По стегнати бедра ;)

Темата е заключена.

24.06.13
21:32

Здравейте и от мен. След като изчетох толкова дневници реших и аз да си направя един такъв.На 24 съм  висока 1,61 и съм 48-49 кг :) посещавам фитнес залата  от 8 месеца и освен, че през първите няколко месеца свалих 4 кг ( това ми беше и целта поради която започнах и посещението на залата )  също така се и стегнах :).Като цяло не съм човек който би могъл да се придържа към точно опредлен хранителен режим, но от около две години избягвам да си хапвам тестени храни, както и пържени неща, много рядко мога да си позволя нещо тестено да хапна. Също така не пия газирани напитки от доста време ( е алкохола не съм го спряла, но е в умерени количества ;) ) Реших да създам своя дневник тъй като бих желала да чуя мненията ви относно начина ми на трениране а също така и начина ми  на хранене мисля че има какво да се желае от мен.
Цел 1 - стягане на бедрата, тъй като нещо не ми харесват по скоро вътрешната част 
Цел 2 - може би по добър подбор на храни тъй като все пак тренирам.
И така... Днес Закуска 9:00 -  1 кофичка кисело мляко 0,1 % и 3 с.л. щ’;лл/.,мюсли
          Към 10:30 - малко диня към 3 парченца :)
          В 11:45 ТРЕНИРОВКА  Тренажори за коремна мускулатура 4 серии по 50
                                Затваряне на бедра на Аддуктор машина 6 серии по 20
                                Избутване на лег преса 8 серии по 50
                                Бедрено разгъване  2 серии по 50  
                                Бицепсово сгъване на машина  2 серии по 50
                                С гиричка от 5кг правя упражнения за сланинки хаха аз така им казвам на всяка страна 2 по 80 повторения
                                Велоергометър 35 мин. Попринцип кардиото ми е минимум 40 мин. но днес по малко :)
След като се прибрах си приготвих една пъстърва на фурна и една салатка от един домат, краставица  и малко сирене и 1 час след тренировката си хапнах 14:30 часа.
В 17:00 Една ябълка
И в 19:10 Салата от един домат и краставица и така обичаното от мен сирене плюс една пилешка пържолка.
Винаги когато прегладнея изяждам някоя ябълка. И да не забраве пия всеки ден 1,500 или 2 л. вода и много кафета пия на ден 3-4 не ми мърдат....и това е от мен за днес :)

Успех в това към,което си се насочила ! Ще следя дневника с интерес. :)

Въпрос 1 - имаш ли намерение да започнеш се храниш така, че да си здрава и силна?
(в момента храната ти е далеч от това)

Въпрос 2 - имаш ли намерение да тренираш така, че да подобриш визията, тонуса и усещането си?
(в момента тренировката ти е трагична)

24.06.13
21:48

Кое по точно е трагичното ???

24.06.13
21:52

Требе щанга! :D

казано от desislava drumeva на 24.06.13, 21:48:

Кое по точно е трагичното ???

Трагично е това, че тренираш с тежести, които са далеч от ефективните при така поставените от теб цели.
Не мога да хвана принцип в тази тренировка, но това е друг въпрос.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.06.13 22:03.

24.06.13
23:08

казано от Smiley face на 24.06.13, 21:32:

В 11:45 ТРЕНИРОВКА  Тренажори за коремна мускулатура 4 серии по 50
                                Затваряне на бедра на Аддуктор машина 6 серии по 20
                                Избутване на лег преса 8 серии по 50
                                Бедрено разгъване  2 серии по 50  
                                Бицепсово сгъване на машина  2 серии по 50
                                С гиричка от 5кг правя упражнения за сланинки хаха аз така им казвам на всяка страна 2 по 80 повторения

Ехаа, то Tова си е направо кардио тренировка...Последния път, когато се опитах да правя упражнение с по 50 повторения в серия(клек), така от любопитство, имах чувството, че ще ми изхвърчат капачките на коленете. (giggle)
Не е нужно да правиш по толкова много повторения - първо, че е неефективно, второ - натоварваш ставите излишно. С правилно подбраната тежест, но с по-малко повторения, можеш да постигнеш много по-добър резултат.

Мнението беше редактирано от Мари А. на 24.06.13 23:15.

25.06.13
09:20

и аз смятам, че 50 повторения са много далеч от какъвто и да е резултата, освен износване на стави. . По този начин изобщо не стимулираш мусколите си, само движиш ставите.Как правиш 50 повт. лег преса-без тежести предполагам. Самата поредност на упражненията е безсмислена-започни с основното-лег пресата(-а защо не и клякане без тежест, плие и напади  ?????????? ) после “оформящите” упражнения- сгъване. разгъване, аддуктор-който е напълно излишен ако си натоварила бедрата с основното упражнение.
И какво за бога прави “бицепсово сгъване” насред тренировката за крака? Да не би да е сгъване за задно бедро? (надявам се да е това).
По-добре си избери програма от сайта-за кондиция и отслабване при дами или за тонус-както се казваха там. Или просто намали бройките до 15 повторения максимум с по-голяма тежест.
И по 180 упражнения за сланинки да правиш, няма да ги свалиш с тях.
С тази тренировка първо си губиш времето, второ здравето, трето времето а също и парите за зала :)
Желая ти успех

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1