24.06.13
22:00
Здравейте,
Надявам ще отговорите на въпросите ми. Претърпях операция(киста) и дълго време, над 3 месеца, почти не излизах навън.Качих излишни килограми и искам през лятото да се отърва от тях. Избрала съм протеиновата диета, защото смятам, че е най-подходяща за мен и има бърз и качествен ефект. Ще съчетая диетата с интензивни тренировки.Мисля да приемам и Л-Карнити.Бихте ли ми предложили вариант освен обезмасленото мляко за закуска? Мой познат, който спазваше режима ядеше в някои дни грейпфрут за закуска, за да забърза метаболизма си – какво смятате за това – полезно ли е, имали ефект от това?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 25.06.13 07:15.
От грейпфрута и Л-карнитина най-вероятно ще има ефект, но при добро спазване на останалата част от диетата. Не разбирам защо обезмаслено мляко? Не избягвай мазнините. Щом си намалила въглехидратите, трябва да увеличиш мазнините, за да има от какво тялото да си набавя необходимата му енергия за да функционира правилно. Няма как да караш само и единствено на протеини.
25.06.13
23:23
Гледах примерно меню за протеиновата диета и предлагат като закуска ниско маслено мляко.
До сега не съм пазила тази диета. Нормално ли е в началото да чувствам отпадналост и кръвното ми да пада?
Преди години бях много често на диета, организма ми се изтощи много и изпадах в хипогликемия.Сега съм в същото положение.Нормализира ли се организма след определено време?
В доста примерни менюта дават обезмаслени продуки, но не смятам, че е нужно. В една кофичка пълномаслено мляко има около 15 гр. мазнини. Ако имаше 50-100 гр. тогава щеше да е фатално. Нормално е да усещаш липсата на енергия. Хипогликемията обаче, е много опасно състояние. До там не трябва да се стига никога. За това при нисковъглехидратните диети трябва да се приемат по около 1гр въглехидрати за килограм телесно тегло. По този начин доставяш на черния дроб гликоген, който да бъде транспортиран към мозъка. Разгледай дневниците на отслабващите дами и виж те как се хранят.
казано от Iva Hristova на 25.06.13, 23:23:
Нормално ли е в началото да чувствам отпадналост и кръвното ми да пада?
Да.
казано от Iva Hristova на 25.06.13, 23:23:
Нормализира ли се организма след определено време?
Не.
Не прави ВБД! Режимът не е безопасен и без странични ефекти. Тялото изключително трудно използва белтъчините приети с храната за енергиен източник и съответно черният дроб се натоварва, отделно високият прием на белтъчини натоварва и отделителната система. Режимът изисква сериозна калорийна рестрикция, тъй като приема на въглехидрати и мазнини е редуциран до минимум. Това е режим, който се прилага за кратък период от време и е изтощителен за организма.
Сама казваш, че известно време не си имала възможност за физическа активност. Моят съвет е да започнеш с леки тренировки, дай възможност на тялото ти да свикне 2-3 седмици с тренировките. След това започни един РБД хранителен режим с лека калорийна рестрикция и постепено премини към НВД.