07.07.11
17:04
Здравейте на всички! Тренирам бокс и се нуждая от съвет какви добавки да взимам за възстановяване и покачване. Чел съм протеин. Да де протеин ама само протеин ще кача ли маса? С какво друго да го комбинирам? За креатина знам, че е вреден при боксьорите. Мислех си нещо от рода на аминокиселините. Дайте съвет моля ви! Тренирам бокс 5-6 пъти седмично и към края на тренировката не мога да си вдигна гарда, така съм изморен. Мисля и да ходя 2 - 3 пъти седмично на фитнес. Също да не ми станат бавни ударите, от това е притеснявам. На 16 години съм, тежа 72кг, висок съм 177см. Благодаря!
07.07.11
18:46
Не ти трябват добавки. Поне на този етап.
07.07.11
19:07
Протеина е храна на прах(замества едно хранене).Удобно е за след тренировка.Ако искаш да качваш трябва да се храниш стабилно,но с хубава храна.Понеже гориш много калории с бокса наблягай на въглехидратите (макарони,картофи,ориз,хляб ,овес) Ако си решил да пиеш протеин поне 50 и повече процента от белтъчините за деня трябва да постъпват от твърда храна.
20.06.13
12:17
Здравейте , на 22 години съм тежа 78 кг и съм 1.80 см и тренирам бокс 4-5 пъти седмично.
Цел номер едно ми е да кача мускулна маса и Ви моля за съвет дали да взимам протеин (ако да препоръчайте моля).
За целта нужно ли е да комбинирам бокс с фитнес (ако е добра идея посъветвайте ме кога и по колко да тренирам фитнес).
Благодаря Ви предварително :)
20.06.13
12:20
Протеинова пудра е оправдано да купуваш само след като си изчерпал ВСИЧКИ варианти да си осигуряваш нужните белтъчини чрез нормална храна.
1.Защо ти е в бокса да качваш килограми ? Там далаверата е друга.
2.Да не мислиш пък ,че от протеин ще качиш ?
3.Нямате ли всяка седмица силови тренировки , че искаш да ходиш на фитнес ?
Мнението беше редактирано от rory на 20.06.13 12:33.
20.06.13
17:04
Има силови да , аз питам в качеството си на лаик :) благодарско за бързите отговори . Аз знам че трудно ще стане качвАне на мускул с бокс поради интензивните тренировки и за това реших да питам за протеин .
казано от Теодор Вълкадинов на 20.06.13, 17:04:
Има силови да , аз питам в качеството си на лаик :) благодарско за бързите отговори . Аз знам че трудно ще стане качвАне на мускул с бокс поради интензивните тренировки и за това реших да питам за протеин .
Причината не е в интензивните тренировки , друга е ;)
Тренировките по бокс за изтощителни, но не по начина, който те кара да качваш мускулна маса. Затова със или без протеин - все тая и цел номер едно или трябва да се смени, или спорта, с който да я постигнеш. Както ти казаха вече, протеин на прах има има смисъл да пиеш единствено ако не ядеш достатъчно протеин с храната, но сам по себе си протеинът няма да те кара да качваш, ако тренировките ти не стимулират растеж
25.06.13
00:12
казано от Желязото на 22.06.13, 07:42:
Тренировките по бокс за изтощителни, но не по начина, който те кара да качваш мускулна маса. Затова със или без протеин - все тая и цел номер едно или трябва да се смени, или спорта, с който да я постигнеш. Както ти казаха вече, протеин на прах има има смисъл да пиеш единствено ако не ядеш достатъчно протеин с храната, но сам по себе си протеинът няма да те кара да качваш, ако тренировките ти не стимулират растеж
Благодаря за мненията !