Дами, на зор съм!

24.06.13
20:10

Момичета, имам проблем- от години се опитвам да отслабна и всеки път се провалям.Досега съм започвала диети 59 пъти и всеки път се провалях в края.Висока съм 175 см и тежа 75 килограма.Мечтая да стана 53 с мускулите, но толкова много пъти се отказвах, че накрая загубих вяра в себе си...

Опитах много неща и единственото нещо ,което знам е че явно моят организъм не понася въглехидрати.Дали защото съм ги яла повече от всичко друго в ПРОМИШЛЕНИ количества или причината е основана на гени- не знам! От друга страна ВИНАГИ като почна диета само на протеини и не издържам- и набутвам огромно количество въглехидрати отново в тялото си.

Исках да съм веганка и суровоядка и да се храня супер чисто и природно и еко.Но не става при мен- тази диета е твърде много въглехидрати и аз продължавам да качвам.

Ходих на ендокринолог- нищо ми няма!

Но не е нормално- тежа повече от мои приятели мъже... И въпреки че съм висока и не си личи толкова- не се чувствам добре в кожата си.

Моля ви, искам от вас

-съвет за хранене или
-опит или
-подкрепа в това невъзможно може би начинание..
-дори отрицателна критика- понякога е полезна.

Всичко е добре дошло АКО помага :)

24.06.13
20:19

Моята история дали ще те надъха?
Преди: талия над 70см.; екс- булимичка съм; имала съм сериозни проблеми с метаболизма от диети.
Сега: талия около 60см, с нещо като преса; не страдам от никакви хранителни разстройства; нямам никакви здравословни проблеми от поне 3-4 години.

Няма нищо невъзможно, всеки плаща определена цена за вида си. Докато другите ядат вафла, аз ям протеинов бар; докато другите ядат чипс и солети, аз ям сурови ядки; докато другите ядат закуски, дюнери и т.н, аз си нося в кутия нещо за ядене. Примерно. И всички други тук са така. Тренират здраво, гледат си храната и си постигат резултатите. Навиците се придобиват, организма се учи, просто не се отказваш.

П.С: повярвай, никой не умира от кеф, че кара предимно на протеин. Не е приятно, но пък чувството след като видиш резултат си е безценно.
П.С: в сайта има много програми и диети, избери такава, която смяташ, че ще ти понесе на теб.

Мнението беше редактирано от ivetass на 24.06.13 20:19.

24.06.13
20:25

Не е нужно да си на диета която се състои само от протеини, с тях консумирай и мазнини. Храни се разнообразно с колкото се може по-малко преработени храни. Спортувай!
Ако решиш да вкараш огромно количество въглехидрати яж ги пред огледалото, гола.

24.06.13
20:36

казано от Красивата Дебеланка на 24.06.13, 20:10:

Исках да съм веганка и суровоядка и да се храня супер чисто и природно и еко.

Отиди да живееш в планините и да отглеждаш овце и крави. А, ама ти не искаш да ядеш месо, значи и тоя вариант отпада ;)
Ще трябва да гледаш само домати и краставици.
Човека е престанал да бъде суровоядец, от както сме открили огъня, т.е., доста отдавна. А освен ако нямаш някаква сериозна морална или религиозна причина, не виждам защо трябва да се мъчиш да си вегетарианка.

24.06.13
23:50

До колкото знам веганка е още по-сериозно и от вегетарианка. Те го карат баш само на треволяци.

25.06.13
10:54

Мерси, Ивет, ще дам всичко от себе си този път да станат нещата.
Момчета, имам поне 15 приятели суровоядци или вегани.Единият е в топ на България за планинско бягане.Не яде месо- нищо му няма.

25.06.13
11:06

Е какво очакваш да му има? Действай както си знаеш, явно разбираш повече от нас.

Мнението беше редактирано от Петко К на 25.06.13 11:06.

25.06.13
11:43

:))) Кажи ти как да действам?

Мнението беше редактирано от Endorphin на 25.06.13 11:44.

