
24.06.13
18:56
То стана като реклама, но както и да е! Не знам какво против имате Синтата? Това че съдържала захар не мисля че е проблем. Една доза Синта съдържа точно 200ккал. мен лично ме засища за 3 часа, а и вътре си има много други съставки BCAA, ензими и др. Просто ще си има предвид тези калории, и ще си ги включи към общите за деня. Що се отнася до това дали е за отслабване или не, мисля че това няма особено значение. Аз пия Синта от четири години нон стоп, и когато трябваше свалях пача, а сега просто си поддържам теглото. За мен лично е важен и вкуса на това което ям и пия. Не знам защо хвалите толкова Синтракса, при положение че е пълна помия. Има вкус на парфюмирано нишесте, и въобще не засища.