25.06.13
11:47

Ти казваш, че ти е трудно да се ограничиш в една група храни (преобладаващо протеини, която по мое мнение е много разнообразна), та смяташ ли, че ще можеш да ядеш само семена, ядки и зеленчуци и същевременно да не си “прецакаш” организма?
П.С: не че е много важно, ама съм Ивета :D

Мнението беше редактирано от ivetass на 25.06.13 11:50.

25.06.13
12:33

Ивета, права си, вредно е само на въглехидрати.Гледам ги моите френдове вегани- чиста кожа, спокойни и щастливи хора, лъскава коса, но примерно зъбите им пожълтяват.Към момчетата- дайте съвет, не съм всичкознаеща, ако не се е разбрало досега ;)

25.06.13
12:59

казано от Красивата Дебеланка на 25.06.13, 12:33:

Ивета, права си, вредно е само на въглехидрати.Гледам ги моите френдове вегани- чиста кожа, спокойни и щастливи хора, лъскава коса, но примерно зъбите им пожълтяват.Към момчетата- дайте съвет, не съм всичкознаеща, ако не се е разбрало досега ;)

Ако се храниш чисто (или със съвсем малко джънк) и ти ще си имаш чиста кожа, здрави нокти и коса. Аз съм на мнение, че човек не трябва да си ограничава нито един източник на храна, или поне не и за продължително време.
Защо не започнеш да си водиш дневник? Така само от съотношение на ръст и килограми не казваш кой знае какво. Кажи какво точно ядеш сега, тренираш ли, колко време на ден ходиш, просто дай повече инфо за себе си. Тогава вече момчетата (и не само) ще започнат да ти помагат.

25.06.13
13:16

Ами добре.. аз съм тип круша- мазнините са ми главно в талията и ханша.Целулит имам от много отдавна на дупето и краката, мускули също имам на краката най-вече. Спортувам нередовно, около 1-2 седмично тичане.На фитнес съм ходила преди плюс плуване, но не успях да се задържа дълго време.Предпочитам тренировки на открито и с личен треньор най-вече, който да ме бута поне първите седмици.

П.С.-може ли да рзакажеш малко повече за твоята трансформация, Ивета? За колко време почна да виждаш резултати, как не се отказа, колко свали.. :)

25.06.13
13:38

казано от Иво Савов на 24.06.13, 23:50:

До колкото знам веганка е още по-сериозно и от вегетарианка. Те го карат баш само на треволяци.

Моля?!?!?! Пфффф...хора, направете справка в Гугъл преди да напишете поредната глупост.
Към авторката: НЕ - вегетарианската диета не е непременно високовъглехидратна, а ако си суровоядна - още повече въглехидрати отпадат от менюто.

25.06.13
13:55

Ами аз имам дневник, там съм споменала това-онова. А иначе моята история е твъъъъъърде дълга, дългогодишна направо.
Кратката версия- не си помня килограмите честно казано, но съм била с поне 10 над сегашните си, ама то и от килограм до килограм има разлика (аз ако и сега си гледам съотношението ръст-килограми не съм в нормите), % мазнини ми беше много висок тогава.
И не стана от ден за два. При мен мина време докато се осъзная, че бъркам, докато си оправя организма, в резултат на “великите” ми експерименти. Общо сигурно са минали години, просто последната половин година имам по-сериозни промени във вида си.
И не си мисли, че съм била желязо, аз също съм рухвала много, булимията мисля, че е добър показател.

Форума ще ти служи за мотивация и подкрепа, всеки тук се бори за определена цел, свързана с тялото му- едни качват, други свалят, трети се учат да живеят здравословно, на всеки в определени моменти му е трудно.

Мнението беше редактирано от ivetass на 25.06.13 13:56.

25.06.13
14:02

Кажи вчера какво си яла и изпила.

1-2 тичане... пак нищо не значи, може да тичаш 10 мин, може и 1 час. С какво ти е свързано ежедневието, имаш ли някаква по-сериозна дейност или седиш през повечето време?

Целулита се повлиява трудно, ама пък не е невъзможно да се махне, ако се храниш правилно, тренираш, пиеш достатъчно вода, правиш си масажи- ще изчезне. И другите мазнини, които имаш също ще изчезнат в резултат на горепосоченото.

25.06.13
14:05

Хубаво е,че ви има :) Към Маргарита- знам какво е суровоядна диета и знам,че повечето въглехидрати като шоколад, вафли, джънк отпадат.Само,че за човек като мен, който е ужасно пристрастен към сладкото, не се получава.Изяждам една чаша тахан с мед и пак съм гладна, даже още повече от преди.Изяждам едно-две кила плодове и можа да погълна още много голямо количество храна.Ако съм само на зеленчуци, ядки и семена, както предполагам имаш предвид, огладнявам много бързо. Някъде прочетох за метаболитен синдром- май го имам.

25.06.13
14:08

казано от Красивата Дебеланка на 25.06.13, 14:05:

Изяждам една чаша тахан с мед и пак съм гладна, даже още повече от преди.Изяждам едно-две кила плодове и можа да погълна още много голямо количество храна..

Значи проблемът е в теб, не в режима. ;)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.06.13 14:48.

25.06.13
14:17

Да, абсолютно. Да не стане,че правя антиреклама на веганството- НЕм, ако организмът ми беше по-друг, това щеше да е моята мантра.

Красивата Дебеланка, от това, което чета имаш проблем с лептиновата чувствителност (мозъкът ти не знае колко енергия постъпва и колко се изразходва ), за това удряш на камък при всички опити за диети.  Единственото, което ще ти помогне да си оправиш организма и да отслабнеш здравословно е leptin reset protocol.

25.06.13
14:29

Изяждам една чаша тахан с мед и пак съм гладна, даже още повече от преди.

Замисляла ли си се, дали не си просто лакома ?
Една чаша тахан с мед ме засища мен, а аз съм 100 и кусур килограма ;) Няма как на теб да не ти е достатъчна...

Carbohydrate

25.06.13
14:39

Хубаво е,че ви има :) Към Маргарита- знам какво е суровоядна диета и знам,че повечето въглехидрати като шоколад, вафли, джънк отпадат.Само,че за човек като мен, който е ужасно пристрастен към сладкото, не се получава.Изяждам една чаша тахан с мед и пак съм гладна, даже още повече от преди.Изяждам едно-две кила плодове и можа да погълна още много голямо количество храна.Ако съм само на зеленчуци, ядки и семена, както предполагам имаш предвид, огладнявам много бързо. Някъде прочетох за метаболитен синдром- май го имам.

това е грешка. Няма такова нещо, не се заблуждавай. Така е със бързия въглехидрат- сладко и тестяно и т.н. Колкото повече ядеш, толкова повече ти се иска. Във организъма няма такова нещо, дето да ти светне, ако организъма е получил достатъчно енергия, защото той, организъма, има склонност да си я трупа за “тежки дни” под формата на мазнина. Ако се си изоставила, тогава много трудно да спреш, защото постоянно ти се яде, но това е само провокация на организъма и не трябва да се съобразяваш. Трябва да се контролираш!!!!!!!! Спокойно, няма да умреш от глад ;)

25.06.13
15:23

Благодаря много на инж.Маринов! Мисля,че тази лептинова резистентност е точно това,което имам (помогнахте ми повече отколкото можете да си представите).

И да, лакома съм- ужасно лакома.От количествата храна,които изяждам ми става лошо и много пъти съм се мразела за това как се тъпча като прасе... Все едно мозъкът ми не отчита,че е ял дори и 30 минути след яденето.Това не е нормално и вече е крайно време да спре. Прочетох,че тази резистентност се появява при голямо количество стрес- при мен последните години стресът беше ненормално висок.Много фактори допринесоха, но това е друга тема за друг форум.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1